halla i kylan!!




Sa nu ar det dax att blogga lite igen, skulle gjort det igar egentligen, men den lilla stunden jag hamnade framfor datorn, fick jag ett psykbryt och borjade bola som en liten bebis och sprang snabbt har i fran, Varfor tanker ni?!
Jo det var sa att jag hyrde undervattenskamera aven pa similan, fick en hel del bilder som jag ar javligt stolt over, nar vi kommer hem och trycker in cd'n visar det sig att halften av bilderna saknas..bland annat 3 av de jag gillar bast. Antagligen var jag trott, men blev ocksa arg, ledsen besviken..borjade bola som om nagon i min narhet hade gatt bort...Kenny blev livradd nar han sag mig komma gaendes till baren dar de spela biljard och tog en ol " Vad har hant?!?!?!"  Buhu,snorvel tarar "bilderna...Det blev inga bilder pa skoldpaddan...buuhuhu". kenny kontrar med att det var val inte hela varlden, men jag grat av nagon anledning till och fran i 4 timmar. Tog mig till en aterforsaljare av resan vi varit pa och de skulle hjalpa mig dagen dar pa, tack! Kunde inte sova pa morgonen och akte till dem dar vi bokat resan, efter mycket om och men, annu mer tarar och brak per telefon lyckades var divemaster faktiskt inse att hon och hennes kara kamrat inte brant alla bilder som de sagt till mig att de faktiskt hade, HA jag hade ratt. Stackarna pa diveshoppen maste tyckt att jag var helt rabiat som stod och skrek och grat som en 3 aring i telefonen, men allt har ordnat sig nu och alla bilder finns i var ago!

I samma veva nar jag var forbannad rakade jag aven skalla pa ett italienskt par som skrapade ner, stridens hetta som man brukar saga.


Similan var for ovrigt kanon, helt fantastisk, var divemaster var helt suveran, forutom att hon int eklarade av att branna alla bilder da=p Servicen pa baten var over all forvantan och dyken... Sa himmla fint, helt sjukt, maste upplevas!
Lyckades pa andra dyket forsta dagen fa en forfoljare eftter oss. Vi skulle bli indragna till baten med ett rep och jag passade pa att snorkla, helt plotsligt dok det upp en skoldpadda precis vid sidan av mig, jag skrek snabbt som fan till kenny " kenny en skoldpadda" han satte ner huvudet och da simmade den pa typ 1 meter fran honom, Zelle passade aven pa att satta ner huvudet nagon sekund senare och holl pa att krocka med skoldpaddan, haha. Sen simmade den bredvid mig hela vagen fram till baten hade mellan en armlangd och typ ingen plats alls mellan oss, fick nagra riktigt skjysta bilder och ett rus av endorfin. En annan javligt cool sak som vi sag var GuitarrFishm, en blandning mellan haj och manta eller rocka, den var drygt 1.5 meter lang, var divemaster hade sett sadana vid 3 tillfallen tidigare under hela sin dykkarrier, som inte direkt var kort.  Sen sag vi allt annat man kan tankas se och inte se, det vi missade som similan ar kant for var mantor, men men man kan ju inte fa allt. Kort och gott similan ar helt klart vart en resa...till...haha fantastiskt dykning!!

Idag har vi chillat pa stranden mest tagit det lungt i storsta allmanhet, kakade gott nu ikvall, prinsen fran bettna kakade hummer, det anstar val inte honom att ata kyckling och annat som vi andra dodliga, haha, nej men han ville prova och det var faktiskt gott, bror mumsade tigerrakor men var val inte stormfortjust direkt. Sjalv tog jag chicken pang nga, som alltid, haha sa himmla gott, MUMS! Kennys mat gick pa typ 1500 bhat min gick bra 130 baht. dela priserna med 4 sa fare ni svenska priset, sa inte sa farligt for en hel hummer egentligen.

Nu ska vi hem och sova, ta en lugn kvall, dykningen tar mer kraft an man tror, sa behover jag nog en natt utan tarar ocksa haha.

Ha det gott allesammans!!


Puss & Kram Skumbanan!





hej hej

Nu sitter vi har igen. Klockan ar 22 och vi ska ut och ta en ol och spela lite biljard. Idaga har vi chillat pa stranden, jag ar pa upplosningen i stieg larssons bok luftslottet som sprangdes sa jag ar knappt kontaktbar, pojkarna leker for sig och har det bra =P haha. Igar var vi pa phi phi islands ocg dok, kanon fina dyk,  helt fantastiska, och var kara guide vichan var som vanligt mer an superbra. Han ar sa himmla snall, hjalper mig med allt, ser till att vi far se sa mycket vi kan, hjalper till med fotona, min luft har ju en formaga att ta slut eftersom jag bli8r sa exalterad varje gang jag ser en fisk...mycket fisk har kan man saga, men da ger han mig sin reserv regulator krokar armkrok och simmar vidare. Kanns tungt att vi inte far dyka med han mer denna resa. For ovrigt hade de sett en 10 meter lang valhaj dagen efter vi dykt pa samma stalle som vi var, alla dykares drom, varldens storsta fisk, helt ofarlig, kan nog bli bortat 20 meter eller natt, han sa att han hade tankt pa mig och min kamera nar den kom, haha tanka sig hur exalterad jag hade blivit da. Lyckades i alla fall fa nagra kanonkort pa en leopardhaj pa forra dyket, fotade pa cirka 3 decimeter, riktigt coolt,  en av guiderna fragade om jag var medveten om att hajar kan bitas..Men men vad gor man inte for ett bra foto?? haha

Nu har vi bokat 3 dagars till similan, 11 dyk totalt var av 2 nattdyk. De raknas till top 10 dykplatser i varlden sa vi har stora forvantningar,  hoppas att vi far se manta, det ar sesang for det nu...Ska hyra kamera dar ocksa, ska fota garnet!!


Sa annars gor vi mest ingeting, gar upp pa morgonen, ater frulle, tar oss till strand eller dyk, hem och kenny och zelle ater nudlar, chillar ett tag, gar ut och kakar runt 20.00 pa kvallen och sen blir det en ol eller tva eller att ga runt och kolla in shoppingen.

Far se om vi ska in pa thaiboxning nagon kvall, prinsen vill det valdigt garna sa det borde val bli av tycker jag. Sen far det val bli lite sightseeing ocksa.

Nu har jag nog inte sa mycket mer att saga. Langtar redan  efter similan=)

Nu ska vi leta upp Zelle som sitter i nagon bar.

Ha det gott allesammans!!

Puss & Kram Skumbanan!


Ursakta!

Vi har det sa in i norden bra sa vi har inte haft tid med att sitta har och skriva. Bror har precis gatt klart sin 4 dagars dykkurs och jag och kenny har varit ute och dykt pa eget hall, herremingud vad dykningen ar helt fantastisk i Thailand.

Varit ute tre dagar i rad nu, sett haj, rockor, nemo, alla nemos kompisar, drakfiskar, tonfisk, muranor i massor.. baracuda, skorpionfisk, skoldpadda...you name it... helt makalost. Inte nog med det drog vi aven guldlotten i val av scubamaster som vi dyker med, helt fantasisk kille, han kan hitta allt man kan hitta dar ute. Killen har jobbat pa samma firma i 6 ar och dykt typ 6 dagar i veckan pa dessa stallen vi spenderat dessa dagar, han kan nog dem battre an sin egen ficka.

Zelle hade sjuk tur igar nar han var ute pa sin sista dykdag, han sag en stingroicka, nagon speciell sort, drygt 2 meter mellan vingspetsarna, och sa hade han delfiner som lekte i foren pa deras bar, inte alls avundsjuk nej nej nej.

Var dykguide har tagit mig under sinna vingar och jag behover inte lyfta ett finger, han praktiskt taget klar pa mig haha.
saken ar den att jag haft kamera pa varje dyk vi gjort, okad koncetration behover okad luftanvandning, men han har alltid varit sa snall och krokat arm med mig nar min luft borjar tryta sa har vi delat pa det han haft kvar i sin tub tills kenny och zelle natt gransen for vad man ska ha kjvar i tuben vid uppstigning. En vanlig uppstigning ska man ha 50 bar kvar i tuben, sjalv har jag gatt upp med 15 och snyltat pa han i 10 minuter, haha, men men underbara dyk och vi ska ut pa ett par till innnan denna resa ar slut.

Uppskattningsvis har jag val brant av typ5-600 bilder under vattnet...om inte mer, kan dock inte skryta med nagra vidare resultat, men forhoppningsvis kan jag lagga upp ett par nar jag granskat och rensat, har en ganska cool video nar jag simmar med en leopardhaj. inte for att skryta...=P Den lilla filmen med havsskoldpaddan ar val inte heller sa tokig...haha

Vi har det underbart och kan tanka mig att tiden kommer agnas att snorkling och dykning, den som inte provar har gatt miste om nagot, har ni en onskan om att dyka, gor det till verklighet, helt fantastiskt.

Just nu sitter jag har och skriver, kenny och bror sitter pa en bar, kan tanka mig att de har ett gang thaior i knana, man kan inte slappa ogat fran nagon av dem innan de samlas som fluger runt skit hos dem. haha. Kenny blev haffad i armkrok har om kvallen, och hon slappte inte, haha, nar jag vande mig om blev jag forvanad nar de gick dar tillsammans, sa gav jag henne skamtsamma arga ogat och hon och jag borja asgarva. Inte sa konstigt att de samlas kring min prins, han ar ju sktisnygg=)

Nej nu ska jag val ga over och se vad pojkarna har for sig.


Ha det gott allesammans, skriv garna en komentar, eller om ni har nagra nyheter vore det inte heller fel.

Puss & Kram skumbanan!


Halla halla!

har sitter jag och har valdigt lite att skriva..tror jag i alla fall..

Nu har bror kommit ner i alla fall, 3 dagar har han varit har an sa lange, eller ar det fyra? Hur som haver har vi spenderat dagarna pa stranderna dar snorklingen ar bra, helt sjukt hur mycket drakfiskar vi sett, och vilka storlekar de har, nu har vi kopt en undervattenskamera, engangs sa klart sa forhoppningsvis ska vi kunna fasta en pa bild. Bror har aven skrivit in sig pa en dykkurs sa han ar upptagen nu i 4 dagar med det, sen ska vi ut och dyka for fullt!!

Haft en riktigt dalig dag, forsta gangen jag varit med om det i thailand och da har jag varit har 5 ggr, muletoch regn om vartannat, men det ar ok. Kenny och jag har varit i lagenheten och kollat pa film, myst och vantat pa brorsan.

Jag tog for forsta gangen moppen sjalv ner till centrum idag, laskigt varre. Det ar nog inte langre an 500 meter, eller jo kanske lite langre, men ffr de kor pa fel sida har...Men mor lilla mor du behover inte vara orolig=)

Ikvall blir det Peppes Bodega, gott kak som attan och riktigt gott ocksa.

Har ni fragor, skriv garna dem i sadant fall for jag har an sa lange ingen aning om vad jag ska skriva har, vi bara chillar snorklar, badar och lever i storsta allmanhet det ljuva livet!!

Ha det gott allesammans!!

Puss & Kram skumbanan!

far val bli en lagesrapport da=)

Precis uppstigna fran stranden, har varit en molnig dag, harligt, skont att slippa den dar solen i mellan at. har annars haft tva dagar off the beach, akt moppe och chillat lite, riktigt skont=)

Sa igar var vi ute och akte moppe, akte till Patong beach, herreJosses hade ingen aning om att det var sa stort som det var, vi akte fel och hamnade med var sloa lilla moppe i rusningstrafik som ledde till den storsta vagen jag har sett har i thailand i alla fall. Slog pa en u svang och virra oss igen patong och hem igen. Igar kakade vi pa 2 jatte sma restauranger, kanon gott! kenny och jag kakade forratt, varmratt en ol och en frukt shake for 100 svenska kronor, inte dumt=)

Den 9 aker vi till Kuala lumpur, stannar dar i 2 timmar sen aker vi tillbaka till thailand igen. Flyger fran Phuket flygplats sa det ar skont.  Vi har inget visum har i thailand sa da far maste man aka ut ur landet en gang i manaden om man ar har mer an 30 dagar. Sen ska vi storstada var lagenhet och handla lite saker, for dagen efter det kommer bror, WIHII!! Ska bli sa kul att ha nagon mer att prata med haha, vi har ju i jo for sig vara pensionersgrannar som ar oerhort trevliga, men ska li kul att hora lite hemifran. Ska dock se till att ha Mp3 spelaren fulladdad efter ett par dagar nar det riktiga jaktsnacket drar igang. Nar det drar igang ar det som om vi ar fran olika lander, eller nastan planeter de pratar om saker jag inte kan forsta ett ord av, 3-56/936 bock, hagel kalibrar stod och det vette sjutton allt. Hoppas bror har med sig nagon bra bok for det borjar bli ont om dem har, annars far man val kopa en pocket pa nagon affar for turistpris...

Vi har det bra som sagt, inget nytt har hant, eller jo forresten, jag skulle gora en liten rusning i lagenheten i morse och lyckades sparka lilltan i vaggen, pa det enda stallet det sticker en liten bit, sa nu har jag skit ont i hela utsidan pa foten och gar som en gammal tant..men men det far man leva med.

Aterkommer om ett par dagar, far se om vi gjort nagot vart att namna da=)


Grattis till mina kara syskon som fyller 31 & 33 ar idag ocksa!!
  Grattis Grattis!!



Puss & Kram Skumbanan!!

Lite bilder!!






Kenny har problem med sirapen till sin friterade banan...


Kenny Skickar ivag en lyckoballong=)



Snacka farsk fisk, och gott ar det ocksa!



Templet i Karon, vi bor bakom det.



Var favorit restaurang!




Min snygga branna efter en dag pa stranden i solgalsogon!






-0.5 Pa bada ogonen, har inte riktigt bestammt bagar an, men dessa ar riktigt skjysta.





Pimpad tuk-tuk



Bilden for saken skull...






Det var ett himmla tjat=p

haha nu har vi tagit oss till en dator. Anledningen till att vi inte skriver sa mycket ar helt enkelt att vi inte gor sa mycket!
Vi vaknar, ater frulle aker till stranden, solar badar snorklar, aker hem kokar nudlar, pratar med vara grannar nagon timme eller tva, gar ut och ater, gar hem till lagenheten, kollar pa en film och sen ar det sovdax.

Vi har det kanoners, njuter av att inte ha nagot pa schemat. Vadret ar fantastiskt, inte sett en droppe regn sen vi kom hit.

Aker runt pa var moped som vi hyrt 14 dagar, provar oss fram pa skjysta snorkling stallen, hitta ett igar. Sag drakfisk, riktigt coolt, trodde inte man kunde se dem sa nara land, sag aven stenfisk, dessa tva ar nog bland de gifitgaste fiskarna jag kanner till i alla fall. Stora pappegoffiskar, muranor, blackfiskar, you name it, vi har sett det=)

Nu har vi borjat var nedrakningskampanj till bror kommer ner, ska bli javligt kul. hitta pa lite grejjer!

Som sagt har inte sa mycket att skriva och kameran har vi sa klart lamnat hemma, haha, sa bilder far det bli nagon annan dag.

Men ha det gott allesammans, kommer mer info om ingeting om ett par dagar, och kanske vi bjuder pa ett par bilder=)

Puss & Kram Skumbanan!

RSS 2.0