En dag i Sidney.

Fick lamna hostletoch datorn i all hast da Kenny var hungrig. Gick runt en bit och Kenny sneglade pa alla dyra fina restauranger, men jag fick syn pa det perfekta! En korvkiosk i Hyde Park!! Kenny blev sur men tog till sist en kebab, jag en varmkorvsom var rosa och skitacklig, men det gjorde inget, lite picknick i hydepark i solen var mysigt! Idag maste det har varit nagon skottsk-dag har i Sidney, kiltar och sackpipor overallt.  Gick vidare efter vi atit och tog sikte pa Operahuset, efter en kort promenad var vi framme,Kenny fraga mig-
"Vill du ha en Kaffe eller natt?"
"Ja det vore val gott" svarade jag
-Har blir bra? sa jag.
-Ja....men de har ingen kall ol har.Svara Kenny.
Den jakeln forsokte fa det lata lite mysigt och faktisktfraga mig om jag var sugen pa nagot,men det var olen han var ute efter. Satte oss pa "OperaBaren"  tog en ol och myste i solen!
100 kort senare lamnade vi Operahuset och begav oss till botaniska tradgarden och gick runt, fick syn pa tok stora fladdermoss, eller flygandehundar vet ej vad det var riktigt, och typ 100 kort senare borjade vi traska hemmat.
Forutom de korten som togs pa operahuset och flygande hundar klmade vi aven in en del knappbilder pa mig i en bur och kenny hangandes som en apa i ett trad...kanske bjuder pa lite sant senare=)

Sitter nu pa varat sunkiga hostel, riktigt risigt,men vi har ett eget rum i alla fall och det ar skont. Ska ner ett par trappor och kaka lite om ett tag.

Take care!!

Puss & Kram skumbanan!

Sidney!

Lamnade Melbourne sent pa fredagkvallen och hade 10 timmar bussframfor oss till Canberra. FVrammer i Canberra typ 07.30 pamorgonen, Bussresan gick heltok,lite trangt nar man skulle sova bara..Vi hade ingen plan och det var hon pa resebyran som vi kopte busspassen av som fragade om vi ville stanna i canberra pa vagen till Sidney, visst sa vi. Vilken trakig stad, bu och bla, inte nog med det sa var det full belagt pa alla hostel for att det var nagon jakla festival som vi inte sag skymten av forutom nagra fulla ungdommar..Det blev hotell..typ 1100 kronor for en natt, billigt.. vi hade badkar sa man far val vara lite tacksam, lange sedan man fick en helrengorning. Tog bussen tidigt i morse till Sidney anlande straxt innan 12 och sitter nu pa ett hostel, Hydepark tror jag det hette och ska ut och ata lite lunch. Ska vara har i 3 natter till och borja med!

Far aterkomma har en trampande Kenny bakom mig som verkar vara jatte hungrig, han ahr nog aldrig varit sa hungrig i helasittliv... vad det verkar...ovanligt!

Hores senare!
Puss o kram skumbanan!

3 dagen i Melbourne.

Vakande upp och kande att vi borde nog stanna en dag till sa vi har allt fixat nar vi lamnar hostlet. Gick ner till receptionen och skulle betala for en natt till, nagot maste ha blivit fel for vi var redan inbokade till fredag morgon, och det har inte vi betalat for sa det ar bara att tacka och ta emot! Gled ner till stan till ett resecentrum for backpackers, kopte dar busspass som kan ta oss hela vagen upp till Carins. Kostade 2000 per skalle, och vi kan aka och hoppa av var vi vill, riktigt bra. Hade vi bestallt dem hemifran hade vi fatt betala 4000 kr styck sa det var tur att vi inte gjorde det. Har som mal att ta oss till Sidney och sen vidare till Brisbande med bussen, nar vi lart kanna landet lite och ar mer "pa landet" blir det mer bil och campervan=) Har dragit runt lite i stan idag, fikade pa starbucks, tyvar blev vi besvikna...fick nagon form av milkshake osm smakade som Kennys proteindrycker, kenny fick varldens minsta espresso till det en torr muffin och en torr bit brownie. Gick forbi en gatumusikant som spelade gitarr, tva trummor och munspel och sjong, han var riktigt grym, kopte en skiva for typ 25 kronor, hoppas det ar lika bra pa den! Kopte aven ett halsband som en kille satt och gjorde, riktigt fint, star Therese pa=)

Ikvall blir det nog chill, vi var ju nere  pa krogen i huset igar och spelade lite biljard och sa, vandrade aven runt i stan for att hitta ett skjyst stalle att ata pa, jag star snart inte ut med doften av friterat, den at overallt, och kina, vietnames, thai-mat overallt, blir galen av lukten. Slutade med att vi at pa stallet vi at kvallen innan, men denna gang blev det carbonara.

Sa imorgon checkar vi ut klockan 11.00, sen gar bussen mot Canberra 21.00 pa kvallen, hoppas vadret ar skjyst sa vi kan chilla i nagon park eller nagot. Kommer bli tufft att dra runt pa vaskorna, men man kommer val vanja sig=)

Kenny lirar lite bijard!

Kenny lirar lite biljard

Tessan ocksa, ser lite galen ut...Tyvar forlararen i sammanhanget

ser helt galen ut

City Taxi Australienstyle!

City Cab

En gubbe som satt och spraymala tavlor, riktigt coolt att se!
Tog han cirka 20 minuter att astakomma en ny tavla!



Allt for idag mina vanner, men vi hores ater fran Canberra eller sa=)

Puss o Kram Skumbanan!!

Melbourne.

Vaknade runt 08 och sparkade upp prinsen som sov sott, gick ner och kakade lite frukost, vi hade ett val, vitt eller brunt brod, vi toh brunt, ungefar samma farg som skogaholmslimpa, vi som forsokte vara nyttiga. Upp och gjorde oss i ordning, drog ut pa stan, och vilket stad sen! Riktigt skjyst, kan gissa att i alla fall  Centrum ar i storlek med StockholmCity, har finns allt fran sma markliga butiker till renodlade markesaffarer, hur skjyst som helst. Vi stannade och tog en fika pa toget, besk latte, gick ett par meter, fick se starbucks, fan, men men! Gick vidare och stannade och kakade lunch pa en lite mysig thailandsk restaurang med kanon service! Shoppade ett par FlippFlopp var och jag kopte en assnygg keps!! Tycker jag  i alla fall. efter 4-5 timmar pa stan begav vi oss ater till Hostlet, Kenny spela sitt jakla jaktspel och jag vantade pa en dator och laste resebrosychrer. Nu ska vi forsoka hitta lite information om hur vi tar oss vidare harifran pa ett enkelt satt, far se om vi blir kvar en natt till eller om vi drar vidare redan i morgon!!

Ikvall ska vi ner till krogen som ligger i samma hus och kika laget=) Och kanske Knacka en kall eller tva.

Nu ska vi leta reseinformation!! Ha det bra allesammans!!

Jo just det mamma, till handelsen pa Ikea med syster har jag tva alternativ=
1. Hon rakade putta nagot barn sa det ramla och sprang sen till sin mamma och pekade med tarar i ogonen pa Pilla.
2. En blomsterlandet i repris, dar pernilla tappar en kruka, blir sa radd for ljudet att hon backar och valter ett par till.
Har jag ratt eller har hon lyckats med nagon ytterliggare spektakel??
Och det var Kenny som smuggla kottar, inte jag!

Utsiket fran varat rum.

Utsikten fra varat rum

Melbourne!

Melbourne.

Min Nya Keps=)

Min Nya skitsnygga keps=)

Vara Nya Snygga FlippFlopp=) Quicksilver och Billabong=)

Vara nya Tofflor=)

Varat rum=)

Varat rum

Internetavdelningen pa Hostlet.

Varat Hostel, datahornan!





Puss o kram skumbanan!!

Australien.

Vaknade upp pa campingen i Christchurch, anlande straxt innan 10.00 for att lamna av bilen pa uthyrningen, allt gick bra och vi fick veta att vi kort 540 mil pa denna manad, eller vi och vi, det ar Kenny som kort och jag har setat och myst vid sidan av=) Men nu ar pasen knuten for Nya Zeeland och vi  borjar pa nya aventyr i Australien!!

Planet over gick bra, bara fyra timmar, lite turbulent men ingen fara, kollade pa Wall-E pa planet, maste vara en overskattad Disney-Pixar film, eller??

Landade i alla fall straxt efter klockan 17 i Melbourne, for att fa komma in i Australien maste man fylla i papper om hela sitt liv och allt man har i bagaget, typ! Godtrogna svenskar som vi ar skrev vi att vi hade med oss, tra-produkter, rester av djur, dvs snackskal, och mer tobak an 280 gram. DUMT!! Vi blev slussade till den  harda kontrollen i tullen som fragade om allt vi kryssat i. Hand bad oss oppna upp alla vara vaskor och visa vad "snus" var for nagot. Ville forsakra sig om att vi inte hade nagot vasst som ett samurajsvard eller machete i vaskan sa han inte skulle gora sig illa nar han kikade ner, vi sa som det var, inga farliga foremal! Vi plockade fram 3 stockar snus, vi har val i alla fall 5 men vi kande att det fick racka, han sprang ivag till ett litet bas, tittade,klamde, luktade och allmant gick igenom dessa markliga foremal han hade i sin hand. Efter noga overvagande med sina tullfarsister till kompisar kom han tillbaka.
 - Ni har 3  alternativ!
 1. Ni kan lamna snuset pa flygplatsen och hamta det inom 90 dagar nar ni lamnar landet! (lar vara riktigt frascht da!!)
2. Ni kan slanga snuset har och inte behova bry er mer.
3. Ni kan betala australiensisk skatt for snuset 'a 1000 kronor sa far ni ta med det pa resan.

Vi hade en liten argumentation, vi sa att vi last pa natet och fragat pa resebyran och dar fick vi informationen att vi fick ha med oss 1500 g snus per person, "Men det galler inte har i Australien" menade han pa, sa sa jag " Men som du lukta pa det och vred och vande sa verkar du ju inte veta va det ar for nagot, ar du riktigt saker pa att det ar sa??" Han svara" Du behover inte lara mig mitt jobb, jag och mina kolegor ar i kontakt med snus varje dag!" Kontra da med
"Men varfor stod du da och lukta pa det da?!?!" Da svara han inte. Skit ner dig tankte vi men holl oss lugna och tysta.

Bestamde oss for att det var lika bra att betala dessa 1000 kronor och komma vidare, javligt roligt investerade pengar. Vi far gotta oss i att vi blaste tullen pa i alla fall 2 stockar snus som skulle genererat typ 1000 kronor till tll deras farsistforeningar, maktmissbrukare! Inte nog med det sa tog han aven Kennys monster kotte, stor som en handboll, alltsa en san kotte som vaxer pa granar, ingen annan kotte ar stor som en handboll..hahaha!! Den som kenny packat sa noga sa den inte skulle ga sonder, deras argument var att det fortfarande kunde finnas fron kvar i den, och de fick inte spridas i Australien, vilket skamt, men de hanvisade oss till att plocka en ny kotte, det fanns sakert nya har i Australien. Kenny hade ju valt kotte med omsorg, denna kunde till och med sta helt sjalv, det ar inte alla kottar som kan det! Sen fick vi visa snackskalen vi plockat, men eftersom de kom fran havet och inte sotvatten fick vi med oss dem, TACK sa himmla mycket!! Javla pissenissetullgubbsjakel!!

Vi hoppade pa forsta buss som det stod city pa och 20 minuter senare slappde den av oss i ett garage nagonstans i Melbourne. Som vanligt nar Kenny och jag kommer till en storstad ser vi ut som tva sma kycklingar som undrar vart i hela varlden vi ska ta vagen. Tog rygg pa ett par som Kenny antog skulle pa dejt, och ett par man som Kenny antog skulle till City och ta en ol efter jobbet. Hurvida hans hypotes stammer ar vi inte sakra pa, dock kom vi till City och hittade ett Hostel (vandrarhem) dar vi lyckades fa ett eget rum.
Nar vi slog upp dorren till vandrarhemmet var val klockan runt 19.30 och forsta intrycket var att vi hamnat pa en fest, ungdommar, pingisbord spel och ol typ overallt! Verkar vara ett riktigt skjyst stalle och prisvart! 250 spann per natt, eget rum, frukost ingar och en liten tv, kanon! Vi har varit isolerade fran omvarlden i en manad nu, ska bli skont att sappa lite tv och traffa lite folk!!=)

Gick in och frascha till oss pa rummet och gick ner och kakade lite, Kenny tog en Pizza och jag lasagne, riktigt gott.
Sitter nu pa internet har pa vandrarhemmet, blir kanske lite pingis, och en ol kanske=) Kenny har tydligen sett nagot jaktspel ocksa sa dar kan jag satta honom nar jag behover lite tid for mig sjalv=P

Imorgon ska vi ut och kika pa stan, och se hur vi ska ta oss tillvaga for att ta oss vidare langst kusten. Blir kvar har en natt till i allafall, vi har ju inte brottom, planet gar inte vidare for en12 januari=)

Detta var nog allt som vi hade att bjuda pa fran idag, det blev en hel del. Ska blir riktigt kul och spannade att se vad Melbourne och Australien har att erbjuda!! Kanske kommer lite bilder imorgon=)

Ta hand om er allesammans!!

Puss & Kram skumbanan!!

Sista dagen i Nya Zeeland!

Spenderar nu varan sista dag i Nya Zeeland, vilka under bara veckor detta har varit. Men imorgon klockan 15.30 gar planet till Melbourne, australien. Idag har vi slappat, stadat och packat ihop alla vara tillhorigheter som vi spritt ut i vanen de senaste veckorna. Jag fick, som tur var, iden att vi skulle passa pa att ladda vara kameror innan vi akte vidare. Vi laddar Canon cameran som vi anvander mest, nar jag sen satter in battteriet och startar star det i displayen, "No CF-card", inget minneskort. Fick paniken och Kenny sprang till datorerna och kolla om vi glomt det har nar vi laddat in bilder..Fanns inget..Borja tanka genom nar vi anvande kortet sist, kom pa, pa campingen 25 mil harifran. Jag drabbades av panik, pa kortet finns cirka 60-80 bilder minst harifran Nya Zeeland, foton ar trotts allt det basta minnet. Gar in till campingen och fragar om de kan fixa nummret till den campingen vi var vid, och tankte att vi i varsta fall far aka upp dit i dag och hamta det och fort som attan aka tillbaka hit igen eftersom planet gar imorgon och bilen ska lamnas 10.00. Nar vi ringer sa svarar hon som har campingen att hon inte sett till nagot minneskort, och ingen har lamnat in det. Vi skulle kunna aterkomma pa kvallen sa skulle hon kika, jag berattar att vi inte har den tiden sa hon ber mig aterkomma om 45 minuter sa skulle hon kolla. 45 langa och nervosa minuter senare ringer jag upp, och tro det eller ej, hon hade hittat kortet, det har legat kvar vid datorn i 3 dagar, helt sjukt. Vi kom overens om att hon skulle posta det hem till oss i Sverige om vi skickade allt hon behovde sa hon bara kunde lagga det pa ladan. Sa Kenny och jag styrde kosan mot narmaste postkontor och efter en del missforstand har vi forhoppningsvis fatt allt som behovs. Sa nu haller vi alla tummar att det dyker upp pa svarvarvagen inom ett par veckor!! Det har nog varit det varsta som hittils hant oss pa resan och hoppas verkligen att det inte ska intraffa nagra mer incedenter. Jag haller vara minneskort och dvd skivor inlasta och haller full koll pa dem men lyckades anda glomma det, ska aldrig mer handa!!

Men som sagt, imorgon blir det Australien, riktigt spannande, landar i Melbourne runt 17.00 sa far vi forsoka hitta boende och lagga upp planen i stort for de kommande veckorna. Tror det blir blandat, buss och bilhyra, det ar riktigt skont att kunna bestamma helt sjalv var man vill aka och vad man vill se, stanna dar man vill bo for natten och bara badda iordning, sammtidigt som det skulle vara skont att bara ta in pa ett rum och lamna det dagen darpa.

Hoppas pa att vadret ar lika bra som vi hort nar vi kommer till australien, skulle vara riktigt nice att bre ut handdukarna pa stranden och bada och lapa sol!!


Det var nog allt for idag, vi hores igen om ett par dagar, fran Australien!!

Horde att det var sno hemma nu ocksa, njut av det sa njuter vi av solen=)

Skicka garna en komtar eller mail!!!

Puss & Kram

En sista Nya Zeeland bild!

Queenstown

Annu en dag!

Gick upp alldeles for sent och gjorde omellette till lunch... det visar pa hur sent. Blev aven sent igar kvall, efter vi suttit har och skrivit gick vi till varan van, satte oss utanfor och prata om allt och ingeting valdigt lange. Att konstatera ar att Kenny vill mer an allt annat i hela varlden ha en motorcyckel, sa det kommer jag val fa hora andra tills vi kommer hem och han faktiskt koper en. Kenny har aven lart mig att luftrapa, vilket gor mig valdigt glad for jag har aldrig kunnat,  nar alla mina vanner gjorde det. Tyvar ar jag ju lite sen, ser val inte sa bra ut med en 21 aring som sitter och luftrapar vid bordet.. Sa jag far val spara min nya kunskap till ensamma trakiga stunder. Idag ar det sa fruktansvart varmt sa vi har fatt ga in och satta oss en stund, finns inte en skuggig plats utomhus pa campingen och ingen vatten att svalka sig i.

Ikvall blir det till att tvatta och borja packa, kanns riktigt trist, jag vet hur svart det var att packa ner allt hemma..pa golvet i ett stort rum..Nu ska allt sorteras och fixas och donas pa varldens minsta yta i vanen, det kommer sakert regna imorgon ocksa bara for att gora allt lite surare.

Ikvall blir det spaghetti och kottfarssas, my favourite=) Imorgon blir det ChilliCornCarne som mina kara pojkvan fatt nagon dilla pa, MINST en gang i veckan ska denna ratt superas. Det basta med dessa maltider ar att man inte kan misslyckas eller bli besviken, som pa gardagens kott och vin..trist..Haha..

Ne nu ska jag forsoka dra med mig Kenny tillbaka till det fina vadret, kanske en promenad och handla nagot?? Haha, finns alltid nagot man kan handla. Lite ol till exempel, nar vi var i Queenstown var Kenny osaker pa om vi skulle kopa sa manga ol som 12, visste inte om han skulle fa i sig det innan vi lamnade Nya Zeeland, vi har sen dess aven kopt ett 12 pack till, och det ar bara ett par stycken kvar, sa det kanske blir 12 flaskor till, han har ju trotts allt 2 dagar pa sig=p haha./ Kenny sitter har och ar radd att det framstar som om han super varje dag, sa ar inte fallet, han dricker bara ett par ol...Sa nu har han nojd! Hihi

Nehe ut i det fina vadret och lapa lite sol!!

Ta hand om er allesammans, nu kanske det inte blir nagot mer inlagg innan vi ar i Australien, eller sa kommer det ett till imorgon! Hihi!

Kramar pa er alla!

Christchurch.

Efter 22 dagar pa vagarna har vi slagit oss ner i Christchurch, det borjar bli dags att knyta ihop sacken for Nya Zeeland och borja pa en ny! Man kan inte forsta att vi nastan varit har i en manad snart, tiden gar sa fruktansvart fort, en manda av 5 ar avklarade, avklarade ar val fel ord men sa ar det i alla fall. Pa tisdag gar planet till Melbourne, Australien. Riktigt spannande, vadret ska vara pa topp dar sa vi far val borja njuta av vara halvsjaskiga molniga dagar har, blir kanske inte mycket svalka de kommande manaderna. Vi bor pa en camping som ligger cirka 4 km fran Christchurch centrum, om vadret tillater sa blir det en promenad ner dit  imorogn, blir det extra fint vader blir det nog solningen och ar vadret skit blir det boklasning i vanen.

Idag nar vi vaknade sa packade vi ihop oss och akte direkt ut fran campingen, stannade pa ett lokalt cafe och tog en smorgos, akte lite till och kollade pa ett vattenfall och efter ett par timmar var vi pa plats i Christchurch! Stannade pa Pack'n Save och handlade de matvaror vi tror vi kommer fortara vara sista dagar har och tog en lite macka pa Subway. Eftersom det ar lordag tankte vi ha lite lordagsmys och grilla kopte vi nagra fina bitar kott, klyftpotatis och vin. Hittade en campinmg som heter Amber, latade oss lite och tog en ol och borjade sa smaning om laga maten, tyvar fanns det inte nagon grill sa vi fick steka, tyvar hade kottet samma konsistens som gravad lax sa det gick inte att ata, tyvar var vinet ganska surt sa, det gick att dricka, men inte att avnjutas. Nu sitter vi har och forsoker hinna med att skriva till allt och alla och aven har.

De senaste dagarna har inte varit sa handelserika, jag har roat mig med att mata grisar, far och en hjort och solat, Kenny har last sina bocker lagat mat at oss och solat. Det har varit riktigt skont. Ska bli kul och se hur manga mil vi har kort nar vi lamnar tillbaka bilen, maste vara massor, vagar inte gissa ens.

Kom en ful gammal tjurig tant och sa att vi maste borja avsluta sa det ar val lika bra att lyda.


Puss o kram Skumbanan pa er allihopa!!


Vilken harlig dag!

Vakande upp till att solen sken, inte ett moln pa himmlen! Promernade till den lilla butiken och kopte frukost. Det blev omelette med kyckling, ost och banan! Skit gott! Bredde sen ut filtarna pa graset och lag och jaste i solen, riktigt skont! Tog en paus och gick ivad och matade grisarna, hjorten och faret=) Laste ut "The Dirt" idag som inte var halften sa bra som Jenna Jamesons bok, men helt ok. Kenny borjade daremot lasa Jenna Jamesons bok idag, av nagon anledninge och jag vet inte om det var bilderna eller texten som gjorde att han0 sjonk  in i en egen varld och lag lungt och laste=)

Nu pa kvallningen tog vi ater en promenix till affaren, lagat lite carbonara pa pase, delikat! Och sitter har och skriver lite med bror och Rosi och Robban, alltid lika trevligt=)

En liten hjort!

En liten hjort far avsluta dagens inlagg! 
Imorgon tar vi vanen och aker vidare mot Christchurch!
Puss o kram skummbanan!

Vart ar vi!?

Eftersom vi kor pa ordentligt har vi fatt borja om pa sydon, var nastan uppe pa toppen igen och vande idag. Korde pa samma vag ett par mil som vi akte forsta dagen vi anlande har. Gardagen spenderades pa en sunkig kamping i Kourkora..tror jag det heter, ursakta den daliga infot pa stallen vi besoker..Bodde langst en superlang fin strand, borjade blasa storm nar vi skulle sova men vaknade till ett soligt Nya Zeeland, alltid skont! Akte vidare i var lilla skrutt bil, stannade i Blenheim,och lunchade pa en Thai restaurang, riktigt gott!

Langst hela vagen vi akt idag har det funnits salar, stannade pa flera stallen, vi hittade ett par salar som lag precis bredvid vagen, bestammde oss for att stanna till och foto pa nara hall. Det vi inte visste var att salar ar aggresiva djur, Kenny sa " Ga narmare sa jag far med er bada pa bild" jag tvekade inte att ga fram till dessa sota djur, nar jag var pa ett par meters hall gav sig monstersalen ifran sig ett monster vral, hoppade ett salhopp mot mig och visade alla sina huggtander, jag blev livradd! Kenny lyckades fanga detta pa bild, ni ska fa se lite langre ner. Andra stoppet blev av pga av att vi bada tycktes skymta 3 ryggfenor, som antagligen tillhorde nagon sorts delfin som ar djuret i mitt hjarta, stannade gick ut for att spana. Sag inga delfiner.. Nar jag star nere vid stranden hor jag ett ynkligt ljud kollar ett par meter till hoger och dar ligger en annu storre monstersal, som hade varit i slagsmal och hade ett ackligt sar over ogat, jag blev aterigen sktiskrajj. Kenny kommer ut med kameran och salen som ligger pa en ganska hog ensam sten skulle aldrig kunna ga till attack, sa Kenny, han borjar propsa pa att jag ska ga narmare och narmare, nar jag star halvt fortvivlad "Jag vagar inte ga narmare, jag vill inte, Kenny jag ar faktiskt radd" Star han "Sluta larva dig nu du behover inte sta sa nara bara dar, pekar pa en liten strandkant nagon meter fran monstret, jag vill ha ett kort med hans friska oga, ga runt sa han vrider huvudet!" Som tanten i SoS, sallskapsresan nar hon ska klattra ut pa boten for att de ska slippa vanta pa brooppningen ser jag ut, vettskramd, fick till slut avsluta detta aventyr med den hemska salen! Jag kommer aldrig mer kunna tycka en sal ar sot, bara ett hemskt sjoodjur!
 Ar nu i Murchison pa en liten camping som har massor med djur, jag strom trivs! Pussades med en hjort och matade grisar, bjuder pa en fantastisk bild lite langre ner=) De har aven far och kossor, for att fordriva tiden lite blir vi nog kvar har en natt till sa jag kan fa mata lite fler djur=) Annars ar allt bara bra, vi borjar ladda infor resan till Australien, ska bli riktigt nice! Funderar ocksa over en resa till Fiji Oarna, det blir nog av har jag en liten kansla av.

Tessan matar Grisar, med Munnen!! HIHI

Jag och grisen delar pa en rostmacka!! HIHIHI


Monster salen som gar till atack nar jag ar nagra meter till hoger om den..
Galen sal som gar till atack!

Monster sal nummer 2!

Arg monster sal nummer tva!

Stranden vid varat boende for natten, alperna i bakgrunden!

Nya Zeeland

Kenny matar ander, passar pa att lana en liten and unge, mamman pa vakt!

Kenny matar ander och lanar en ankunge=)

Jag, Kenny, stranden, allt i ett!

jag, kenny strand

Det var nog allt vi hade att komma med for dagen. Tack for alla komentarer, alltid lika kul att lasa!

Ha det bra allesammans so hores vi kanske imorgon, eller dagen efter det=)

TusenMiljonerKramar!!

Och Mamma, I helgen far vi pratas vid, sa trakigt att vi bara kan prata pa helgerna eftersom du jobbar=( Alskar dig!!


Vi lamnade

Queenstown alldeles for tidigt. Hade kunnat stanna dar hela resan kandes det som, underbart stalle! Styrde kosan mot sydligaste delen av sydon, akte och akte med bilen och hittade inget stalle vi direkt ville stanna och overnatta pa. Vadret har vant igen och atergatt till mulet, regn lite sol da och da.  Riktigt trakigt. Men som sagt sol lar vi fa sa det racker innan vi kommit hem fran denna resa. Pa vagen till gardagens camping stannade vi vid ett vattenfall som hette McLeans vattenfall, fantastiskt! Det storsta och vackraste vi sett hittils, att vi sen fick ga genom regnskog for att ta oss dig var inte heller helt fel!! Stannade pa en sunkig camping nagonstans i en stad som i alla fall borjade pa W, mer vet jag inte i detta nu=) Vi kakade grillad kyckling med potatissallad som vi kopt pa en affar straxt innan vi stannade for kvallen. kvallen slutade med att Kenny lag och laste sin bok och jag borjade pa min nya bok, The Dirt med Motley Crue, den slar hittils inte Jenna Jamesons sjalvbiografi men den ar helt ok. Sen somnade vi. Natterna ar ganska kalla sa vi ligger som en liten knut i ett horn och varmer varandra, vi har en cupe varmare, men ingen av oss vagar slappa tacket och den varme som ar dar under for att ga ut och starta den, hihi, mysigt! Vaknade nu imorse av att regnet smattrade pa varat tak, man blir inte direkt motiverad till att kliva upp, vi har inte manga mil kvar till Christchurch som ar varat slut mal pa Nya Zeeland, sa vi unnade oss en sovmorgon, lamnade campingen straxt efter 13.00 med magarna fulla av pas-pasta som skulle smaka carbonara.
Akte vidare i ett gratt Nya Zeeland som anda ar sa vackert att man undrar om man ar pa samma planet som Sverige ligger pa. Stannade pa ett stalle for att se lite salar och Pingviner, tyvar var pingvinerna ute pa aventyr och lyste med sin franvaro, men fick se salar pa riktigt nara hall!  Far se om vi far se nagra pingviner imorgon. Idag campar vi o Omarua tror jag det hette, riktigt fint. Nagot som ar lite roligt ar att varje gang vi kor in till en camping blir vi omringade av ander, det ar som att det star "brod" pa andspraket pa varan bil. Sa jag borjar alltid att inviga vara camping med att mata anderna, pa ett lite pensionarsaktigt vis=) Idag kom det aven med ett gang tonarsankor som jag ska visa bilder pa sen, hihi jatte sota!!

Idag ar det varan dag och narmare bestammt varan 2 och ett halvarsdag, inte illa=) Vi har firat genom att kaka lite tacos och kopa en flaska vin, riktigt gott, Jacobs Creek, Merlot.

Puss o kram!!



Queenstown
En sal!





                                                                                                                                                 

Det blev ingen sol.

Nar vi vaknade i morse vrakte regnet ner, vi som hade planer pa en till lika underbar dag som gardagen. Jag vaknande runt 08.30 och tankte lata Kenny sova, vad skulle vi gora hela dagen pa vara typ 1 1/2 kvadrat tillsammans hela dagen, lika bra att lata han sova och minska pa dagens trakiga timmar. Kenny vaknade runt 11.30, da hade jag hunnit ytterliggare 200 sidor i min underbara bok och tyckte nog egentligen att han kunde sova lite till. Vi drog oss och sen gick kenny upp och lagade brunch, scrambled eggs och bacon, riktigt nice. Sen satte vi oss i varsit horn av campervanen och laste, Kenny har hittat en bok han fastnat for, Svensk Maffia heter den, det ar skont att han ocksa bara kan sitta och chilla lite. Jag drog igang en maskin tvatt och Nar det regnade som varst blev Kenny rastlos, plockade ur tvatten ur tumlaren och tvattmaskinen, fortfarande blot lade det i vanen och  sa  begav vi oss ner till Starbucks for en kopp varm choklad, satt dar och fordrev lite tid, gik sen vidare och kolla i alla souvenirbutiker som fanns langst vagen, stannade pa Donken for en billig och snabb middag. Sitter aterigen pa internetcafet, mest for att fordriva lite tid idag. Imorgon rullar vi vidare ner till sydkusten for att sen sista veckan sakta men sakert rora oss mitt Christchurch.

Vi har nagra staende samtalsamnen som dyker upp nar vi inte har mycket att saga at varandra,
1 = Hur varat hus ska se ut nar vi blir stora och bygger ett sadant, slutar alltid med att Kenny hamtar penna och papper och borjar rita. Sen blir vi osams om inredningen och sen hittar vi pa nagot annnat.

2= Vart den dar Jakla hjorten och alla andra jakttrofeer ska sitta i varat hus..Vild diskussion och an har vi inte kommit till ett gemensamt beslut, forutom att jag verkar fa bestamma ganska mycket annat om Kenny far bestamma vart den ska hanga...nagot som kommer diskuteras i alla evighet hoppas jag for den ska inte upp...

3= Hur allt var nar han skjot hjorten, nar jaktledaren kom, hur pappa korde som en galning till konservatorn, vad det kommer bli for medalj pa hornen och om Jakttidningen kommer publisera hans bild. Det har tar man upp med Kenny nar han inte ar sa sugen pa lite smaprat sa kan han prata i timmar! Man far inte vara dum.

4= Att aka eller inte aka till Papua Nya Guinea och Fiji.

5= Vad vi ska ata for att vara nyttiga och sa, spricker 5 minuter senare..varje dag!

6= Kenny borjar alltid smida planer pa hur man ska bli rik och framgangsrik, jag sitter och hugger emot, Kenny sager att han uppskattar det, sa det blir en diskussion, slutar alltid med att Kenny sager at mig att vara tyst sa han far tala till punkt.

Men annars sa gar tugget bra, forutom nar vi sitteri bilen, da sager vi inte ett ord till varandra forutom,
- At vilket hall ska jag svanga?,
Jag svarar
- Hoger.
Kenny sager
-VA?
Jag
-Jo vi skulle svangt dar borta, och pekar bakat.

Sen ar det tyst till nasta korsning. Vet inte varfor vi inte pratar med varandra nar vi aker bil, det gor vi aldrig, inte hemma i Sverige heller. Ganska skont enda, om vi hade gjo9rt det hade vi nog redan trottnat pa varandra.

Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva idag, tyvar Fia sa at Mongobilderna pa mig bara pa papper, vi hade inte direkt med oss nagon kamera pa forsranningen=p. En liten Halsningen till Robin, Vi skulle ju vara tacksamma om du gick ut pa natet nar vi skickar ett sms, men nej da det har val inte du tid med..Visst visst =P Glom bort oss bara! Du har val viktigare saker for dig en lordagsmorgon an att prata med oss. Och Edward, ar du dar ute, smyger du runt utan att lamna meddelanden? VA?! Hur mar Nathalie? Halsa henne sa himmla mycket! Ar det fest pa gang med classes gang? Vad ar det jag kommer missa denna gang. Och hur gar det for er pa Brunnsta da, borjat packa eller ar Rosi lite seg i starten Robban??=) Hihi. Kul att hora att aven Uffe Och Anita aven kanda som Mormor och Morfar ar har och laser, lamna garna en komentar ocksa sa vi vet hur ni har det! 

Ne nu far det racka for idag, lamna massor med komentarer det ar sa roligt att lasa, har ni nagot extra kul att beratta skicka ett mail till [email protected] =)

Puss & Kram Skumbanan!!
None

fortfarande Queenstown.

Queenstown ar undederbart och vi blir kvar har 2 natter till! Hamnat pa en jatte mysig camping som ligger jatte nara city.

Igar var vi pa rafting, as kul, 8 notter i en bat som akte ner for en flod med sa klart och rent vatten att man kunde dricka det, urfint! Fick oss nagra riktiga akturer bland strommarna! Vi akte gemensamt till en samlingsplats, darifran tog de oss via bussar med en guide i varje upp for ett berg och ner for en dal, det var pa gransen att bussen hangde ut over kanterna pa vissa stallen, dar det stupa 100 meter rakt ner i ingenting, bussturen var faktiskt varre an sjalva raftingen i laskighetsskala! var guide var en lite plutt som bade sag ut och forde sig som bjorn gustavsson, han var riktigt kul och de 45 minuter vi spenderade i bussen kandes som max en kvart. Sen val framme sa var det vatdrackts-time, flytvastar hjalmar och roda jackor, Kenny var som vanligt snygg men jag sag ut som ett pumpjon, bilderna fran raftingen vill jag helst branna men som Kenny sa, vi far skratta at det nar vi blir aldre. Jag ser ut som ett mongolit barn och Kenny liknar min personliga assistent, skit kul! Fick ta oss ett dopp ocksa bland strommarna, riktigt uppfriskande!

Vi kom hem och lagade lite kycklingsallad, hade lite kvallsmys utanfor campervanen och gick ner till City och tog en ol, riktigt mysigt. Alla som besoker Nya Zeeland maste verkligen stanna i Queenstown ett par dagar. Helt sjukt vilken harlig stad det ar! Alperna, en kristallklar sjo mitt i centrum, strander, pubbar, krogar restauranger...Allt verkligen!

Vi vaknade idag till att solen sken som aldrig forr, kakade lite frukost utanfor vanen, plockade ihop oss och gick ner och lade oss pa stranden, 27 grader matte det idag och vi har bada fatt var forsta farg for resan! Harligt! Efter ett par timmar pa stranden och boken, Jenna Jameson att alska som en porrstjarna, sjukt bra bok, alla borde lasa den!! Gick vi vidare upp till City och satte oss pa en Thailandsk restaurang, kyckling med cashewnotter, riktigt fint! Glomde bort att betala sa vi fick ga tillbaka sen, ville inte bli jagad av nagon Thaimaffia sa det var lika bra att gora ratt for sig! Efter Maten tog vi ett varv pa stan, Hyrde varsin cyckel for en timme och cruisade runt pa vara heta cycklar, riktigt roligt! Avslutade med att ga till Starbuck och ta en Kaffe, riktigt gott! Vidare hem och klockan har redan hunnit bli 18.30, upp till affaren och inhandlade de saker som saknades till dagens kycklingsallad, mumsfilibabba, och eftersom det ar lordag blev det diverese andra onyttigheter ocksa, maste ju lyxa till det lite=) Vi sitter nu pa ett internet och klockan har 21.20 pa kvallen. om en liten stund ska vi tillbaka till campingen och myspysa lite, kanske blir nagra sidor i boken, sen blir det somn, och laddning infor morgondagens aventyr! Blir nog mest sol och bada tarna i det iskalla vattnet=)

Jag pa mitt nya favorit stalle, statbucks!
Kenny-ol-campervan!Kenny och hans coola cyckel!
Jag och min skitcoola cyckel!Nya ZeelandQueenstown

Det ar allt vi bjuder pa for denna gang, skicka garna en halsning eller lamna en komentar!!

Pussisar o kramisar till er alla!



Queenstown.

Sitter nu pa ett internetcafe i Queenstown, klockan ar 21.40. vaknade upp pa en camping i cromwell tog campervanen in till *city* och kollade pa lite dagsturer, efter mycket om och men bestammde vi oss for att prova pa forsranning, sa det blir det imorgon, hoppas det blir galet!! Queenstown ar en helt fantastisk liten stad hur mysig som helst. Nar vi kom hit lagade vi i vanlig ordning lite soppa och begav oss senare ner pa stan en svang, Hittade antligen en keps som bade var snygg och passade Kennys markliga huvud. Vidare till StabucksCoffe och tog en Latte och delade pa en bit tripple chokolad cake, fy fan va gott det var! Bor pa en camping som ar jatte mysig, ska sova har 2 natter, forsta gangen vi ar pa samma camping tva natter i rad, ska bli skont med riktig sovmorgon och inga mil i bilen imorgon. Vid campingen finns en liten liten beck, i becken finns ander med andbebisar, ass sota och det som ar annu lite roligare ar att det finns oring, fisken alltsa. Ska forsoka fanga en imorgon tankte jag=) hihi. 

Efter turen pa stan gick vi upp till campingen och satte oss vid ett litet campingbord och kenny drack lite efterlangtad ol, vi skulle ju vara lite nyttiga men vissa sker far man bara inte ta bort, som jag sa, *vi ar ju faktiskt pa semester da behover man val inte vara nagra torrisar*, Precis sa Kenny och kolla pa mig, Jag har druckit en halv ol och ett glas vin sen vi akte, men jag haller mig till mina cokacola Zero, da ar jag nojd!

Igar akte vi langst en vag som var helt sjukt vacker, floder, backar, vattenfall, berg och djupa dalar, det ar helt obeskrivligt hur vackert det ar har. Ar lite sugen pa att bada men an ar itne vattnet sa varmt, inte dar vi ar i alla fall. Har i alla fall haft omslag i vadret sa vi har haft 2 kanon fina dagar, och imorgon ska det bli typ 25-26 graders, riktigt nice!

Till bungyjumpen som jag dromt om, blir det inget av med, javligt dyrt, och Kenny ar inte sa sugen, inget kul att hoppa sjalv, vad ar det for en upplevelse om man inte far dela den med nagon, vi har hoppat forut i Thailand och aven om det inte var en brakdel sa hogt ar det ju kicken att kasta sig ut som man ar ute after. Sa det far antingen inte bli nagon bungy alls eller lite bungy i thailand senare, eller sa blir det i sommar i sverige over asfalt, det vore en grym kick. Vi far hitta pa nagot annat adrenalinretande istallet, eller vad sager ni mammor=)??? Hihi, lite fallskarm kanske!!

Dagarna flyter pa och vi har det underbart, aker dit nasan pekar och stannar nar magen kurrar, sover nar vi ar trotta och vaknar nar vi kanner for det. Det kan inte bli battre. nu har vi lite mindre an 2 veckor kvar har i Nya Zeeland, hoppas vadret haller i sig sa kommer det bli 2 helt underbara veckor!!

Mamma berattade nagot helt sjukt i gar via sms, var granne hade haft en varg i tradgarden, under utebelysningen typ vid alttanen, en varg pa svarvarvagen, mamma och pappa sag den for typ en och en halv manad sedan utanfor stigtomta fran bilen pa en aker, och den rackaren ar kvar, sa mamma far halla vara sma kissar inne sa mycket som mojligt nu. Jag kan inte smalta det, en varg...helt sjukt!

Skickar en lite halsning till vara kara familjer!! Vi saknar er ocksa! Men kommer tyvar inte hem an pa ett tag=)

Ha det gott allesammans, det ska vi ha!!


Kramkramskumbanan!

Sydon!

Har nu kommit tillsydon och ar i westpoint! ska jobba oss ner vastkusten nu i lugn takt!

Farjan gick bra 3 timmar pa lungt vatten, sen blev det korning for fulla muggar tills vik om hit.

Imorgon ska vi och kolla pa en sal koloni! Skit kul tycker tessan, vet itne hur intresserad Kenny ar egentligen!

Allt ar bra har och tankte lyxa till det med en bild eller tva idag!!

Kramar
ett lajtet vattenfall!

lite sno

lite mer vattenfall

lite fint bara

varat hem for de kommande veckorna!

Sista dagen pa nordon!

Sitter pa en camping precis utanfor wellington, ska ta farjan over till sydon imorgon bitti! Vi kor och kor och kor, far se sa mycket langstt vagen. Har haft tva dagar nar vi akt pa grusvagar mitt ute i ingenstans, hur vackert som helst runt omkring.

Sist jag skrev berattade jag om att vi skulle ha myskvall, det gick at skogen kan man saga, kenny skulle laga lamm men fick ett dampanfall over att det var sa trangt och javligt i varan campervan, tessan blir ledsen for att kennys humor forstor myskvallen, tessan lagar maten som smakar sadar, och ennu varre ar att vinet inte var nagon hitt direkt, kenny sitter i ett horn och laser jacktidningar. Vi bestammer oss for att ha en mysfrukost istallet,  solen skiner och vi dukar upp vid ett campingbord utanfor vanen, kort efter vi dukat klart kommer det en liten katt som ocksa vill ha frukost, mysigt tanker jag, kort efter katten kommer en 5 arig snorig tysk vid namn Ella som konstant pratar med oss om die katze und gestern und baum, vi fattar att hon pratar om igar, katten och ett trad sen springer hon runt bordet, sitter under det och allmant forstor varan mysstund.

Idag har vi varit i Wellington city, letat efter en keps till Kenny, antingen ar alla kepsar felsydda eller sa har Kenny nagon konstig modell pa huvudet, vi later det vara osagt. Vi hittar i alla fall inget som passar sa kenny far ga runt och showwa med sin ofixade langa frisyr ett tag till!

Till kottfarsen som min syster undrar om, japp vi har lagat egen kottfarssas, det far man inte missa! Dock gjorde vi den fran scratch, hade ingen hemmagjord med oss! Vi har aven tillagat chilicorn carne, och sa blir det som sagt en hel del Campbellssoppor!

vadret har varit battre de senaste dagarna, men fleacen ar pa da det blaser en hel del.

 Har hort att sydon ska vara annu vackrare an nordon,  svart att forsta nar det ar sa fint har.

Vi funderar pa att boka in en tripp till Fiji nar vi anda ar har, typ over jul eller natt, ska hora med dem pa kilroy vad de kan gora.

Tyvar kan vi inte lagga in nagra bilder idag heller da sjalva datorn ar inlast i ett litet skap...sa det far bli en annan gang, men minneskorten till  systemkameran kommer nog ta slut bara har pa Nya Zeeland, vi har hittils ocksa filamt typ i en timme med massa mer eller mindre fina klipp, ska bli riktigt kul att kika igenom allt nar vi kommer hem...i April=)

nu har vi inte mer att skriva for dagen, men vi aterkommer sa snart vi kan=)

kram pa er alla!

Nya Zeeland!

Vi glider omrking i varan camper van och har det allmant bra! Vi har nu tagit oss ner till Napier dar vi star pa en fin camping. Dagen har varit intensiv, borjade lungt med bad i vatten fran varma kallor, vidare upp pa ett berg dar de tydligen spelat in sagan om ringen lite grann, sno och blast! Borjade aven snoa en kort stund, men vi satt i bilen sa det gjorde ingeting! Vi stryde bilen mot en liten stad dar vi stannade och handla lite gottigott som klasse skulle sagt. Lamm, potatis, bea sas vin, och effterratt blir mer vin, ost och kex, hihi fredagsmys i campervanen!  Sen forsokte vi hitta en camping, fanns bara trailertrasch campingar sa vi...eller snarare kenny tyckte vi skulle leta vidare, klockan var runt 16 vid det tillfallet och vagen vi planerat att aka pa imorgon var grusvag och lite asfalt, mycket kurvor..osv..Kenny..nu mera kand som rallyforaren tog gruskurvorna pa stallner for berget, haha riktigt sa illa var det kanske inte men det krangde bra och jag holl i mig for glatta livet! 


Har sviker vadret tyvar, moln, blost, storm 2 natter, idag snoade det och haglade lite, men med sol i mellan at, hoppas pa mer sol nu framover.

En vanlig dag for oss i Nya Zeeland=
Tessan vaknar 08.30 borjar sparka och stora Kenny som pigg som en larka hoppas upp vid 9, tessan ligger kvar. Vi borjar packa i ordning sangen och borja gora frukost, braka lite om vem som ska koka egg, blir det kenny blir eggen bra, blir det tessan blir de inte bra, kenny borde koka agg varje dag!  Efter lite om och men rullar vi ut pa vagarna, vi kor alltid fel det forsta vi gor far att kartlasaren (tessan) ar lite osaker pa vart vi egentligen ska.. Vi stannar till och lagar antingen lite lunch i vanen, typ campbells soppa eller stannar pa nagot stalle dar vi blir missbelatna med maten. Kor aterigen vidare och stannar pa alla stallen som verkar intressanta. Runt klockan 17 brukar vi rulla in pa en camping, da ar det dax for matlagning pa riktigt! Det har Kenny stott for hittils, det ar aven han som diskar och baddarsangen, kanon! Great succes!
Sjalv har jag det ytterst tunga ansvaret att lasa kartan, se till att vi tar vara flourtabletter, laddar kamerabatterier och tar fram kontanter ur var safteybox vid behov! Jamnt och bra fordelat=)

Maten har pa nya zeeland ar ingen hitt, allt ar friterat och snabbmat, nagot man blir riktigt trott pa ganska sa snabbt, hopaps Australien har mer att erbjuda!

Vi glider val vidare i var van och far se vad N-Z mer har att erbjuda,  vi skriver sa sanrt vi har en dator tillganglig!!


Kram pa er alla!

4 dagar i Nya Zeeland

Och vad vi har sett mycket. Helt fantastiskt underbart vackert land, gar ej att beskriva med ord dess skonhet!

Vi har hyrt en liten campervan som vi skufar runt i, Ari Virtanen till hoger om mig kor sa det ryker och jag haller i mig i allt som jag kan =)  Kenny kor och jag ar kartlasare.  Vi har hittils betat av den nordliga delen av nordon, det ser ut som en saga. Var och kollade pa ett jatte stort trad, hur trakigt det an later sa var det ratt sa coolt.

Vi fotar massor men den sega uppkopplinegn satter stopp for uppladdning av bilder.

Inatt campar vi vid oere point nedanfor aukland, imorgon ska vi ta kustvagen nerat, far se vad den har att bjuda pa!

Har inte idag sa mycket mer att skriva, hores igen inom ett par dagar, skicka garna mail via hotmailen!!

Kram pa er alla!!



RSS 2.0