Vilken harlig dag!

vaknade och madde mycket battre, Fia jag behover inte dina fina ord haha du gor mig bara orolig!! Nathalie, jajjemen precis sa ego e vi, nar ni flyttar ner till Nykoping sa kan vi borja diskutera, haha eller nar det ar dax for erat andra...eller tredje=p

Vi borjade dagen med att hyra en moppe, sa himla roligt, och billigt, vi betala typ 50 spann for en dag och det visade sig vara ganska dyrt, ska hyra av var granne i fortsattningen hon tar 35 svenska och tar man flera dagar brukar man fa lite rabbat!! kanoners!

Akte upp till utkiksplatsen, sa himmla fint, sen snurrade vi runt runt runt, hamnade till slut pa Wang Ta Lang, en av varldens storsta juvelerar butiker, I LOVE!! hihi ga och prova diamanter och allt annat man inte har rad med! HIhi

Vidare och runt, stannade pa Sofias och kakade lunch/ middag  innnan vi akte hem, da var val klockan runt fyra, slog oss ner i soffan glodde pa en dalig film och nu har vi gatt ner pa stan for lite middag, prat med mamma och kanske en titt pa stan!

Igar kollade vi pa Sex and the City filmen, I LOVE!! haha och det roliga var att Kenny tyckte ocksa att den var skit bra!
Men jag har en fraga, flyttar inte Carrie till Paris med Ryssen i filmen?? i sadant fall var den delen av filmen bortklippt?
eller var det sista avsnitten i serien som jag blandar ihop det med?

ikvall blir det Max payne med Mark Wahlberg, tror inte den ar halften sa bra som Sex and the city, men men ikvall far Kenny valja rulle..

Imorogn ska vi lamna tillbaka moppen sen blir det nog stranden, maste battra pa brannan lite har ju hallt oss borta typ 3-4 dagar fran solen eller natt=)

har som vanligt inte sa mycket mer att skriva, vantar med spanning pa bror sa ska vi hitta pa lite kuliga saker!!

ha det gott allesammans!!

Puss & Kram Skumbanan!

Hojhoj!

Ja nu ska jag beratta om varan alldeles handelserika dag!!

vaknade av att klockan ringde klocna 10, knappte bort det och snoozade vidare, upp,magont, mandasbesok, KUL....NOT!!!

Gjorde i ordning frukost, mackor, te youghurt  mm MUMS, tog tacke och kudde och lade mig och kolla pa animalplanet pa thailandska, filmerna ar ju fina i alla fall. Prinsen kom och slot upp och dar lag vi...kom pa att vi maste ju ata nagot sa vi knata ner pa stan, nar jag borjar rora pa mig gor sig gardagens ackliga fisk som jag at gora sig paminnd, smaka acklig gammal fisk i hela munnen, kandes osm jag hade en rutten fiskbit i halsen, sa jag borjade hulka..hulka viadre men det kom inget. Satte oss pa en restaurang, tok varrullar, sakert kort. Sen hamnade vi har vi ddatorn och ahr setat har allt for lange, forsoker uppdatera mig pa saker som hant hemma nar vi varit borta. Dar det verkar ha hant mest ar pa min gammla skola, Butikschefsutbildningen, ungar och krig mm mm, skont att man hoppa av! haha, de ska ocksa alldeles snart ta examen, kul for dem, sjalv sitter jag och klurar pa vad jag egentligen vill bli nar jag blir stor....
hm...

Nu kurrar magen igen...man har sanna begar denna tid av manaden blir tokig...hatar det..men battre an att det uteblir da bleir det ju ett annat hellvette istallet..

Haha kan ju ta upp det nu nar jag har sakra info pa att jag inte ar med barn!

Var pa fotmassage for nagon vecka sedan och helt plotsligt fryser massoren till nar hon trycker pa en punkt under foten och fragar,
Hon - Ar du med barn?
Jag - Nej
Hon - Ar du saker?
Jag (latt orolig) - Nej, jag hoppas inte det.
Hon - Jag hoppas, sa log hon.

Therese fick paniken, sprang till apoteket och kissade pa pinnen, ett minus, hallelujah! Haha inte an, ett par ar till far det dar vanta i alla fall!

Sa det var ju skont i alla fall, hade varit fint och kommit hem och beratta den nyheten...

Da skulle nog inte min vanliga fiosfi om att "Det ordnar sig, det gor det alltid" Fungera sa bra...

Nehe imorgn far vi se vad vi gor, nu blir det val mat och sen upp och snacka med vara trevliga pensionerer till grannar! Haha.

Bror skynda pa ditt plan sa du kommer ner nagon gang annars kommer jag och kenny snart inte ha nagot att prata om...

Ha dset gott allesammans!

Borjar bli valdigt ont om komentarer??


Puss & Kram skumbanan!

Halla halla!

Nu har vi flyttat till var lagenhet, supernojda! En frasch tva rummare med enkelt kok.
Blev helt saliga nar vi slog pa tvn och insag att vi hade engelsksprakiga kanaler! Woho vi kommer kunna folja vad som hander ute i varlden!

Pa tal om saker som hander ute i varlden sa brann det ju vad vi hort hos var granne ifar, BlueMoon Bar. Vi har alla grejjer pa vinden och hoppas vid gud att ingenting ar rokskadat, men kanns lite mycket att hoppas pa...
Skit trakigt ar vad det ar i alla fall och javligt forbannat trottsamt..Tur att ingen kom till skada denna gang heller.

Nu ska vi ga och storhandla!! haha torr-hyllorna har kommer vi!!

Om nagon hort nagot om barnden sa skriv garna en rad, alltsa inte sant som star pa Sn.se...typ..



Puss & Kram Skumbanan!

Annu en dag

i vantan pa tomten, eller rattare sagt min bror haha. Ska bli sa sjukt kul att han kommer ner, synd att inte fler gor det.

Vi har det bra, gravy ner oss i varsinna bocker idag, legat pa stranden och haft det allmant bra.

Ikvall ska vi ta oljemassage och fa vara skinande och mjuka, efter allt slit  vi gatt igenom de senaste manaderna!! haha =p Men forst ska vi ata, far se vart, ar inte sarskillt hungrig men det brukar vara svart att avsta nar man far menyn framfor sig, shit vad gott det ar med thailandsk mat, har kakat acklig australiensisk, nya Zeelandsk och Fidji mat de senaste manaderna, men nu jaklar blir man bade matt och glad efter maten! haha

Nehe nu ska jag ga upp och kolla om lilla Kenny vagar slappa sin superduperspannande bok och bjuda ut mig pa en restaurang!

Ha det bra allesammans!

Puss & Kram Skumbanan!

Vilken harlig dag.

Som vanligt sovmorgon, mumsig frukost som ingar pa varat lilla hotell, tuktuk ner till kata noi, snorklign, sag bade blackfisk baracuda och en massa annat som vi inte kan namnsatta. Kenny gjorde aven ett vackert konstverk av rosa och bla sjostjarnor som typ matte 25-30 centimeter fran varje spets. Solade och badade och akte sen hem.

Tagit det lungt ikvall, ovanligt, langtar efter att bror kommer ner och rojjer lite med oss!

Annars hander det inte sa mycket, steker runt, chillar och lever det ljuva livet, inget for er i sno slasket att vara avundsjuka pa = p

Allt for idag, nu ska vi ata!!

Puss & Kram Skumbanan!

Sa, vi har landat

Haha japp nu ar vi "hemma" pa riktigt haha. Spenderar dagarna pa stranden, laser tar det lungt. Har som ni sett spenderat ett par timmar pa salongen mitt emot, pedikyr, footscrub, thai massage och fotmassage ar vad vi provat.
Helt fantastiskt skont och billigt, en timme massage 50 kronor!

Igar var vi och kaka pe en restaurang och vi at hela tiden pa nar vi var har sist, fantastisk! Super gott och hur frascht som helst! Dit blir det nog fler ggr, vi at en super god middag med dricka till for 100 kronor, Kanonpriser.

kakade aven lunch pa stranden, ananas, banaer och en kokosnot cirka 18 kronor, inte illa det heller=)

Thailand ar fantastiskt, har finns allt och lite till, kan bli lite mycket ibland men da ar det bara att lasa in sig med min kara lata airconditonen vara pa och bara njuta av lugnet..har nog inte haft en tyst stund i hela australien, skulle vara nar vi dok da.

Bror verkar laddad ocksa, riktigt kul, kan tanka mig att en stock grov los och nagra jakttidningar ar pa onskelistan fran Kenny, Sjalv nojjer jag mig med lite taxfree godis, typ gott & Blandar eller natt=) om du har nagra pocket bocker och plats far de garna slinka med=) Kan aven varna att det verkar vara handbagage rassia over allt, de star och mater och vager sa hall dig inom matten!

Igar var vi pa Kata Noi, den absolut basta stranden har, helt fantastiskt, var ett par kilomter bort men vi tog en promenad, vattnet kandes underbart nar man kom fram svettig och acklig. Pa kvallen gick vi aven phuket runt for Kenny hade bestammt sig for att nagonstans MASTE det finnas lossnus, stackarna har ju snusar portion i en manad nu, har nog aldrig hant forut. Vi gick in och fraga i varje affar och skyffe, en nisse som stog och salde t-shirtar havdade att det skulle finnas en bit upp pa gatan, och vi gick och vi fraga och vi gick och vi fraga, kom till den minsta avlagsna affar och Kenny visade upp sin dosa for expediten som kollade pa denna markliga runda sak, skrek nagot at en gubbe som satt utanfor och pekade sen nagopt forsiktigt mot kylen i ett horn, och dar lag den en GROV LOS, Kennys favourite!! haha ni skulle sett hans ogon, gar inte att beskriva som ett barn pa julafton, billigt var det ocksa, bara 100 kronor dosan, Kenny kopte tva, men jag hade for en gangs skull inga invandningar gor det honom lycklig sa ska han ha det. Jag sa att honom att han fick vanta tills vi kom hem sa jag fick med det pa film nar han proppa munnen full. Nu ar han glad igen och han langtar tills bror kommer med mer av den varan=)

Nu ska vi ut och ata, far se vart det blir har pratat om ett stalle som ar som...hotorgshallen al'a Thailand, dvs massa sma skjul som star pa rad och serverar thailandsk mat, mycket fisk och skaldjur. Ar alltid fullsatt dar sa det maste vara bra!

Trodde detta skulle bli ett kort inlagg men icke!

Skriver sa snart vi har nagot att beratta, tills dess, ha det gott allesammans!!

Puss & Kram Skumbanan!

Lite bilder....dalig uppkoppling...

Stranden



Lite lunch!





       

Puss & kram skumbanan!



Lite bilder, men texten ar nedanfor.



Kenny som far pedikyr

Kenny pa sin forsta pedikyar, haha Hon som gjorde den var helt chockad over hur mycket forhardningar man egentligen kan ha, HAHAHAHA !!



Oh vad det ar mysigt att bli ompysslad=)

Haha far avsluta detta, vi maste ga och kaka lite!!

Puss & Kram Skumbanan!

Lite av varje!

Far erkanna att bloggandet inte har varit sa bra sen vi akte till fidji, och det vi sagt om Fidji har ju inte varit de vackraste ord sa jag tankte borja med att beratta om vad vi gjorde, vilka som var dar och hur vi hade det.

Allt borjade med att med att vi landade pa fidji, blev valkommande av ett litet gang gubbar som stod och spela och sjong i hawaii skjortor sanna dar latar man forknippar med Hawaii, blev overosta med hjalp och mottes av...MARY, haha kvinnan, myten legenden pa flygplatsen, en mer maskulin kvinna har vi nog aldrig traffat, men det var faktiskt en kvinna. Man kan saga att hon sag ut som Magnu samuelsson, lite mindre skaggvaxt, men anda skaggvaxt, kjol, varldens mest femenima satt, som den de varsta femenima bogarna, vi undrade lange om det var en kvinna, man eller transexuell..

Fick skjuts med en risig bil till Hotellet och chaufforen berattade att det  var en cyklon pa gang, han sa att han var orolig for sitt hus men vi behovde inte oroa oss, kort darefter oppnade sig himmlen och regnet bara vrakte ner, jaha tankte vi lite regn pa fidji, inget att oroa sig over vi var ju i paradiset och skulle ligga pa stranderna med kokosnotter och snorkla, dyka och bara ha det mys i en vecka, vad gjorde en regning dag?

Natten var helt galen stormen tog vid och vi borjade undra om de verkligen skulle ga ut med baten dagen darpa om vadret fortsatte sahar..Somande till sist i varat jamnfort med alla andra stallen vi bodde pa pa Fidji, super lyxiga hotell...det var topp tio budget vandrarhem pa Fidji, dar kan ni tanka er standarden..

Blev upphamtade av en gul buss som inte hade nagra rutor, bara pressening som skyddade oss fran stormen, ner i hamnen och vantade pa baten, lade sen ut. En katamaran pa 27 meter, skitkall for den hade ac'n pa for fulla muggar, och dar satt vi genomblota. Vadret var fortfarande som natten innan, regn blast och storm, vi tyckte att det var extremt da, men det var ingenting mot vad som vantade oss.  Jag kan inte saga hur hoga vagorna var, men jag kan saga att man satt dar man satt i baten, vi har i alla fall flygit med en 27 meter lang katamaran, har det pa film for er som inte tror  mig, skyhoga vagor som vi kastades pa mellan och over, trodde fan baten skulle spintas i bitar, batturen var bara 5 timmar...BARA som tur var lyckades vi halla oss fran sjosjukan som drabade typ halften av alla andra pa baten som satt grona bak i baten..

Val framme kom det en lite motorbat som sett sina basta dagar, vi packade oss pa och de tackte over oss med en pressening for att skydda oss fran regnet,akte kanske 20 minuter bat och var sen framme pa " Sunrise Resort", Sag riktigt myigt ut!  Blev dar valkommande av Debra, henne kunde vi inte heller satta sexualitet pa for an typ sista dagen, det var en man, transexuell sadan som proppat i sig hormoner sa hon skulle bli mer kvinnlig. Aven hon/han/den/det  var byggd som en skoggshuggare och hade grovre skaggvaxt an nagon man jag nagonsin mott. Men hon studsa runt och var var vard under tiden vi var pa sunrise resort. For att beskriva resortet, Hyddor med lagsta standard, de lyxigaste var att vi hade vattentoallet, vilket vi fick tacka gud for de sista dagarna da alla blev matforgiftadr, tillbaka till saken. Sunrise saknade el, de drog igang ett diesel aggregat mellan typ 18-22.30 varje dag sa vi hade lite ljus, de lagade mat och en kvall var det faktiskt galet gott, alla andra smakade det inte direkt hallon. Jag undvek maten sa mycket det gick, ingen el ingen kyl och de bjod pa kott och annat i 3 dagar...hm..de anordnades olika tavlingar och lekar av var kara vard debra, ni kan inte forsta hur hon var, lika kvinllig som hon jag beskrev tidigare, ja sa fjollig man kan bli. Forsta kvallen skulle alla inblandade sjunga sin nationalsang, vi fick lyssna till den danske, svenske som jag och kenny framforde med bravur! Engelska, Usa's  och ukrainas, och sa klart bjod debra pa Fidjis, allt finns pa dvd, haha. Andra kvallen var det bingotime, debra hade klippt och klistrat ihop egna brickor och korde 10 omgangar med oss, alla omgangar borjade med att hon utbrast " Bula Bula welcome to bingo in fidji this round is the 3....4....5...6 round" Sen gick det av bara farten tror hon inte andades pa hela omgangarna, helt sjukt, och kul! Sen sista kvallen hade vi crabbrejs, debras polare fick springa ut i stormen och leta eremitkraftor som vi sen hade rejs med i i matsalen pa gol;vet, vi vann tyvar inget, kenny utgick sa klart fran storlek pa kraftorna, och storst ar inte allt bast. Vi som var pa on, satt fast pa on rattare sagt, var Dace och Chad fran Arizona Usa, ett riktigt lustigt par som sag ut som broderna akerberg, och var ganska lika dem i sattet ocksa om jag minns ratt, det sista meningen dar ar till mina syskon. Rachel och Ricky, Rachel den galna och Ricky bogen, 
Ricky var hur rolig som helst och hade samma rorelser som Tony Irwin fran let's dance och pratade pa samma satt, Rachel var den galna singeln som sa, berattade och gjorde precis vad som helst. Angie och hennes kusin som jag tyvar glomt namnet pa..pinsamt, de lite lugnare men otroligt trevliga, Ian och Kate, ett markligt par i 30 ars aldern,   han hade humorsproblem och hon stackarn levde typ m,ed honom, eller de bodde inte ihop, de bodde bara hemma hos sina foreldrar och hade ingen tanke pa att flytta ihop, men skaffa barn funderade de pa...lite markliga var de i alla fall... alla de jag nu namnt var fran england, jous och joobe ingen korekt stavning men det var sa det uttalde sina namn, fran danmark, den ena av dem hade ett storre hjarta an manga andra tror jag, snall trevlig stallde upp pa alla tokigheter osv, den andra tyckte allt vi andra gjorde var dutm eller trakigt och valde hela tiden att inte vara med.

Lekar vi hittade pa sjalva for att fa tiden att ga var bland annat charader baserat pa filmtitlar, jag lovar att alla skulle vilja se ricky gora dracula! Haha skratta sa vi nastan kissa pa oss, vi lekte kill, mary shag, otroligt dum lek dar man ska valja vem man vill gifta sig med, doda och ha en lite mysstund med, en valrjer tre kadidater av de som ar med i leken, lite sadar. Sen hade rachel en lek dar man verkligen fick valja mellan pest eller kolera, vill inte ga in pa vad man fick valja mellan men det var inga mysiga saker, och sa klart jag har aldrig och sannig och nagra fler lekar, allt for att saga alla sina hemligheter, gjorde inte sa mycket kommer ju aldrig traffa dem igen i jo for sig haha. Det var roligt i alla fall och vi fick tiden att ga, spelade aven en hel del kort.

Varat schema sag ut foljande, vi skulle vara pa sunrise tva dagar, sen till en annan o, sen skulle vi bo pa en bat 2 dagar, och sist skulle vi bo pa en o som tog typ 15 minuter att ga runt och dar skulle vi ut och segla med fri mat och dryck en hel dag...men vi blev fast pa sunrise och  pa vagen tillbaka fick vi stanna pa en o till eftersom Nadi var oversvammat, den var daremot helt ok och vi var ffor hela ganget.

Det basta vi gjorde forutom att ha javligt kul med de andra var att springa till fiket som en tant pa on vi bodde pa hade i stormen, alla kom fram blota som om vi simmat kladsim, och fika tillsammans. Vi akte till en grotta dar vi snorklade,  fick dyka genom en grotta for att komma till nasta grotta, spannade.  vi hade som tidigare sagt tur som var pa oarna, men u har ni fatt lite mer info om Fidji, skulle varit oerhort vackert om vadret tillatit..

Men nu ar vi i Thailand! Haha hoppas ni orkar lasa??

Vi satte oss pa planet i Brisbane och resan skulle ta 8 timmar, lyckades sa klart hamna bredvid en acklig stupfull australiensisk sexturist, stackars kenny satt bredvid honom och han tipsade bade om det ena och det andra, jag holl pa att koka over och som tur var bytte han plats sa fort man fick borja rora sig i planet, javla ackelgubbe borde fan kastrera sanna som han...

Anyway! Vi landade i Bankock, vilken enorm flygplats! Virra runt ett tag gick fel och kom till sist pa ratt plats dar vi hittade varat bagage! haha alltid vi. Sen var det bara att aka upp en vaning och boka tva biljetter till Phuket, 1400 kronor for oss bada vantetid 3 timmar, inte illa! Vi satt och vantade pa att inchkningen skulle oppna och vi hamande bredvid ett thailandskpar i 50 ars aldern, de borjade direkt prata med oss, bjod oss pa cokacola, vatten och fragade allt mellan himmel och jord, de sa att de anda inte kunde ta med vatskan pa planet sa vi kunde ju lika garna fa den, i sverige hade man val slangt det, inte hade man fragat den som satt bredvid om de ville ha lite lask och vatten? Haha men han gav oss aven ett varningens finger, ta inte emot nagot att drick fran framlingar, fran han var det sjalvklart ingen fara, men vi skulle bara pa var vakt. Haha riktigt sot och frugan bjod over oss till deras provins nagonstans i detta land!=)

Vi kom fram straxt efter lunch och blev direkt uppraggade av ett taxibolag som sjalva prutade ner priset pa resan till var bostad typ 500 baht, cirka 100 svenska kronor. sa vi betalade 700 baht, 140 svenska plus att han som fixa taxin at oss fick 100 baht i dricks dvs 20 kronor. Sa en timme senare hade vi instalerat oss pa varat rum. Hur fint och frascht som helst. Balkong ut mot gatan. Nybyggt sen sommaren 2008, Bellmans heter det finns pa blocket om nagon far for sig att aka till thailand och vill ha ett bra och billigt boende. Det ar ingen lyx pa nagot vis men helt ok och lite dar till. Forsta kvallen var vi ute och kaka, men Kennys mage kollapsade efter middagen, gick igenom en liten marknad hann vi alla fall, kopte ett linna och ett par kjolskjorts, sen gick vi och klippte kenny, vilken skillnad, han ar ju riktigt snygg, hade jag glomt bort haha!  De senaste dagarna har vi slappat, atit sovit och njutit,

Har inte sa mycket att skriva fran saker vi gjort har i thailand an, vantar tills bror min kommer ner, da jaklar!! haha

Nu ska vi ata!!

Men ha det gott allesammans! Glom inte att lamna en komentar!!

Puss & Kram Skumbanan!

11 timmar 30 minuter

sen lyfter ett plan med oss i non stop till thailand!

Tack for denna gang australien!!

Puss & Kram skumbanan!

Pa vag igen!

Om cirka 24 timmar sitter vi pa planet till bankock thailand. ska bli riktigt skont!

Sitter nu pa base backpackers i brisbane, riktigt bra hostel! har eget rum, dar min lilla prins ligger med ont i magen, och allmant orolig mage, hoppas det gar over snart!!
Spenderat dagen pa ikea, kandes som om vi var hemma i sverige igen, helt knappt. Forsokte ata lite kottbullar m mos och lingon, sa himmla gott men magen sa ifran halvvags tyvar. I shoppen pa vag ut kopte vi kaviar, knackebrod, blabarsoppa daim, marabou choklad, ahlgrens bilar och saltasillar!! mumselimums!! hihi
har aven tvattat allt vi har haft med oss idag, det var inte frasch efter fidji, allt har varit blott i en vecka, lukta inte hallon direkt!

Orkar tyvar inte blogga sa mycket ikvall..ar trotter och har massor att gora innan john blund kallar..

nu ska jag upp och packa och dona, utcheckning klockan 10 00 imorgon...

ha det gott allesammans, nasta gang vi hores ar det fran ett nytt land!!

Puss & Kram Skumbanan!

Pa vag!!

Nu ar vi pa nadi flygplats och varat flyg ska ga som det ar sagt!! riktigt skont, vill inget hellre an harifran.
Pratade med en taxi chauffor  forut och han beratta att staden var oversvammad med cirka 3.5 meter, forsokte aven salja in en tur till stan for att titta pa elandet men vi avbojde. Han berattde aven att det har var de varsta ovadret de haft i modern tid....vaarfor skulle det ga bra for? som kenny brukar saga??

om ett par timmar ar vi i australien och imorgon ska vi till ikea och moffa i oss kottbullar, mos och lingon!! ska bli sa javla gott!!!! Magarna ar inte direkt pa topp efter en vecka pa fidji.

Allt ar bra , kan saga att mobilen ej tar laddning sa m ni inte hor agot fran oss via sms beror de pa att mobilen e pajj..

Puss & Kram SKumbanan

Skit fidji!

Sitter har i sporegnet, som tur var har  vi i alla fall tak over huvudet! Imorgon ska varat plan ga tillbaka till Brisbane och vi halelr alla tummar att det ska ga som planerat, har hort flygplan idag, sa hoppas att vadret ar detsamma imorgon sa varat plan gar. Vill inte stanna har langre. Alla klader vi har ar blota och sktiga, om man ska ta sig fran rummet ner till huvudbyggnaden blir man genomblot, vi har en tv pa rummet, men inga kanaler. Internet kostar har 40 spann timmen, billigare an firra stallet men ffr dyrt, internet ligger nere for de i receptionen sa de kan inte ladda pa korten man behover for att ga ut pa internet, eftersom vi blev matforgitade ute pa oarna vagar vi inte vad som helst sa frukost/lunch fick bli pommes som smakade fisk...antagligen friterar de allt i samma bytta... sa allt ar inte toppen. ska forsoka tvatta lite nu, behovs verkligen!

Ska inte klaga egentligen, har hort att 11 personer omkommit i oversvammningarna i staden nadi nar vi var ute pa orna, far satta allt i perspektiv, men javligt surt att kasta ut massa pengar pa detta...

Hall alla tummar att vi kommer ivag imrogon, annars kommer jag fa ett sammanbrott och grata krokodiltarar...

Har dar vi bor ar det inte oversvammat kan vi tillagga, hotellet ligger pa en hog punkt sa vi behover inte oroa oss.

Annars ar allt bra!

Ingen motagning pa mobilen har pa fidji, sa vi kan varken ta emot eller skicka sms!

Kanske gar ut en svang ikvall om receptionen fatt ordning pa natet!

Ha det bra allesammans och som sagt hall tummar och tar sa vi kommer harifran snart!!!

Vi kommer ga ut cirka 21.00 Fidji tid, tror det skiljer allt mellan 10-12 timmar, ni far kolla upp det dar hemma!!

Puss & Kram Skumbanan!

Cast away!!

haha sitter fast pa oarna ute pa fidji. det ahr kommit in en cyklon som gor att allt bara ar upp och ner. vi mar bra och har haft det bra hela tiden. tak over huvudet och got sallskap. Haft tur som inte varit i nadi pa fastlandet som ar oversvammat till midje hojd.

Hoppas att varat plan ska aka den tid som ar sagt men det ska komma ett ny cyklon inom ett par dagar sa vi far se.

Kop ett par extra ex av jof at oss ar ni snalla! jakt och fiske vatten, yeiy kenny ar med i en jakttidning med sin hjort! grattis!

Robban och rosi kolla er mail, vi har skickat ett till er, valdigt viktigt, mamma anette om du ser detta kan du val ringa dem och saga att de ska kolla sin mail. ar det tidigt pa morgonen sa ring anda for det ar lite av en krsisitution, inget farligt bara viktigt!!

Intenet kostar 100 kronor timmen har sa vi far aterkomma.

Men allt ar bra , vi vill bara harifran nu!!!

puss & kram skumbanan!

Framma pa Fidji!

Spenderade natten, cirka 14 timmar, pa brisbanes flygplats, gick hyffsat bra, fick nagra timmars somn. Satte oss pa planet till fidji 09.00 och var framme 12.30 lokal tid. Hamtades upp av en liten herre som korde oss i sin skruttiga minubuss till varat HOTEL, hor pa den ni, inget hostel Bor pa nomads skylodge i Nadi, imorgon bitti kl 07.00 blir vi upphamtade sa drar vi ut till oarna! Har ar det full regnstorm, blaser och regnar. Vi kaka lite middag har pa hotellet, fisk med friterade, tro det eller ej, potatisklyftor. helt ok.

Kenny har suttit och glott pa jaktsidor i typ en timme nu, skitkul tycker jag...NOT! Sa nu blir det mina sidor sista minuterna vi har kvar!

har inte sa mycket att beratta an, aterkommer nar vi varit ute pa oarna. Hoppas stormen lagt sig till imorgon, annars blir vi nog ganska sa sjosjuka!!

Nehe ha det gott allesammans!!

Puss & kram skumbanan!

Sista dagen i Cairns.

Gardagen spenderades pa hostlet, fikade, internet och ritade, nu ar husritningen klar sa nu saknas bara typ 2 miljoner och en tomt sa ar det bara for Kenny att borja snickra=) haha.

Idag ar sista dagen i Cairns och vi har inga planer, ska forsoka fa dagen att ga sa fort som mojligt sa vi ar pa Fidji snart!
Jag var ute och handlade frukost imorse och hittade knackebrod i en delikatessaffar som lag bredvid Iga, typ australiens svar pa Ica. Mumsade knackebrod till frukost. Igar vart det chilli corn carne, kennys bastaste mat sa har langt pa resan, sa idag blir det spaghetti och kottfarssas, min bastaste mat, haha.

Vi forsoker fa tag pa Kilroy men de vagrar svara sa hoppas de kan boka om var tripp till thailand snart annars blir vi lite sura...Har fixat boende i Kata beach de forsta 10 dagarna innan vi far tillgang till lagenheten vi hyrt sa det kanns skont att allt ar ordnar. Bror har antligen bestammt sig for att komma ner, kosta vad det kosta vill och vi ar overlyckliga for att fa lite sallskap. Aven mor & far verkar ha bestammt sig far att komma ner, det anda mamma ar orolig for ar kattvakt men det ska val hinna ordna sig! mamma Rosi pa Brunnsta har erbjudit sig att hjalpa till bland annat sa mor lilla mor, det kommer att ordna sig!!

Annars har vi nog inget nytt att komma med, dagarna efter Cape tribulation har varit handelselosa och vi vantar mest pa att fa aka vidare!! Det ar sa synd att man inte far bada i havet har, tar liksom bort halva grejjen med att ga ner till stranden. Men men vill ju helst komma hela och levande tillbaka fran denna resa sa vi far halla oss till poolen om vi vill svalka oss!

Allt for idag, vi kommer nog in en gang till ikvall och dodar lite tid!!

Tills dess, ha det sa bra allesammans!!

Ut pa krokodiljakt!




Vi Leta lite har>




Likadan bat som vi akte med



ute och vandrade i regnskogen.



Tessan hitta monster korall med snackor! haha



Och Kenny hitta en Lian.



Vi kom till en flod



Och sen vidare till havet, dar var det stopp.



"Hamnen" i Port Douglas



En varan pa flykten!



Puss & Kram Skumbanan!

Cape Tribulation!

Upp i ottan och vantade pa bussen som skulle ta oss till Cape Tribulation. Vart upphamtade av en guide som itne var riktigt klok, verkar vara ett syndrom som guider har har i australien, men riktigt kul. Tog oss upp till en flod dar vi fick aka flodbat och spana efter saltvattenkrokodiler, och vi fick faktiskt se en, den var typ 40 centimeter lang och gomde sig igraset, men summan av kardemumman, vi har sett en vild krokodil! Efter batturen som var riktigt bra akte vi vidare och gick en tur i regnskogen, ocksa riktigt bra! Fantastiskt sa veckert dar var! MEN efter promenaden akte vi vidare och alla blev lamnade pa sina respektive boenden. Kenny och jag blev lamnade sist, langst bort, mitt ute i djungeln, stallet hatte Beach House. Allt borjade med att vi blev daligt bemotta, sen fick vi ett rum dar laset var trasigt och nar jag gick upp och sa det till receptionen sa sa det att det var det inte alls, de hade haft en kille dar pa morgonen som fixat det, en tur till och sen hamtade jag en i personalen som konstaterade, laset var trasigt. Nar vi vantade pa var andra nyckel fick jag syn pa en orm, ropade pa kenny som kom med kamera och videokamera, har googlat nu och det visade sig vara en taipan, typ valrdens giftigaste orm, lite coolt. Kom in i rummet som var helt ok, ac och takflakt. Kollade in alla spindlar som hangde overallt, redbacks, Australiens nast giftigaste spindel, det kryllade av dem pa var altan, toaletterna och alla andra stallen man rorde sig pa. Tig en promenix ner till stranden och fotade lite, hittade en lian som Kenny aven numera kand som Tarzan klangde och hangde i. Nere pa stranden mottes vi att det varsta djuret av dem alla, bromsarna, stora som vara hastbromsar i sverige och de gnager inte lite pa en de tar en ordentlig tugga, gor riktigt ont och det kryllar av dem. Efter jag anvant alla fula ord jag kan och nagra till begav vi oss ater for att ata lite mat. Vi var ju pa ett hostel sa vi tankte att maten kunde ju inte vara sa dyr, tji fick vi,  alla matratter kostade minst 100 kornor, och da var det inga speciella ratter, for att ta nagot man blev matt pa kostade det typ 140...riktiga backpackerpriser! Forsta kvallen at vi kott, typ oxfile eller nagot, det var riktigt gott, andra kvallen var det inte smakexplosion direkt..Kopte aven tva flaskor vatten a 25 kronor styck...billigt!

Kenny fick tandvark andra dagen och var deckad, jag var trott sa vi spenderade dagen pa hostlet, i poolen, rummet och pa kvallen vid restaurangen, da vi tog dit lite ritpapper och satt och rita dar, fantastiskt! haha. Vaknade nu pa morgonen och gick ner och at var frukost, Kenny blev inte matt, nar vi atit klart var klockan prick 10 och frukosten stangde, vi fragade om Kenny kunde fa kopa nagot mer, nej koket oppnade ater igen 12.00 sa det gick inte for sig..dock var det personal dar hela tiden kockar som servitriser sa det hade ju inte varit nagon svarighet att steka pa nagra egg eller gora en macka..Jag borjade kanna mig lite spannd i ansiketet och fragade kenny om jag typ fatt finnar eller natt, det visade sig att jag fatt sma sma utslag i hela ansiketet, det blev varre och varre jag blev rod och lite svullen, fragade de i restaurangen vad de kunde vara och de trodde antingen att jag blivit biten av nagon liten sandfluga eller att det var solen, fick lite aloevera som kylde skont, det har lagt sig nu mot kvallen hoppas det ar borta imrogon!

Blev hamtade vid 13 tiden och akte runt med annu en galen guide som inte hade sarskillt mycket koll och pratade i ett. Kenny och jag ville bara komma tillbaka till hostlet i Cairns men bussen akte runt runt runt och stannade pa 3 stallen pa vagen hem. Lyckades se en 3 meter lang pyton pa ett av stallena sa det var ju lite kul, annars hade nog en rak vag hem suttit fint. nar vi kom till hostlet checka vi in pa varat rum, upptackte att var lilla flakt som ska kyla ner varat rum  var trasig, gick till receptionen och berattade detta, fick svaret " det ar inte mycket vi kan gora"...Nehe?? Sa att vi maste ha en flakt, hoppas det ar fixat nar vi kommer upp till rummet! kakade lite middag har pa hostlet, mit tvar jatte gott, kenny lyckades fa en kottbit med mer fett an kott, da var inte min lilla solstrale glad kan jag saga..tandverk och ackligt kott. Men han sitter har och ler nu sa det gick over=)

Har precis bokat oss till Thailand, aker dit den 17 istallet for den 27, har boende i Kata beach innan vi far tilltrade till var lagenhet, kanns riktigt skont. Vi borjar bli lite matta pa australien nu, har gjort allt vi velat gora for denna gang. Desutom borjar allt bli javligt dyrt har, bara man ror sig sa ska man betala skatter eller bensin eller nagot annan avgift som verkar inga fran borjan. Ska bli skont att fa kunna njuta av varje dag och bara chilla ett tag!

Taipanen!




En liten trottis med tandverk=)



Poolen, restaurangen!



kenny som sitter och skissar lite pa varat hus=) haha



Youghurt med frukt?? Nej frukt med en klick youghurt! Snaldjavlar!



Kenny med John, en av svenskarna vi traffade forst i rainbow beach och sen pa magnetic island!



Magnus & Karin



Stina, Magnus och Simon!


Det var allt for denna gang!! Tills vi hores nasta gang, ha det gott!

Puss & Kram Skumbanan!

RSS 2.0