vad säger man?


Imorgon

Fyller prinsen år och jag måste slå in och fixa med presenten, har tagit en jätte kartong på jobbet så det blir en liten skenmanöver, annars hajjar han nog direkt vad det är.

Presentinslagning, tårtihopläggning och fixa sittplatser inomhus då vädret valt att jobba mot oss. Däremot önskar jag detta väder (slå mig inte nu) på lördag kväll, för då vill jag höra regnet smattra, sitta i soffan med en filt och dricka en stooooor kopp te, släppa ner axlarna och bara ha det chill.


Nehe jobba vidare, målar små pinnar bruna, låter lika kul som det är!

Idag är en annan dagGårdagen var sådär kan man säga, ett riktigt fall, men nu är en ny dag med andra prövningar och möjligheter.

Jag är nog trött, väldans trött, men det är bara att skjuta åt sidan, bit ihop och sen får vi se om man kanske bryter ihop lite också? En del ser saker på ett sätt jag på ett annat, att de sen väljer att gå till attack för att man inte gjort exakt som de tycker är rätt eller  faller dem i smaken är helt enkelt något man får skita i. Man gör så gott man kan för att vara alla till lags, men det verkar vara svårt att förstå.

Eller så är det kanske så att jag varje morgon vaknar och tänker,
" Hur fan ska jag se till att förstra just den eller den personens dag så mycket jag bara kan? "
Man vet ju aldrig

Imorgon blir det att gå på markstenen igen, Pontus skulle komma förbi på dagen och på kvällen Tommy om han hade tid, riktigt bra, kanske det är så gott som klart på fredag, hoppas!

Min kära bror bara målar och målar, helt galet att man kan lägga sin semester på att fixa hos oss, särskillt när han står där helt ensam hela dagarna. Tackar och bockar är väl det minsta man kan göra.

Annars då? Prinsen är i nynäshamn igen, och jag saknar honom, big time. Men det är så det är.

Längtar efter ledighet, har varit bristvara sen förra sommaren på det, skulle vara kul att kolla upp hur många dagar man faktiskt varit ledig på från skola/jobb senaste året.

Ledig helg i helgen i alla fall från jobb utanför hemmet, riktigt skönt, lägga all tid på hemmet, vänner och familj utan avbrott för att man behöver åka iväg ett par timmar.

Idag ska jag handla till tårtorna, tänkte mig en prins och en prinssess tråta=) Och så en vanlig "gräddtråta" med jordgubbar. Vart fan ska vi få plats med allt? 4 smörgåstårtor, 3 vanliga tårtor dryck och fikabröd till 25 pers.

Det får lösa sig.

Nehe jobba vidare...


Trött, matt allmänt slut?

"TJA är du klar med boxen?" (sex and the city minisko låda som jag lånat ut)

Stod det i ett meddelande jag skickade 06,47 imorse, och tack vare det så förstörde jag nog mer eller mindre en semester och min egen dag, om jag förstått det hela rätt. 
Jag vet inte om det är jag som inte förstår och är trög eller om jag helt enkelt har brännt mina broar.

Just nu finns det inte ord som kan beskriva känslan, arg, ledsen, besviken, trött, matt, förbannad? Jag måste agera ut på något sätt för jag har fan suttit med tårar i ögonen hela resan hem från sthlm, och för att få mig att göra det krävs det en hel del. Att göra en höna av en fjäder och sen dra igång djungeltrumman.. Inte min smak..Jag är trött..

Nej inget av orden det stämmer, någon härlig blandning med lite smått och gott av varje. Tröttsamt är det i alla fall när man själv känner att man ställer upp varje gång man blir ombedd, fixar och donar, lånar ut saker, skjutsar, hjälper, ofta inga stora saker  och ibland är det stora saker med, men i mitt tyckte visar att man intresserar sig om man någon gång hjälper till utan att begära något tillbaka eller kanske bara finns där som stöd när man behöver det. För mig handlar det om att ge och ta, och det är inte kul att i vissa sammanhang alltid vara den som ger.

Man bjuder in till kalas och det enda man vill höra är att antingen så kommer man eller så kommer man inte? Vill man vara med på present eller inte, men nej det ska vara svårt att få fram, man får tjata efter ett par dagar, även fast man kanske vet att personerna i fråga tänkt dyka upp, och hur kul är det? Man fixar med allt och gör/beställer mat, tårtor, fika, sittplatser så att alla ska kunna komma och sätta sig ner och ha en trevlig stund. 
Så får man noll tillbaka, inget svar, om möjligt lite skit, eller komentarer om vad gästerna vill ha när de kommer till oss.....?!

För första gången ska vi fira prinsen hemma hos oss, en helt vanlig fördelsedag i hans mått mätt 25 gäster, nej han fyller inte jämnt detta är ett litet kalas... största skillnaden nu mot föregående år är väl att jag är helt själv som får rodda med allt, inte mig emot, handling, bakning, hämtning av diverse, städa, fixa dona. Tidigare år så har vi varit hos svärisarna och man har hjälpts åt, jag har fixat tårtor någon har dukat en annan har gjort något annat.
Svärmor var snäll och erbjöd hjälp, men vad ska hon göra? Åka hem till oss när ingen är hemma och städa när det kommer bli lika skitigt igen efter torsdagen då 2 man ska lägga marksten/mur och springa in och ut, hämta smörgåstårtor innan de ens är klara, det finns ju inget sådant man kan göra, det är bara att invänta fredag morgon och släppa bomben. Att åka och handla allt eller hälften var känns ju inte som om det gör någon större skillnad eftersom jag kommer behöva saker redan torsdagen, och man kan ju inte skicka iväg henne till sthlm för att köpa present. Utan det är väl bara att hugga i, ta födelsedagen som den kommer och hoppas att alla är nöjda när de åker, det är mitt mål, och kanske man får ett spontant tack eller vad fint man gjort... Om Någon undrar vad Kenny gör så jobbar han borta och har ingen möjlighet att hjälpa till för än torsdagkväll egentligen, men då ska muren läggas så han är också upptagen.

Jag trivs med att ha ett hektiskt liv och jobba/plugga 50 timmar i veckan, fylla fritiden med divierse och sen ha fullt upp med att räcka hjälpande hand, måla och hjälpa de som arbetar här hemma. Hemma får man ju bekräftelse hela tiden, om kanske inte alltid i ord, men också resultat på det man skapat och planerat blev.

Men utanför hemmet i den så kallade sociala vardagen och på jobbet får man aldrig någon klapp på axeln om man gjort något bra eller snällt för eller åt någon annan, man förväntas ställa upp och vara givmild säga "självklart gör jag det eller får du det", och bara le, men man är jävligt snabb med att sparka än där bak så fort någon tycker man gjort fel. Och istället för att fråga om det bli oklarheter så antar man att det är på ett visst sätt och drar igång ett jäkla rabalder.

Alltid samma sak, alltid lika tråkigt, varför kan inte vissa bara ha ett positivt synsätt på livet och inte anta att alla som pratar med än vill än något ont, har taggar ut, you name it?

Utnyttjad? Korkad? Inte vet jag, snäll har väl varit målet men det verkar som det är en fin gräns mellan de 3 föregående orden, och om resultatet ska bli följande kanske man ska hitta något annat att sträva efter.

Det här är inte bara saker man bär på en dag men det är ett helt gäng utlösande faktorer som gjort att raderna skrivs just idag. Jag har bara lust att gräva ner mig, flytta till ett annat land eller allmänt slippa tjaffs om fjantiga saker. Kanske skull man börja spara till en långresa igen, då var man ju omtyckt, när man var borta.

"Är du sur" är något jag får höra hela tiden eller "hon är sur" från vissa håll och jag kan säga att få mig sur är inte lätt, då ska man vara riktigt dum mot mig eller någon i min närhet. 

Jag är rätt fram, ärlig, säger vad jag tycker, berättar hur jag tror att jag kommer handskas med en situation som eventuellt skulle kunna uppkomma för att förebygga onödigt tjaffs, har jag något på hjärtat säger jag det för då brukar det oftast inte bli oklarheter. Alla mina egenskaper  har både för och nackdelar, men det är de som gör mig till den jag är, och ingen jag vill ändra på. Precis som jag inte begär att någon ändrar sig för att falla mig i smaken.

Man kan vara mer eller mindre hård, men oftast spelar det ingen roll, det mottagaren som själv avgör hur man ska tolka vad som sägs eller skrivs.

Alla talar vi olika språk, uppenbarligen.


Nöjd

Nya kläder i garderoben, hade beställt 32 rader från h&m gissa mycket kläder, mycket basic men även lite annat, supernöjd med det jag tillslut valde att behålla, synd på en klänning som inte satt något bra, för i teorin var den supersnygg.

Detta inlägg vill jag ägna till alla underbara POJKAR som hela tiden hjälper oss med allt med huset, allt blir så fint, går så fort och allt blir mycket roligare om man är fler. För min del kan man väl säga att jag har lite mer hushålssnära tjänster, maten ska vara klar, kaffet varmt och ölen kall ; )Men det är kul, jahg hjälper till där jag känner att jag tillför något, annars är det bättre att jag gör det jag är bra på.

Just nu e det segt på jobbet, massor som har semester och kontoret är tyst så tyst på dagarna, jag och en till stackare som bemannar där. Men snart drar det väl igång igen.

För övrigt är denna vecka kaosartad, alldeles för mycket att göra på alldeles för lite tid, jobb+extra jobb, prinsen fyller år och som det ser ut idag kommer det 25 pers, kan bli 30...Helt galet, födelsedag för mig är min dag då jag får göra som jag vill, vad jag vill, när jag vill, men det här blir ju egentligen tvärt om, man springer och servar på massa andra hela tiden. Jag funderar ärligt på att sluta fira min födelsedag och kanske göra någon utflykt med familjen istället, så kan man kanske slå ihop firandet med kenny eftersom vi fyller med 20 dagars mellanrum.

Skulle Kenny läsa detta skulle han bli tokig, herr tradition him self som vill att allt ska vara som det alltid varit, när jag gav på förslag att vi skulle skorta min födelsedag i år för att vi panela om tyckte han inte att det kunde komma på fråga.

Jag bryr mig inte om sådant där så mycket nu, julen är tid för att träffa varandra i min mening, inte ett enda stort kaos av paket och mäniskor som stressar runt för att hinna träffa alla på samma gång och bara bli stressade, blir väl kanske annorlunda när jag har en egen familj, men jag vet att jag inte kommer vilja åka runt, vill man fira med oss får man kanske hellre fira hos oss, alternativt tillsammans med den enas släkt, alternativt att man fortsätter fira var och en för sig, barn minns ju inget för än man e typ 3 ändå så då kan man ju vara var för sig tills dess...hur kom jag in på detta? I alla fall är jag inte traditionsbunden, min sambo är det, det är ingen bra kombo.

Nu ska jag bege mig hemmåt igen, har varit och myst lite med mammas och pappas ena katt, ska försöka få in den andra, men hon är en liten rymmare...Så man vet aldrig.


Avslutande orden idag blir att man slutas aldrig att förvånas över hur folk tänker och agerar, särskilt inte när det skulle bli ett jävla liv om man gjorde samma sak tillbaka. Nej riktigt irreterande med folk som gärna tar bilen när man erbjuder att skjutsa...eller något i den stilen. Men nu vet man nivån på det hela, och då tänker jag nog faktiskt vara en sådan ful fisk att jag sjunker till samma.

.......................

Poor little rich girl, what does she know about suffering?


jobbar och äger ett husSå det lär nog vara tomt här ett bra tag till =)

Ha en fantastisk Sommar!!!är det inte roligt

Hur ens statistik nästan skjuter i höjden när man inte uppdaterar?
Helt fantastiskt!

sitter på jobbet och har gjort det jag klarar av, ska åka och besigtiga en bil alldeles straxt, men måste kopla med mig telefonnen och har glömt hur man gör...får klura lite.

annars inget nytt, lever, bor, myser och jobbar som en galen, denna vecka 7 dagar nästa 5 så blir då så varannan vecka, fritiden spenderas i tillsammans med alla som har lust och tid. Känns som om man inte träffat en hel del people på vääääääälidgt länge.

Tråkigaste nyheten ever är att bästaste Louise har hoppat av skolan...det kommer bli ett långt tråkigt sista år utan henne...

Just i detta nu är det full rulle hemma, traktorer, minigrävare, minidumper paddor skyfflar killar you name it i got it. Dax för det första riktiga projektet, marksten, riktigt skoj och kommer bli grymt snyggt.

Semseter blir det på sin höjd en vecka för mig i sommar, och då hoppas jag att prinsen och jag enats om en husfärg så vi kan börja måååla=) jag vill röd han grå, både är envisa som 3 åringar så det får kanske bli en helt annan färg haha.

Offerter tas in från höger och vänster och jag tycker det är skit roligt, idag kommer de från åkerberg och son och ska lämna offert på luftvärmepumpar och lite element och annat.

Hittat tapeten jag önskar till vardagsrummet och en till köket, de är underbara, och tro det eller ej så föll de prinsen i smaken också !! Så det är så gott som bestämmt.

Igår var Janni och Fredrik och grilla och myste hos oss riktigt trevligt, hoppas på en inbjudan till sjötorpet framöver, så länge sedan man var där "påriktigt" har ju varit på kräftskiva 2 år i rad, men det är inte samma sak som heldagsmys, det är ett riktigt favvoställe.

katterna trivs i huset och röjjer 2000 hela tiden, Conrad har fått diller på att gå ut vilket inte passar sig alls, så igår fick jag fånga honom 3 ggr i carporten, de går ju inte så långt vad de verkar men dock, de har aldrig sett utsidan av en bil eller fåglar och liknanade så mitt mammahjärta blir oroligt när mina nakenfisar springer ut i stora världen, ska ta ut dem i selar någon dag när inte hela tomten är fyllt av grus och maskiner.

nathalie, är du där?=) Hur mår du/ni?? Är så nyfiken!!

Nehe jobba vidare!!

Ha en underbart solig helg!!
RSS 2.0