Det blir inte alltid som man tänkt sig

Men det betyder inte att det inte blir bra i slutändan!

Har haft en toppenhelg på alla sätt och vis, träffat nära och kära, myst och fått en härlig ordning i huset och allt som hör där till, och jag kan säga att jag knappt lyft ett finger på hela helgen. Prinsens föräldrar och några av alla hans syskon kom och packa massor med ved, killarna på brädgården högg i och hjälpte prinsen att lasta när vi var där, min pappa hjälpte till att gipsa och konka in och ut byggmatrial ur huset, syster,mamma, prinsen och pappa hjälptes åt att julpynta. Vilken tur man har att man har så underbara mäniskor runt sig!

Största tacket går i alla fall till Daisy och Fanny som spenderade sin lördagkväll i kylan staplandes ved hos oss i mörkret, förstår att mycket annat hade varit roligarea att göra!Fanny och Daisy för tre somrar sedan=)
Nedräkningen har börjatTill årets mysigaste årstid/högtid! Hade det inte varit för att min sambo jobbar som snickare och i detta nu och lägger tak så hade jag varit ute och bönat och bett(stavning?) till vädergudarna att släppa ner lite snö nu till helgen då det faktiskt är första advent!♥

Julpyntningen kommer få vänta till på ons/tors då en liten städtant ska komma och göra våra fönster fina på onsdag, tack RUT! Men i år ska vi julpynta, ordentligt, två granar ska vi ha, en uppe och en i källaren, nere blir det plast  men jag vill ha en där också, för det är ju faktiskt där vi sitter på kvällarna.

Nyårsafton ska spenderas hos oss i år, so far är vi 6 vuxna + barn, får se hur många vi blir i slutändan! Ska bli jätte kul, det enda som inte känns kul är kläderna, vad sjutton ska jag ha på mig, mjukisbyxor och sopsäck? Aja med ett bälte i midjan så blir väl det bra också...Så nu ska jag rodda Nyårsmeny=)!!

Målaren har redan börjat sätta klorna i vårat hem, målarniclas är fantastisk! känns helt underbart att allt kommer vara klart till jul. Sen är det bara tvättstugan och ett sovrum kvar på övervåningen, tänkte ta på mig målerijobbet i det som ska bli "gästrum" så får k lägga golv och sätta golv, lister, foder och socklar! bra deal;) Sen till hösten får det bli tvättstugeprojekt! Sen ska vi bara mysa runt i vårat topprenoverade hus som ser ut precis som vi vill ha det...eller ja förutom tapeten i köket som blev en liten miss, men som jag börjar känna att jag mer och mer kanske inte tycker är så illa som jag gjordei början, det är max 2 rullar tapet också så det är inte som om att det tar blickfånget. Men det är mellangrå, silicongrå, ja grått helt enkelt.

Jag bygger alltid upp galna förväntningar runt löjliga saker bara för att se fram mot något och när det väl blir av så blir det inte alltid så där "häftigt" som man tänkt sig. Saker jag laddar för nu tillexempel är:
Jag ska köpa en stor YankeeCandle burk, doft strawberry/buttercream och ställa i badrummet när det är klart och så ska vi äntligen då börja använda alla nyinköpta handdukar. Kan tänka mig att prinsen inte tycker det är nödvändigt att vänta med det, men det är något visst med att "ta oskulden" på en ny produkt( tanken på att hänga 10 olika fula handdukar i ett nyrenoverat badrum får mig att vilja skjuta mig själv).

Det här med ljuset är ju en annan larvig grej, jag skulle lika gärna kunna köpa det nu och njuta av det, men nej jag har helt enkelt bestämmt mig för att det ska inhandlas till det tillfället och ställas sådär perfekt på den nya badrumsmöbeln=) Nej men det har jag också skapat en vision för hur allt ska bli den dagen allt är klart, jag ska tappa upp ett bad och ligga där och njuta av den underbara doften och dricka ett glas bubbel och lyssna på julmusik, sammtidigt så skruttar prinsen runt i köket gärna iklädd rödrutigt förkläde, kanske kokar knäck? haha tror den visionen kommer gå åt skogen också. Men bada ska jag i alla fall ; )

Till sovrummet har jag också ett par visioner, tex har jag köpt två nya bäddsett som ska användas, nya lakan, en ny möbel tillhörande sängen ska införskaffas och nya täcken + överkast. Sen lite ljuslyktor, ett par tavlor ska upp...tavlor tavlor detta dyra hellvette som man tröttnar på, har egentligen bara en riktig tavla upp på väggen hemma än så länge, och den älskar jag, den var billig och inget speciellt egentligen but i love it. Den "dyra" fyrtavlan från gallerix är jag egentligen trött på, men istället för att lägga undan ska vi köpa en till likadan men med ett annat fyrmotiv på och hänga upp i trapphuset, det kommer nog bli bra!

Vårt hem börjar verkligen likna ett hem nu, och det känns underbart!!
Ever thine, Ever mine, Ever ours<3
Jag har en plan

Och jag tror den blir bra, det återstår att se men det mesta är med i beräkningen så att allt ska hinnas med innan lillplutt väljer att anlända, huset ska bli julfint och relativt färdigrenoverat till, prinsens plan är att badrummet, vårat sovrum och lillplutt sovrum ska vara färdigt, rörmokaren hade tid, målaren hade tid, städtanten som ska komma och putsa våra förnster är inbokad. Sen ska det hinnas med en hel del inhandling och val av tex tapeter, vårat sovrum blir nog lite mer lila, lila lila lila, denna underbara färg, vad det andra sovrummet får för tapter är fortfarande en nöt att knäcke, färg, mönster?! Ingen aning vad "jag" vill ha där=)

Sen är det jul och vi ska för första gången fira jul tillsammans, knäppt kanske, 5 ½ år senare men sådanna är vi men nu finns det ingen återvändo=) Planen är väl att göra min familj uppesittarkvällen + förmiddagen-lunch och sen hem till prinsens familj resten av julafton. Fick för övrigt veta att de inte har någon "Jansson" på julbordet, det måste helt enkelt styras upp!!

Känns som om allt går i 180 km/h och både jag och prinsen skulle verkligen behöva ett brake och bara sitta och dumglo ut i tomma intet och kanske sova mer än 5 timmar per natt..Det positiva i det hela är väl att fritiden i alla fall bara tas upp av roliga saker, renovering av huset, mycket shopping på både när och lite längre håll och mycket träffar med vänner och familj! Varje morgon när klockan ringer är det två gestalter, liknande vålnader som på ett mänisko-ap-sätt försöker ställa sig upprätt för att minuterna senare ha klätt på sig, borstat tänder, packat väskan och bege oss mot jobben.

Gårdagen spenderades med en spontantripp till Uppsala, köpte en röd fin kronan, knallröd. Sen blev det en timme intensiv shopping på IKEA, full jäkla fart genom det absolut snyggaste och mest strukturerade IKEA butik jag besökt, jäklar vilket jobb dekoratörer och kommunikatörerna måste göra där, och bra smak, riktigt inspirerande miljöer!!

Ikväll blir det Bio med Marro, Twilight och imorgon väntas en middag hos bästaste Janni och Fredrik, men vi får se om prinsen kan haka, rörisen skulle komma, annars får jag gå själv. Fredag är nog blank och så ska det fortsätta, idol och filt i soffan.

Och så kommer veden, antagligen på fredag, 13m3 ska det vara, var av cirka 10 m3 är våra som ska staplas i carporten, även en hel del marksten ska flyttas, tung och tråkigt men det måste göras! I vinter ska vi elda elda elda!!!

Nej ge mig helghelghelg nuuuu!! Antingen så ska vi (prinsen) kakla badrummet eller gipsa klart sovrummen så det är klart för målaren. spännande, kommer bli så fint!! Jag kör på hejjaklack, inhandling och handräckning=)Det går bra nu!

 


Det var det, Gekås!Syster och jag ägnade en hel dag åt att ta oss till, besöka och ta oss från Gekås, Ullared igår.

Galenskap är ordet tycker jag beskriver hela spektaklet på bästa sätt.

- Helt galet!

Är det en shoppingalens paradis??

Hur än Gekås var, så var det en av de roligaste dagarna på länge och jag skratta så tårarna rann hela dagen.


Tabita, henne skulle jag kunna tänka mig gillar att åka till Ullared,
fanns nog många själsfränder till henne där.


http://www.youtube.com/watch?v=Lm7otjQDRM8Att ta en vagn och dela på två när man faktiskt inte åker dit för att handla något specielt utan mer för en rolig grej är nog bra, man får någon form av begränsning i hur mycket skit man faktiskt kan köpa. Våran vagn var fylld till brädden och vi fick stuva om ett par gånger för att inte allt skulle rasa ur (18 handdukar och 2 par bäddsett tar plats när man bara har en halv vagn att packa i). Man såg de som varit med förut, de hade system i sina vagnar och fick plats med hur mycket som helst!


Slutsumman på kalaset blev 4700:- av de skulle jag hävda att 2350 är rent skräp eller onödigt, man hade i alla fall inte behövt åka till ullared för att köpa det om man säger så, ö&b, jysk och rusta känns som om de har rätt bra priser också...mindre folk och här i kära Nypan är i alla fall två av dem väldigt fina butiker!

Att sedan många tycker det är värt att åka 8-9 timmar bil tur och retur på en dag (som det tar från oss till Ullared)(Eller ännu värre rulla dit en husvagn och spenera flera dagar av semestern här...) har jag också svårt att förstå, dels så skulle jag hinna åka mellan många butiker i både nyköping, stockholm och norrköping på samma tid och soppakostnaden skulle bli den samma, en hel tank med en relativt snål bil gick det åt igår. Och om man lägger på 8-900 kr som det kostar att tanka en sådan bil full, lönar det sig då att åka?
Om man åker för att det är en rolig grej är det ju en annan sak, men om man åker så långt för att tjäna pengar så känns det som om man skjuter sig själv i foten.


Priserna då?


Billigt? Ja jo mycket var ju billigt, bakplåtspapper, fryspåsar, handtvål, "noname" kläder, men vem sjutton åker 80 mil för att köpa sådant?  Damavdelningen var ju inte så mycket att hurra för och "jultorget" var galet plåttrigt, det kändes verkligen som om de köpt upp allt fult pynt som ingen ville ha förra året och sålde det igen i år, självklart fanns det lite fina saker men över lag.

Leksaker
kan jag tänka mig att det är billigt och att det finns allt (vad vet jag?), såg folk som fyllt närmare två vagnar med leksaker, men då frågar jag mig, HUR MYCKET LEKSAKER BEHÖVER ETT PAR BARN? Det kändes som om de inte skulle få plats med någon gran om allt i vagnarna nu var julklappar.

Kosmetikavdelningen
var ju billig, men sammtidigt så känner jag att det är tråkigt när det inte finns allt utan man får köpa något istället för det man tänkt eller alltid använder. Tex köper jag inte massa billiga mascaror från L´oreal när jag alltid använder Maxfactor, bara för att det är billigt. Jag vet ju att jag kommer gå till Åhlens i alla fall  och köpa "min" mascara som jag använt i 100 år, för att jag vet att jag blir nöjd med den.

Saker till bebisar fanns det ju en hel del både med och utan märken, kläderna blev jag dock inte imponerad av, men dreglisar fanns det gott om;) Jag kan tänka mig att om man inte är så kinkig kan man nog nästan gå i hamn och få alla saker sprillans nya till en liten bebbe på den avdelningen för en vettig peng. Nu är jag tyvär kinkig så det skulle inte fungera så för mig.

Filmer, musik, böcker och en del media
fanns det men samma sak där, åker man till Ullared för att köpa filmer för 49 kronor eller en stereo/tv? En cd-modell jag tidigare kollat på vet jag är billigare på tex NetonNet, och ska jag åka 80 mil för att reklamera om det blir något fel, och i en "riktig" media butik kan personalen tala för och om varorna så man vet att det man köper passar ändamålet.


Mitt intryck av Gekås är att det var jätte kul att åka dit, men jag har absolut inget sug på att inom den närmsta tiden åka dit igen. Den gången jag åker dit ska det garanterat vara lågsäsong, vill inte höra massa galna skrikiga barn, se sura gubbar i varje hörn eller slåss med massa galna tanter som inte kan uppföra sig och att folk har så svårt att säga "ursäkta" eller "förlåt" när de dundrar in i någon annan, det är för mig helt förbryllande. Jag själv råkade dra en ihoprullad julgransmatta i huvudet på en tant, jag började flina och bad om ursäkt, hon flinade också. Så eventuellt blir det en tripp Januari 2013 ;)


Jag skulle nog aldrig klara av att åka men någon annan än min syster, eller jo några fler finns på listan över potentiella, men vi hade samma strattegi, parkera vagnen på relativt lämpligt ställe, dra ett varv på avdelningen och så vidare till nästa, var en avdelning avklarad så var den, vi såg inte bakåt;) Hade varorna hamnat i vagnen så skulle de med hem, no time for regret.


Jag tycker att butiken var "fin" jag hade räknat med fullt kaos men med den personalstyrkan så höll de bra ordning bland hyllorna, i jo för sig stog det vakter och såg till att folk inte öppnade kartonger och annat, vilket både är plus och minus, jag skulle aldrig köpa något jag inte sett utanför lådan, men jag vet ju själv hur det ser ut när vissa river och sliter, lämnar den uppackade och sedan tar en ny förpackaning till sig själva och går vidare.


Det jag i alla fall kom hem med var en del hygien/kosmetik/städ, tre sett med nya handdukar i olika färger till nya badrummet, "dra på lakan" och fina sängkläder, twilightbox med film 1-3,ljus, julgardiner, lite pynt, en del julklappar, strumpor, amningslinne, dreglisar och så fick jag rekomendationer om nappflaskor som jag slog till på;) Och såklart en massa annat skit, men efter att ha kollat genom allt jag köpt när jag kom hem så tror jag faktiskt att allt kommer att användas.


Nu laddar jag inför nästa shoppingrunda, men då ska jag göra det med min finaste för våran finaste♥
                                               
Det ska bli så roligt att få inreda ett rum till i huset♥

Ikea here we come!


Imorgon ska jag göra något galetMen inte på fullt lika galet sätt som många andra.


Uppstigning runt 06.30 för att sedan packa in mig i en bil, en timma senare börja tjata på min syster som kommer vara ur fas när jag anländer hemma hos henne, sedan ska vi bege oss på den 3 timmar och 21 minuter långa, enligt eniro, resan mot Gekås, ullared.

Räknar med att vara nere runt lunch och sen får det helt enkelt ta den tid det tar.

Budget satt, budget sprack?

Får vi se om jag blir såld på konceptet eller om det blir ett enda stort "NoNo".

Jag tycker ofta att produkter tappar sin "glans" om de är nedkastade i störtkorgar, ligger huller om buller med uppslitna och trasiga kartonger.

Tex så fick jag knappt hem en vara från en "basar" som jag besökte för några veckor sedan för allt som skulle sett så fint ut hängandes på en liten galge, låg i en hög på ett bord i en kall, kal och mörk entre utanför en hockeyarena.

(De TVÅ sakerna jag faktiskt köpte, hängde just på galge)


- Jag antar att det är Classetiden som satt sina spår, fina fina classebutiken♥

På tal om Classe så saknar jag det där underbara jobbet varje jä*la dag..
Några kära fd kollegor ska åka på säljkurs nästa vecka, blev så avis när jag hörde det att
jag trodde jag skulle...krevera?

Clas Ohlson, I´d love you.Ever thine, ever mine.

06-05-18

5 år av kärlek , lycka och drömmar.


Det närmar sig slutetOch jag längtar, SOM JAG LÄNGTAR!Final countdown
All I Need is Love


RSS 2.0