Jo ra, Aventyrsdykarna ar tillbaka!!

Haha Jajjemen det ar vad vi ar, aventyrsdykare, inga fjuttiga openwater dykare, utan riktiga tuffa aventyrdyskare=)

Klarade provet galant och akte hem och packade i ordning de saker vi skulle ha med pa baten. Blev hamtade 06.00 och skjutasdes till Pro Dive shoppen dar vi skulle lamna vara grejjer och checka in. Vidare till baten dar frukost serverades sa fort vi var ombord, mumisgt varre! Efter 3 timmars battur var vi framme vid varat forsta rev, pa det stora barrier revet, grymt!

Klev ner med var dykinstruktor Chris, den galne tysken, gjorde ovningar och atergick sen till ren dykning/ njutning! Det forsta vi sag nar vi kom ner till botten forutom sma fiskar var en havsskolpadda, typ 60*60, riktigt coolt! Simmade efter den en stund och begav oss sen mot nya syner. Sag rockor, fiskar i massor och koraller i alla farger! Vi var nere cirka 32 minuter.

De 3 forsta dyken vi gjorde var utbildning och ren dyktid. Det fjarde dyket fick jag och Kenny ga ner helt pa egen hand da vi klarat alla tester och prov, great succes!! De forsta vi mottes av pa varat egna dyk var en 1.6 (minst) meter lang murena som var tjock som Kennys lar (grov om du fragar kenny, inte tjock). Han gled langst botten och det var riktigt maktigt att se! Vi hittade aven Nemo, tur som attan, annars hade han aldrig aterkommit till sin ratt. Vi stotte nog pa i alla fall 90% av alla fiskar som finns med i den filmen sa det var lite roligt. Vi sag aven jatte musslor, fiskar i tusental, alla storlekar och farger, nagra rockor till mm.

Vi gjorde aven ett guidat nattdyk, vilket var det absolut coolaste av alla dyken. Nar klockan slog 19.30 var det dax for oss att kliva ner i vattnet. Det var totalt morker runt baten och i vattnet, de hade tant stralkastare langst med sidorna pa baten och det enda vi sag i vattnet nar vi kollade ut over sidorna var fiskar, och de 5 - 6 vitfenade revhajjar som cirkulerade runt var bat i vantan pa middag! Storsta var pa cirka 2 meter, riktigt coolt! Vi klev ner och tog oss langst ett rep ner till botten, hela tiden sag vi hajjarna med hjalp av vara ficklampor som vi hade med oss, nar hela gruppen kollade at ena hallet pa en haj som var cirka 5 meter bort slangde jag ett oga bakat, och det svischade forbi en haj pa ett par tre meter precis bakom alla da. Vi gick ner till revet som var otroligt ro fyllt, alla sma fiskar hade krypt in i sina halor for en god natts somn. Vi sag en skit stor krabba, en potato fish, potatisfisk pa svenska?? Stingrocka, hummer mm.

Eftersom alla hade klarat sig sa bra pa kursen erbjod de oss att uppgradera oss direkt pa baten till en riktigt rabbaterad summa.  Fran Open Water Divers till Aventyrsdykare, vem kan tacka nej?? Sa fran att fa dyka pa max 18 meters djup ar vi nu uppgraderade till att fa dyka ner till 30 meters djup, sjalva. Vi far aven nattdyka pa egenhand, och den sista lilla kursen vi tog var undervattensfotografering, sa nu ska vi soka jobb pa mitt i naturen och bli deras nu undervattensfotografer=) Haha!!

Vi gjorde sammanlagt 8 dyk, 3 som ingick i kursen, ett nattdyk, ett djupdyk (25.6 meter) ett fotodyk och de andra tva var rena njutningsdyk!

Pa varat djupdyk som vi gjorde i morse sa sag vi forst nagon form av sjosnokar som vajjade for vinden langst ner pa botten, de paminner om hattifnattarna i Mumindalen, riktigt coola, krop ner i sina halor nar vi simmade forbi! 8 armad blackfisk som lag och trock i en hala och sist men inte MINST en flasknosdelfin kom simmandes forbi, AMAZING!!! Vi var uppe pa varan vila innan vi gar upp ur vattnet, och den kom simmandes under oss pa 5-6 metetrs hall, Chris var instruktor blev lika farsinerad som vi, det var tydligen valdigt ovanligt att se delfiner dar, Jag fick ett endorfin rus och detta kan jag leva pa i ar frammat=)!!!!

Chris och steve var vara instruktorer och de var helt galna, de drev med oss hela tiden, och vi kopte det, kan saga att jag hoppade i nattdyket med min knallrosa b-h utanpa min vatdrakt, for att de sa att vi skulle kla pa oss nagot farggrant sa vi kunde kanna igen varandra, den syndes ju anda inte under dykvasten, de tjepade vara oron med frystejp for de sa att fiskarna garna bet pa oronen om natten for att de inte riktigt visste vad det var men liknade mat, om en haj skulle anfalla skulle vi koppla i hop oss i  armkrok runt chris och steve for att skydda dem eftersom de visste vagen tillbaka till baten, om nagon blev biten, slapp den och koppla om greppet (har borjade vi undra om de var seriosa eller ej) vi hade lysstavar som vi skulle satta pa vara ryggar for att hitta varandra i morkret, de sa att vi skulel suga pa dem for att aktivera dem, sa dar satt vi 10 pers och sog pa lysstavar och ingen fick dem att funka, men de fick sig ett gott skratt, man skulle kancka dem pa mitten sa borjade de lysa, sen mycket mycket mer..de var som sagt inte kloka och gjorde den har dykutbildningen till  top 10 erfarenheter och nojjen sa har langt i livet! 

Ska bjuda pa lite bilder fran dyket, vi har gjort sa gott vi kan, vi ar som sagt bara nyutbildade undervattensfotografer=)
HAHA!
Snyggingarna!

 andra Muranan! (Kennys foto)


Min aventyrsdykare =)



Mee!


Tessan foto



Firre!



Firre!



Korall och Fiskar



Lite smatt och gott av det vi sett, finns mer bilder men de sparar vi pa=)


Det var allt som aventyrsdykarna hade att komma med idag, haha!

Pengarna borjade ta slut, bade pa internetkortet och i planboken sa far spara vara fickpengar till en annan kvall!

Puss & Kram Skumbanan!!







Kommentarer
Postat av: zelle

Riktigt nice!! Ha det riktigt gott och gott nytt år på er! /Zelle

2008-12-30 @ 15:54:42
Postat av: Nathalie med familjen

Vad roligt att dyka och se så många olika fiskar! Fast det lät lite läskigt med hajarna! :-S

Gott nytt år på er och ta hand om varandra! Kram från oss

2008-12-30 @ 16:59:08
URL: http://metrobloggen.se/Nathalie86
Postat av: Mamma Anette

Gott Nytt år. Mayday mayday kan ni dyka efter en stor hummer och skicka express nyår i morgon. Kram och tack på förhand. Mamma.

2008-12-30 @ 17:54:56
Postat av: syster Yster

Låter häftigt! Gott nytt år strax! Kram P

2008-12-30 @ 18:27:08
Postat av: fia

Men fyyy faaaaan va jag blir avis!!!! villken underbar dyk tur,,,,,och grattis till dyk legget!!!!! Ha en underbar nyårsafton!!!! STOOORA KRAMAR

2008-12-30 @ 21:57:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0