Australien.

Vaknade upp pa campingen i Christchurch, anlande straxt innan 10.00 for att lamna av bilen pa uthyrningen, allt gick bra och vi fick veta att vi kort 540 mil pa denna manad, eller vi och vi, det ar Kenny som kort och jag har setat och myst vid sidan av=) Men nu ar pasen knuten for Nya Zeeland och vi  borjar pa nya aventyr i Australien!!

Planet over gick bra, bara fyra timmar, lite turbulent men ingen fara, kollade pa Wall-E pa planet, maste vara en overskattad Disney-Pixar film, eller??

Landade i alla fall straxt efter klockan 17 i Melbourne, for att fa komma in i Australien maste man fylla i papper om hela sitt liv och allt man har i bagaget, typ! Godtrogna svenskar som vi ar skrev vi att vi hade med oss, tra-produkter, rester av djur, dvs snackskal, och mer tobak an 280 gram. DUMT!! Vi blev slussade till den  harda kontrollen i tullen som fragade om allt vi kryssat i. Hand bad oss oppna upp alla vara vaskor och visa vad "snus" var for nagot. Ville forsakra sig om att vi inte hade nagot vasst som ett samurajsvard eller machete i vaskan sa han inte skulle gora sig illa nar han kikade ner, vi sa som det var, inga farliga foremal! Vi plockade fram 3 stockar snus, vi har val i alla fall 5 men vi kande att det fick racka, han sprang ivag till ett litet bas, tittade,klamde, luktade och allmant gick igenom dessa markliga foremal han hade i sin hand. Efter noga overvagande med sina tullfarsister till kompisar kom han tillbaka.
 - Ni har 3  alternativ!
 1. Ni kan lamna snuset pa flygplatsen och hamta det inom 90 dagar nar ni lamnar landet! (lar vara riktigt frascht da!!)
2. Ni kan slanga snuset har och inte behova bry er mer.
3. Ni kan betala australiensisk skatt for snuset 'a 1000 kronor sa far ni ta med det pa resan.

Vi hade en liten argumentation, vi sa att vi last pa natet och fragat pa resebyran och dar fick vi informationen att vi fick ha med oss 1500 g snus per person, "Men det galler inte har i Australien" menade han pa, sa sa jag " Men som du lukta pa det och vred och vande sa verkar du ju inte veta va det ar for nagot, ar du riktigt saker pa att det ar sa??" Han svara" Du behover inte lara mig mitt jobb, jag och mina kolegor ar i kontakt med snus varje dag!" Kontra da med
"Men varfor stod du da och lukta pa det da?!?!" Da svara han inte. Skit ner dig tankte vi men holl oss lugna och tysta.

Bestamde oss for att det var lika bra att betala dessa 1000 kronor och komma vidare, javligt roligt investerade pengar. Vi far gotta oss i att vi blaste tullen pa i alla fall 2 stockar snus som skulle genererat typ 1000 kronor till tll deras farsistforeningar, maktmissbrukare! Inte nog med det sa tog han aven Kennys monster kotte, stor som en handboll, alltsa en san kotte som vaxer pa granar, ingen annan kotte ar stor som en handboll..hahaha!! Den som kenny packat sa noga sa den inte skulle ga sonder, deras argument var att det fortfarande kunde finnas fron kvar i den, och de fick inte spridas i Australien, vilket skamt, men de hanvisade oss till att plocka en ny kotte, det fanns sakert nya har i Australien. Kenny hade ju valt kotte med omsorg, denna kunde till och med sta helt sjalv, det ar inte alla kottar som kan det! Sen fick vi visa snackskalen vi plockat, men eftersom de kom fran havet och inte sotvatten fick vi med oss dem, TACK sa himmla mycket!! Javla pissenissetullgubbsjakel!!

Vi hoppade pa forsta buss som det stod city pa och 20 minuter senare slappde den av oss i ett garage nagonstans i Melbourne. Som vanligt nar Kenny och jag kommer till en storstad ser vi ut som tva sma kycklingar som undrar vart i hela varlden vi ska ta vagen. Tog rygg pa ett par som Kenny antog skulle pa dejt, och ett par man som Kenny antog skulle till City och ta en ol efter jobbet. Hurvida hans hypotes stammer ar vi inte sakra pa, dock kom vi till City och hittade ett Hostel (vandrarhem) dar vi lyckades fa ett eget rum.
Nar vi slog upp dorren till vandrarhemmet var val klockan runt 19.30 och forsta intrycket var att vi hamnat pa en fest, ungdommar, pingisbord spel och ol typ overallt! Verkar vara ett riktigt skjyst stalle och prisvart! 250 spann per natt, eget rum, frukost ingar och en liten tv, kanon! Vi har varit isolerade fran omvarlden i en manad nu, ska bli skont att sappa lite tv och traffa lite folk!!=)

Gick in och frascha till oss pa rummet och gick ner och kakade lite, Kenny tog en Pizza och jag lasagne, riktigt gott.
Sitter nu pa internet har pa vandrarhemmet, blir kanske lite pingis, och en ol kanske=) Kenny har tydligen sett nagot jaktspel ocksa sa dar kan jag satta honom nar jag behover lite tid for mig sjalv=P

Imorgon ska vi ut och kika pa stan, och se hur vi ska ta oss tillvaga for att ta oss vidare langst kusten. Blir kvar har en natt till i allafall, vi har ju inte brottom, planet gar inte vidare for en12 januari=)

Detta var nog allt som vi hade att bjuda pa fran idag, det blev en hel del. Ska blir riktigt kul och spannade att se vad Melbourne och Australien har att erbjuda!! Kanske kommer lite bilder imorgon=)

Ta hand om er allesammans!!

Puss & Kram skumbanan!!

Kommentarer
Postat av: HELENE

haha vilket äventyr! det låter vekligen helt underbart! Tullbuggarna är inget att leka med!? Därför är det ju bra att ni är så bra på att argumentera! hehe

Hoppas ni får det kanon i australien, Det låter som ett helt underbart land och passa på att umgås med andra och läs känna nya människor :) det kommer göra er gott! Ta hand om er många kramar!

2008-11-25 @ 18:10:06
URL: http://helenelingvall.blogg.se/
Postat av: anette mor o svärmor

Ja ni laster är aldrig billiga. Att släpa saker från olika länder verkar vara ett genetiskt arv i alla fall i hos Tessan.Men jag har aldrig åkt fast (oärliga uppgifter) till tullen är inget att rekomendera men små souvenirer har jag. Bra att ni uppför er som ni är fostrade men ärlighet varar inte alltid längst eller??? Kram älskar er små ärliga barn.

2008-11-25 @ 18:54:53
Postat av: MammaRosi

Vilket mottagande ni fick.Han hade säkert hoppats på att ni skulle slänga snuset ,så han kunde dela det med sina kolegor,det kanske var hans tur att ragga snus.Bäst att hålla hårt i dosan när ni går på stan med så dyra korn i.Va rädda om er,älskar er puss&kram (:

2008-11-25 @ 23:10:28
Postat av: Anita, Uffe.Mormor.Morfar

skönt att ni kom välbehållna till Australien,här har vintern övergått till vår +8gr.Hoppas ni får det bra i Australien.var rädda om er Anita,Uffe,Mormor,Morfar..

2008-11-27 @ 16:47:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0