Det var det, Gekås!Syster och jag ägnade en hel dag åt att ta oss till, besöka och ta oss från Gekås, Ullared igår.

Galenskap är ordet tycker jag beskriver hela spektaklet på bästa sätt.

- Helt galet!

Är det en shoppingalens paradis??

Hur än Gekås var, så var det en av de roligaste dagarna på länge och jag skratta så tårarna rann hela dagen.


Tabita, henne skulle jag kunna tänka mig gillar att åka till Ullared,
fanns nog många själsfränder till henne där.


http://www.youtube.com/watch?v=Lm7otjQDRM8Att ta en vagn och dela på två när man faktiskt inte åker dit för att handla något specielt utan mer för en rolig grej är nog bra, man får någon form av begränsning i hur mycket skit man faktiskt kan köpa. Våran vagn var fylld till brädden och vi fick stuva om ett par gånger för att inte allt skulle rasa ur (18 handdukar och 2 par bäddsett tar plats när man bara har en halv vagn att packa i). Man såg de som varit med förut, de hade system i sina vagnar och fick plats med hur mycket som helst!


Slutsumman på kalaset blev 4700:- av de skulle jag hävda att 2350 är rent skräp eller onödigt, man hade i alla fall inte behövt åka till ullared för att köpa det om man säger så, ö&b, jysk och rusta känns som om de har rätt bra priser också...mindre folk och här i kära Nypan är i alla fall två av dem väldigt fina butiker!

Att sedan många tycker det är värt att åka 8-9 timmar bil tur och retur på en dag (som det tar från oss till Ullared)(Eller ännu värre rulla dit en husvagn och spenera flera dagar av semestern här...) har jag också svårt att förstå, dels så skulle jag hinna åka mellan många butiker i både nyköping, stockholm och norrköping på samma tid och soppakostnaden skulle bli den samma, en hel tank med en relativt snål bil gick det åt igår. Och om man lägger på 8-900 kr som det kostar att tanka en sådan bil full, lönar det sig då att åka?
Om man åker för att det är en rolig grej är det ju en annan sak, men om man åker så långt för att tjäna pengar så känns det som om man skjuter sig själv i foten.


Priserna då?


Billigt? Ja jo mycket var ju billigt, bakplåtspapper, fryspåsar, handtvål, "noname" kläder, men vem sjutton åker 80 mil för att köpa sådant?  Damavdelningen var ju inte så mycket att hurra för och "jultorget" var galet plåttrigt, det kändes verkligen som om de köpt upp allt fult pynt som ingen ville ha förra året och sålde det igen i år, självklart fanns det lite fina saker men över lag.

Leksaker
kan jag tänka mig att det är billigt och att det finns allt (vad vet jag?), såg folk som fyllt närmare två vagnar med leksaker, men då frågar jag mig, HUR MYCKET LEKSAKER BEHÖVER ETT PAR BARN? Det kändes som om de inte skulle få plats med någon gran om allt i vagnarna nu var julklappar.

Kosmetikavdelningen
var ju billig, men sammtidigt så känner jag att det är tråkigt när det inte finns allt utan man får köpa något istället för det man tänkt eller alltid använder. Tex köper jag inte massa billiga mascaror från L´oreal när jag alltid använder Maxfactor, bara för att det är billigt. Jag vet ju att jag kommer gå till Åhlens i alla fall  och köpa "min" mascara som jag använt i 100 år, för att jag vet att jag blir nöjd med den.

Saker till bebisar fanns det ju en hel del både med och utan märken, kläderna blev jag dock inte imponerad av, men dreglisar fanns det gott om;) Jag kan tänka mig att om man inte är så kinkig kan man nog nästan gå i hamn och få alla saker sprillans nya till en liten bebbe på den avdelningen för en vettig peng. Nu är jag tyvär kinkig så det skulle inte fungera så för mig.

Filmer, musik, böcker och en del media
fanns det men samma sak där, åker man till Ullared för att köpa filmer för 49 kronor eller en stereo/tv? En cd-modell jag tidigare kollat på vet jag är billigare på tex NetonNet, och ska jag åka 80 mil för att reklamera om det blir något fel, och i en "riktig" media butik kan personalen tala för och om varorna så man vet att det man köper passar ändamålet.


Mitt intryck av Gekås är att det var jätte kul att åka dit, men jag har absolut inget sug på att inom den närmsta tiden åka dit igen. Den gången jag åker dit ska det garanterat vara lågsäsong, vill inte höra massa galna skrikiga barn, se sura gubbar i varje hörn eller slåss med massa galna tanter som inte kan uppföra sig och att folk har så svårt att säga "ursäkta" eller "förlåt" när de dundrar in i någon annan, det är för mig helt förbryllande. Jag själv råkade dra en ihoprullad julgransmatta i huvudet på en tant, jag började flina och bad om ursäkt, hon flinade också. Så eventuellt blir det en tripp Januari 2013 ;)


Jag skulle nog aldrig klara av att åka men någon annan än min syster, eller jo några fler finns på listan över potentiella, men vi hade samma strattegi, parkera vagnen på relativt lämpligt ställe, dra ett varv på avdelningen och så vidare till nästa, var en avdelning avklarad så var den, vi såg inte bakåt;) Hade varorna hamnat i vagnen så skulle de med hem, no time for regret.


Jag tycker att butiken var "fin" jag hade räknat med fullt kaos men med den personalstyrkan så höll de bra ordning bland hyllorna, i jo för sig stog det vakter och såg till att folk inte öppnade kartonger och annat, vilket både är plus och minus, jag skulle aldrig köpa något jag inte sett utanför lådan, men jag vet ju själv hur det ser ut när vissa river och sliter, lämnar den uppackade och sedan tar en ny förpackaning till sig själva och går vidare.


Det jag i alla fall kom hem med var en del hygien/kosmetik/städ, tre sett med nya handdukar i olika färger till nya badrummet, "dra på lakan" och fina sängkläder, twilightbox med film 1-3,ljus, julgardiner, lite pynt, en del julklappar, strumpor, amningslinne, dreglisar och så fick jag rekomendationer om nappflaskor som jag slog till på;) Och såklart en massa annat skit, men efter att ha kollat genom allt jag köpt när jag kom hem så tror jag faktiskt att allt kommer att användas.


Nu laddar jag inför nästa shoppingrunda, men då ska jag göra det med min finaste för våran finaste♥
                                               
Det ska bli så roligt att få inreda ett rum till i huset♥

Ikea here we come!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0