Gott nytt ar!

Har sitter vi och kan inte forsta att det ar nyar, forstar oss inte pa detta land, jul kande man inte av och inte heller nyar.
Klockan ar har 22.45 och vi ska snart bege oss till varat rum dar vi ska vika tvatt och packa, nyarigt va?!?!=) haha.
Idag har vi tagit sovmorgon, knatat ner pa stan, forsokt vantat ut sporegnet for att sen vandra hem i det. En dag utan aventyr helt enkelt!

Tankte bjuda pa nagra till bilder till idag.

Tessan meckar ihop utrustningen!




Snyggingen!



Pa vag i plurret!! haha jag ser ut som en dvarg!



Min Heeting=)



Solnedgangen!



redo for dyk!



Nattdyket, inte varat, lika morkt i verkliheten som pa bilden!



Var instruktor Chris och kocken Emma fran baten!



Varan instruktor Steven, en av Australiens basta dykare, pa riktigt!
Och Kenny i sin skitsnygga hatt=)



Lite mer Nattdyk!



Baten!



Utrustningen!



Kenny transcherar en kyckling med var armekniv utanfor farjelaget pa magnetic island!



Det var allt for idag, nu ar vi sa trotta, klockan ar 23.40 och vi ska forsoka fa en skymt av fyverekerierna innan vi knyter oss!!

Ses om ett par dagar,

Gott nytt Ar pa er alla vanner!

Puss & kram Skumbanan!

Jo ra, Aventyrsdykarna ar tillbaka!!

Haha Jajjemen det ar vad vi ar, aventyrsdykare, inga fjuttiga openwater dykare, utan riktiga tuffa aventyrdyskare=)

Klarade provet galant och akte hem och packade i ordning de saker vi skulle ha med pa baten. Blev hamtade 06.00 och skjutasdes till Pro Dive shoppen dar vi skulle lamna vara grejjer och checka in. Vidare till baten dar frukost serverades sa fort vi var ombord, mumisgt varre! Efter 3 timmars battur var vi framme vid varat forsta rev, pa det stora barrier revet, grymt!

Klev ner med var dykinstruktor Chris, den galne tysken, gjorde ovningar och atergick sen till ren dykning/ njutning! Det forsta vi sag nar vi kom ner till botten forutom sma fiskar var en havsskolpadda, typ 60*60, riktigt coolt! Simmade efter den en stund och begav oss sen mot nya syner. Sag rockor, fiskar i massor och koraller i alla farger! Vi var nere cirka 32 minuter.

De 3 forsta dyken vi gjorde var utbildning och ren dyktid. Det fjarde dyket fick jag och Kenny ga ner helt pa egen hand da vi klarat alla tester och prov, great succes!! De forsta vi mottes av pa varat egna dyk var en 1.6 (minst) meter lang murena som var tjock som Kennys lar (grov om du fragar kenny, inte tjock). Han gled langst botten och det var riktigt maktigt att se! Vi hittade aven Nemo, tur som attan, annars hade han aldrig aterkommit till sin ratt. Vi stotte nog pa i alla fall 90% av alla fiskar som finns med i den filmen sa det var lite roligt. Vi sag aven jatte musslor, fiskar i tusental, alla storlekar och farger, nagra rockor till mm.

Vi gjorde aven ett guidat nattdyk, vilket var det absolut coolaste av alla dyken. Nar klockan slog 19.30 var det dax for oss att kliva ner i vattnet. Det var totalt morker runt baten och i vattnet, de hade tant stralkastare langst med sidorna pa baten och det enda vi sag i vattnet nar vi kollade ut over sidorna var fiskar, och de 5 - 6 vitfenade revhajjar som cirkulerade runt var bat i vantan pa middag! Storsta var pa cirka 2 meter, riktigt coolt! Vi klev ner och tog oss langst ett rep ner till botten, hela tiden sag vi hajjarna med hjalp av vara ficklampor som vi hade med oss, nar hela gruppen kollade at ena hallet pa en haj som var cirka 5 meter bort slangde jag ett oga bakat, och det svischade forbi en haj pa ett par tre meter precis bakom alla da. Vi gick ner till revet som var otroligt ro fyllt, alla sma fiskar hade krypt in i sina halor for en god natts somn. Vi sag en skit stor krabba, en potato fish, potatisfisk pa svenska?? Stingrocka, hummer mm.

Eftersom alla hade klarat sig sa bra pa kursen erbjod de oss att uppgradera oss direkt pa baten till en riktigt rabbaterad summa.  Fran Open Water Divers till Aventyrsdykare, vem kan tacka nej?? Sa fran att fa dyka pa max 18 meters djup ar vi nu uppgraderade till att fa dyka ner till 30 meters djup, sjalva. Vi far aven nattdyka pa egenhand, och den sista lilla kursen vi tog var undervattensfotografering, sa nu ska vi soka jobb pa mitt i naturen och bli deras nu undervattensfotografer=) Haha!!

Vi gjorde sammanlagt 8 dyk, 3 som ingick i kursen, ett nattdyk, ett djupdyk (25.6 meter) ett fotodyk och de andra tva var rena njutningsdyk!

Pa varat djupdyk som vi gjorde i morse sa sag vi forst nagon form av sjosnokar som vajjade for vinden langst ner pa botten, de paminner om hattifnattarna i Mumindalen, riktigt coola, krop ner i sina halor nar vi simmade forbi! 8 armad blackfisk som lag och trock i en hala och sist men inte MINST en flasknosdelfin kom simmandes forbi, AMAZING!!! Vi var uppe pa varan vila innan vi gar upp ur vattnet, och den kom simmandes under oss pa 5-6 metetrs hall, Chris var instruktor blev lika farsinerad som vi, det var tydligen valdigt ovanligt att se delfiner dar, Jag fick ett endorfin rus och detta kan jag leva pa i ar frammat=)!!!!

Chris och steve var vara instruktorer och de var helt galna, de drev med oss hela tiden, och vi kopte det, kan saga att jag hoppade i nattdyket med min knallrosa b-h utanpa min vatdrakt, for att de sa att vi skulle kla pa oss nagot farggrant sa vi kunde kanna igen varandra, den syndes ju anda inte under dykvasten, de tjepade vara oron med frystejp for de sa att fiskarna garna bet pa oronen om natten for att de inte riktigt visste vad det var men liknade mat, om en haj skulle anfalla skulle vi koppla i hop oss i  armkrok runt chris och steve for att skydda dem eftersom de visste vagen tillbaka till baten, om nagon blev biten, slapp den och koppla om greppet (har borjade vi undra om de var seriosa eller ej) vi hade lysstavar som vi skulle satta pa vara ryggar for att hitta varandra i morkret, de sa att vi skulel suga pa dem for att aktivera dem, sa dar satt vi 10 pers och sog pa lysstavar och ingen fick dem att funka, men de fick sig ett gott skratt, man skulle kancka dem pa mitten sa borjade de lysa, sen mycket mycket mer..de var som sagt inte kloka och gjorde den har dykutbildningen till  top 10 erfarenheter och nojjen sa har langt i livet! 

Ska bjuda pa lite bilder fran dyket, vi har gjort sa gott vi kan, vi ar som sagt bara nyutbildade undervattensfotografer=)
HAHA!
Snyggingarna!

 andra Muranan! (Kennys foto)


Min aventyrsdykare =)



Mee!


Tessan foto



Firre!



Firre!



Korall och Fiskar



Lite smatt och gott av det vi sett, finns mer bilder men de sparar vi pa=)


Det var allt som aventyrsdykarna hade att komma med idag, haha!

Pengarna borjade ta slut, bade pa internetkortet och i planboken sa far spara vara fickpengar till en annan kvall!

Puss & Kram Skumbanan!!







Sista dagen i skolbanken!

Blev hamtade 07.30 och begav oss till "skolan"=) Borjade dagen med lite infromtaion om dykutrustning och begav oss sedan till poolen for att prova lite olika masker, snorklar och fenor. Eftersom Kenny och Jag redan har typ varsta basta maskerna och snorklar inriktade vi oss pa att prova fenor. det spo regnade mest hela tiden nar vi  var i poolen men det gjorde ingenting. Vidare pa lunch och sen efter det till dykshoppen sa alla kunde kopa sin egen utrustning om de inte ville lana. Tillbaka till "skolan" och hade vara tva sista lektioner innan det var dax for slutprov. Kenny och Jag var riktigt nervosa innan det var dax for skrivning och satt kvar langst av alla i klassrummet. Nar vi var rattade och klara visade det sig att Kenny hade 1 fel och jag 2, great succes! Fick skjuts hem till hostlet , kakade middag och gick ut for att kopa sjosjuke tabletter, blev guidade runt halva cairns innan vi hittade ratt. Pa vagen hem oppnade sig himmlen och vi fick oss en riktig dusch!

Hamnade har och ska nu ga och packa ihop vara grejer infor vara 3 dykdagar vi har framfor oss! 3 dagar, 9 dyk var av ett nattdyk, alla ute pa yttre barrierrevet!! Ska bli sa sjukt kul. Alla vara instruktorer ar jatte bra,trevliga och roliga!

Ni dar hemma behover inte vara oroliga om vi inte hor av oss pa ett par dagar=) haha vi har bara ingen tackning pa telefonen!!

Ta hand om er sa hores vi ater om ett par dagar!

Puss & kram Skumbanan!

Hamsk natt,underbar dag!!!

Lammnade Magnetic Island med 11.30 farjan. Kom iland cirka 12.00, bussen vidare till cairns skulle ga 00.40 och vi kande itne for att spendera 12 timmar ute pa gatan sa vi letade snabbt upp ett hostel och bokade rummet over dagen. passade pa att tvatta och lagga upp massa bilder har da internet for en gang skulle hade en bra uppkoppling! Vi hade turen att hostel agarna var genrosa och bjod alla som bodde dar pa en grillfest pa kvallen, som julmiddag, fantastiskt gott! Gick sen till bussen som skulle avga 00.40, men den var 2 timmar sen, inte kul att sitta ute mitt i natten och vanta pa en buss som man inte har en aning om nar den kommer..kenny passade pa att ringa Robin sa det var ju kul for deras skull. Val pa bussen krop Kenny ner pa golvet under satena och sov och jag fick sova pa satena denna gang, lyxigt! Val framme i Cairns fick vi tigga snalskjuts med ett annat hostels minibuss eftersom vi inte fick tag pa varat. Knatade ett par 100 meter till varat hostel oxh satte oss dar och vanta pa dykbussen som skulle hamta upp oss...tyvarr satt vi pa fel sida av hostlet sa vi missade bussen...5 ganger..och kom 1 timma och 40 minuter for sent, haha, men det gjorde inte sa mycket och det var inga sura miner. Dyklararna ar super bra och supertrevliga sa de narmaste dagarna kommer bli kanon! Vi borjde dagen med nagra timmar i klassrummet och gick sen vidare till poolen for att lara oss grunderna, Kenny och jag var riktigt bra och hade mest luft kvar i tuberna slutet av dagen.

Akte hem till hostlet och kakade lite middag, hamande har och sitter nu och pratar med fam Ahlstrom.

Ska snart bege oss till rummet och plugga lite och ta igen nattens somnbrist!!

ta hand om er kara vanner!!


Puss & Kram Skumbanan!

Ett nytt forsok med bilder!!

Detta skepp ligger strandat pa fraser island, borjar fot\rtvina sa det var tur vi hann dit i tid=)



Kenny pa utkiksplatsen pa fraser island




lake wabby, fraser island



Bilarna vi akte pa Fraser



sara och josefin fran gotland, hangde med pa fraser, riktigt trevliga!

sara & josefin  fran gotland

Ganget pa fraser!



pa tal om maten har, nar vi fick in denna tallrik hade vi bestallt lasagne...inte pommes..ost och annanas...



Jag i min nya coola hatt haha =)




En liten Cocktail pa en texmex restaurang!



var segelbat Prima som vi akte med pa whisunday islands!



Prima!



Solnedgang over whiteheaven beach!



Blackfiksen som rakade crascha in i ruffen pa baten!



Kenny & Andrew spelar boll med skrap och sten fran stranden pa Whiteheaven beach



Whiteheaven beach



Cowboy Kenny pa Baten=)..eller ar det grinschen??



Kenny i vatdrakten som vi var tvugna att ha pa oss nar vi snorkla, pga av maneterna!



man skulle kunna tro att fisken far en smula brod, men det ar en stor frukostfralla, fisken matte unger far 1,2 meter!



Ganget fran Prima!



Kenny & Andrew pa kvallens avskedsfest =)



Ne men, Kenny och alla brudar fran baten?!?!?! Hur gick det till??



Utsikten fran var balkong pa magnetic island!



En bild till, inte for att skryta =)



var ute pa en 8 kilomter lang vandring i hettan, stotte pa denna bedarande varelse!



Vi hyrde en ..."bil"..haha och korde runt on



Kenny larde sig att man kuned satta kameran pa 10 secunders timer, sa det blev ett gemensamt foto!



Kenny njot av en god julmiddag. chillicorncarne med nachos och salsa!



Anny ett gemensamt kort, tekniken ar fantastiskt, hahaha!!



har har vi den lille pungrattan som kom och halsade pa pa kvallskvisten!



Nu har vi kampat i 2 timmar med foton sa vi hoppas ni ar nojda over resultatet!

Vi sitter pa ett hostel i Townsville, har hyrt in oss pa ett rum over dagen eftersom var buss gar 00.40 inatt, 250 spann och da ingick aven en grillfest, helt ok!!
Vi tar bussen till Cairns och ar framme cirka 06.00, 08.10 bilr vi hamtade och borjar var dykkurs. riktigt kul!!

Glom inte bort att njuta av julen och tanka pa stackars oss..haha

ha det gott allesammans!!

Puss & Kram Skumbanan!

God jul!

Har spenderat de sista tva timmarna i en telefonkiosk bakom hostlet och pratat med vara kara familjer, det varmde att hora deras roster, forsta gangen pa 2 manader! Nagon som blev nastintill overhettad av att hora vara roster var en tysk tjej som vantade bakom oss hela tiden nar vi snacka, hon var rod som en tomat och man var nastan lite radd mot slutet. haha!! Tyska lektionerna har betalat bra och vi horde alla dumma saker hon sade om oss, funderar pa om vi ska ga och dra ivag nagon trevlig julreplik pa vagen hem till rummet. Vi borjade dagen med att kaka lite frukost med svenskarna vi hangde med igar, riktigt trevligt! efter det bar det ivag till att hyra en liten bil. Tillbaka till hostlet och lagade lite lunch, spaghetti och kottfarssas, juligt va??
 
Efter det tog vi varat vral-ak och cruisade de 10 kilomterna runt on, stannde vid en vandringsled som var 8 kilomter tur och retur, den ledde till ett fort/ utkiksplats som australiensarna anvande nar de var i krig med.......=) 4 kilomter uppforsbacke i stekande sol gjorde mig lite gnallig men det gick bra sen, inte direkt hur jag hade tankt fira julen=) Men men det var helt klart vart det, fick se papegojjor, ugglor och lite odlor och det ar ju alltid kul.

Cruisade vidare och hamnade efter ett stopp pa affaren pa hostlet igen. Gjorde om varan soptunna pa rummet till en kyl, kopte typ 5 kilo is pa affaren som vi halde i sa vi kunde kyla vara julol=) Julmiddagen bestod av chillicorncarne med nachochips och salsa, inte ett dugg avundsjuka pa alla er som nu sitter och mummsar kottbullar, skinka, POTATIS...och allt annat gott som julen bjuder.. Efter middagen fick vi besok pa terassen...av en pungratta, riktigt nyfiken och valdigt hungrig, sa vi gjorde det man absolut inte ska gora med vilda djur, vi matade den. Den alskade Kennys chillicorncarne och hangde hos oss ett bra tag, tillrackligt lange for att vi skulle kunna fa fota den i alla vinklar och filma nar vi handmatade den, riktigt kul! Vi sag en wallaby idag ocksa fran var balkong, den var ruskigt snabb och pa vag till nagot julfirande sa vi hann ej fanga den pa bild, tyvarr!

Som sagt nu pa kvallen har vi pratat med vara nara och kara, riktigt kul att hora ifran er, kanns lite mer vemodigt nu att man ar borta over jul, men men det ar ju jul om ett ar igen!!

God Jul kara vanner och familjer!!

Ta hand om er och skamm bort er ordentligt nu!!

Puss & Kram Skumbanan!!

Har kommer lite julbilder till alla vara kara dar hemma!!

Fraser island!
Fraser island

Fraser island!


Magnetic island!

Anlande efter bussturen fran airliebeach och en liten battur pa magnetic island, uppgraderade varat rum till ett privat eftersom det var jul. Lyckades fa sviten utan att overdriva, bor pa base, havet ett par meter fran var veranda, helt fantastiskt! Gick och handlade lite mat till middag, men rakade traffa nagra svenskar som vi stotte ihop med i Rainbow bwach, sa middagen blev utbytt mot en kvall i baren.

Imorgon ar det julafton och vi ska hyra en liten liten liten bil, hur lilten som helst ar den, typ som en bobbcar for vuxna sa ska vi dra runt on, pa kvallen ska vi laga mat sjalva och mysa lite. Svenskarna vi traffat har ar sa javla trevliga, de ar det ganget som jag namnde tidigare dar en av killarna var i bosnien sammtidigt som min bror. Sjukt kul att traffa nytt folk! Har aven en tjej fran baten har pa hostlet sa det blir val att spendera lite tid med henne imorgon!

Vill onska alla nara och kara en underbar jul. Hoppas tomten ar snall mot er, kanske bjuds nagon pa nagon extra overasskning imorgon=)

Nu ska jag tillbaka till var uppesittarkvall=) haha

Puss O Kram Skumbanan!


Whitsundays islands!

Tillbaka efter 2 dagar 2 natter pa seglingsbaten Prima ute pa Whitsundays Islands, Riktigt fint! Vi var ett litet gang om 9 personer som traffades vid piren eller vad man ska saga i Airlie Beach och i samlad trupp entrade baten. Vi lade ut.

Solen lyste med sin franvaro och det var vi nog tacksamma for, alla vet hur farlig solen ar nar man ar pa havet. Var kapten Adam och varan vard Tina valkommnade oss varmt och bjod straxt efter pa kaffe och kaka. Varat lilla gang bestod av mig och Kenny sa klart, Andrew 28 fran sydafrika com var tillsammans med "Beanie" 28 Fran England, Agatha 26 fran polen och hennes kIlle Martin 28 fran polen, Karen och Filip bada 27 fran Schweiz och till sist Laila 22 fran den franska delen av schweiz. Ett riktigt tervligt gang och forsta dagen spenderades med att snacka lite allmant. Pa kvallen kom vi fram till Whiteheaven beach och Kaptenen korde in oss for lite foto och promenad, riktigt tervligt. Adam hamtade sedan upp oss igen och nar vik om tillbaka var middagen serverad, kyckling, potatismos och sallad, ta mej fan det godaste vi atit sen vi kom till Australien, det absolut roligaste som hande under middagen var vi helt plotsligt horde ett "SPLAT" och alla borjade kolla sig omkring, till sist hittar vi en blackfisk pa golvet, antagligen hade den blivit attraherad av ljuset, sattsat satan fran botten, hoppat hogre an vad den nagonsin gjort, upp pa baten, missat dacket och prickat exakt ett oppet fonster in till ruffen, haha riktigt kul. Kapten tog den till agn till sitt fiske sen. Satt sen ute pa dack och myste, lekte namnlekar och berattade om oss sjalva, lysnade pa musik, drack ol, snacka skit, satt och lyste med ficklampor ner i havet och sag fiskar, blackfiskar, sma sanna dar 8 armade och de dar lite storre trakiga=).

Nar det var dax for sangen hade Kenny och jag Lyckats fa sviten, haha en typ garderob med egen toalett haha, men vi kunde faktiskt stanga dorren in till oss, vilket blev var dod. Det var som en bastu dar inne, nasan tapptes igen, svetten rann sa jag ljuger inte nar jag sager att det sag ut som vi badat, utover det horde vi aven ett djur, ett kryp dar inne som flog omkring, jag intalade mig sjalv att det bara var en liten fluga och inget att vara radd for. Men efter mycket om och men tander Kenny lampan och vi far syn pa monstret som sitter upp i ena hornet i var hytt..det avr en fluga, som aven som sag ut som en nattfjaril som typ var 7-8 centimeter, jag fick paniken, jag ar inte radd for nagra djur hemma i sverige tror jag, men alla kryp har nere ar sa javla vidriga. Flugan blev lika radd som jag nar vi tande lampan och korde race i hytten och jag slangde mig i fosterstallning, tackte mitt huvud och skrek, Kenny gjorde flera tappra forsok till att bevara livet pa denna varelse och slappa ut den, men nar den for andra gagngen flog in i hytten fran att vi faktiskt slappt ut den fick han nog pch "Splach", sa var monstret dott. Vi gick upp och lade oss pa dack, jag somnade en stund, Kenny smog ner och fick hela hytten for sig sjalv. Jag vaknade av att jag fros och skakade som ett asplov och fick ocksa krypa tillbaka.

Ett par timmar senare ringde klockan och det var dax for frukost. Efter frukosten styrde vi kosan till MantaRay Bay. det tog oss cirka 2-3 timmar och ta oss dit och sjon var vild, alla blev typ sjosjuka och stackars Kenny madde inte bra, dock madde Filip varst som kraktes inne pa Toan.m Lite lunch for att lugna magarna och vi var back on track igen!
Kenny hittade en sjalsfrande tror jag pa baten, inte pa grund av intressen och sa, bara allmant lika varandra och det var sydafrikanen Andrew, de satt och snacka konstant efter frukosten och fram till baten gick iland, riktigt kul.
Nar vi snorkla var alla tvugna att anvanda vatdrakter da det fanns 2 sorters dodligt giftiga manetsorter i omradet, vi sag dock inga, vilket var riktigt skont for jag hade nog fatt paniken. Daremot simmade det omrking fixar pa over 1 meter dar vi snorkla och de kom garna fram och kikade pa vad vi var for enna som kom simandes, harda koraller i massor och Kenny och jag lyckades nog till och med se en stingrocka som lag gomd i en liten grotta, coolt varre! Matade de stora fiskarna innan vi akte och jag lyckades fa lite roliga bilder, som vanligt har de inga usb portar man far anvanda men det kommer bilder vi lovar!!

Vi akte vidare en bit till ett korallrev med mjuka koraller, nagot vi inte sett forut faktiskt, riktigt coolt, de dansade i strommarna kan man saga, sa vackert! Kenny hade ju kommit fram till att roliga saker gomde sig i grottorna sa han letade grottor, hittade en grotta dar det satt en hummer och trock, den var typ 40 centimeter stor, svart och vit, ocksa coolt! Haha.  Vi kopte en engangs undervattenskamera sa hoppas att vi fatt lite coola bilder i alla fall! Ska nog framkalla har sa vi kan slanga skrap korten direkt. Efter snorklingen bjods det pa nachos med ost och salsa, riktigt gott, maten pa baten var sa javla bra helt enkelt. Jag blev matt men jag kan tanka mig att Kenny garna hade fatt en hel del till. Kan inte forsta att de snalar pa mat och frukt och grejjer nar man aker ut i flera dagar, inte kul om folk gar hungriga direkt. Men det var helt ok, fanns alltid nagot att tillga for att stilla kurrande magar. Pa kvallen drog Adam, Andrew och kenny ut och fiska lite, inget napp forutom en liten liten liten fisk som de skulle ha och agna med. Vi " Kvinnor " Satt och spela sanka skepp, snacka skit, drack lite ackligt vin, och kolla i Andrewas Herrtidning, typ som slitz och garva at alla smarta saker som stod dar.  Pa kvallen satt vi alla tillsammans och lyssna pa musik, drack lite ol och hade sa javla trevligt helt enkelt. kaptenen kastade ut nagot medel pa golvet i baten som var sjalvlysande, sen satt alla och konspirera hur man mer kunde anvanda det, typ ...Var Roligare an det later.  Andrew, Kenny och jag stannade uppe lite langre och snacka skit, korde meningar ur filmen Borat och bara hade javligt kul. Jo just det vi sag sma delfiner ig ar kvall, de ar n og inte over typ 1.2 meter eller nagot, som vanligt pa javligt langt hall och bara nar de var uppe och tog luft. men det kanske det jag far nojja mig med??

Kenny och jag vaknade som vanligt sist och jag var pa mitt varsta humor tror jag, somnbrist hade borjat satta in, Kenny rakade fa en lite avhyvling vid frukostbordet, sorry alskling, sen satte jag mig sjalv i ett horn tills det gatt over. 3 extremt vagiga timmar senare var vi tillbaka i AirlieBeach.
 Vi, Andrew, Beannie och Laila gick till "lagunen" och tog oss ett bad. Lagunen ar egentligen en pool som ar oppen for allmanheten, bara for att man inte far bada i havet har pga av manaterna. Den ar stor och fin och eftersom klockan itne var mer an typ 11 sa var den fortfarande ganska sa sval. Kenny och jag slangde i oss lite lunch och gick till hostlet for att ta igen nagra timmar somn. Klockan var runt 12.30 och nar vi ska checka in sager haxan i baset " Erat rum kommer vara klart klockan 15 sa om ni vantar...." Kenny var snabb pa att snappa upp vad hon sagt och det brann till pa en sekund, " Vi kan val fan inte vanta pa ett rum i 2 timmar?!?! Nu far du faktiskt saga nagot!!" Och det ar fan markligt, utchekning ar klockan 10. Da ska rummen vara klara senast 12, det tycker vi i alla fall. Sa jag sa faktiskt, nej det ar inte ok, ni far fixa nagot annat, vi har andra saker for oss an att vanta. Vips sa fanns det tydligen ett rum klart, varfor kunde inte vi fatt det fran borjan? Helt sjukt.

Vi kom in i rumet, satte pa takflakten pa max aircondition pa 18 graders och somnade som sma barn pa sangen. Vaknade till och skulle duscha, for det hade vi inte heller gjort pa 3 dagar...Fick kora sten, sax pase, om vem som skulle fa ga forst eftersom vi bara har en tvalflaska och schampo flaska, jag vann!! Great succes!

Som tva nya maniskor klev vi ut pa gatan pa vag mot det som nog ar det knappaste och mest pinsamma vi gjort hittils..nastan som inte vill beratta detta..kommer bli hanade..det blev vi pa baten nar vi beratta i alla fall!

Vi var pa vag till en lektion i hur man spelar didgerido..inte sa pinsamt kan man tycka..om det inte var sa att Vi kopt en typ as stor svindyrt ackel...har tyvar inte tid att dra upp hela historien, men det ar typ att vi tankt kopa en lite didgeridoo, gick in i en affar och kom ut med en svinstor...boomerang pa kopet och tack gode gud sa skickar de hem den "kostnadsfritt", sa mamma, var beradd pa att hamta ut ett 1 och halv meter langt paket om typ 3 veckor...

Nu ska vi ut och ata gratis pizza och  dricka lite ol med ganget fran baten. Imorgon aker vi till Magnetic Island och spenderar julen dar, far tacka svarmor och svarfar for de 500 kronorna till en smaskig julmiddag, ska bli kul att lyxa till det ordentligt=)

Efter magnetic island tar vi sista bussen upp till Carins, sen vantar 5 dagar dykning, vi har sett en liten film pa stallet vi ska ta varat certifikat , verkar riktigt bra!

Ne nu har jag skrivit mer nagon orkar lasa, det stanger har om 10 minuter sa det ar bast att logga av. Sitter och lyssnar till en galen kakadua och som skriker utanfor fonstret, riktigt coolt.

God jul pa er alla, lamna garna en komentar eller tva, ni ar lite snala pa det era jaklar=)

Saknar er !!!


Puss & kram Skumbanan!

Airlie Beach!

Efter att forst vantat pa bussen som var 3 timmar sen i rainbow Beach vantade en 16 timmat lang busstur till Airlie Beach. Hittade en sang langst bak i bussen dar vi krop ner forsta tre timmarna, Kenny atergick efter en stund dock, blev galet varmt, men jag lag och njot av att slippa trangas pa 2 saten. resan gick otroligt bra, trodde det skulle kannas som en halv evighet men lyckades sova en hel del.

Val framme packade vi pa oss vara ryggsackar och gick till hostlet som heter magnum, riktigt skjyst, har eget rum med bade aircondition, takflakt och kylskap till olen, som man inte far dricka har pa omradet, men men, det ar val inte dodstraff pa att knacka en kall sa det gjorde vi pa vernadan medans vi vantade pa att tvatten skulle bli klar. Nar vi satt dar och smapratade horde vi en fagel som skrek som en galen och vi kikade ner pa "grasmattan" som bestar av stampad jord och torra lov, dar kom det en 3 meter lang orm slingrandes, vi slangde oss fram till racket for att fa oss en kik, saken var bara den att ormen da krop upp pa verandan och vi slangde oss tillbaka, adrenalinet pumpade ordentligt, jag slangde mig in i rummet och hogg videokameran och lyckades fa med halva ormen som sedan ringla in i en ihalig jarnbalk som haller verandan upp, filmade sen lite till och fotade. Gick till receptionen och berattade om det hela och de anda de sa var att de inte kunde gora nagot at saken, att det fanns massor med ormar har och till sist bad de mig beskriva ormen och hon trodde de var en sa kallad "traorm" vilken varken var gitfig eller aggresiv sa det var bara att lata den vara. Lite laskigt anda tycker jag, far se vart man satter fotterna.

Nar tvatten var klar gick vi ut for middag, hittade en affar som salde hattar och jag har kopt en stor vit sak som till och med skuggar mina axlar, da kan ni tanka er storleken=) Kenny ska kolla efter en imorgon. Hamnade sen pa en mexikans restaurang som Kenny sett nar vi gick till hostlet, tog en drink och Kenny en ol, vantade inte sa lange pa att fa ett bord, men sen borjade vantan, forartten som bestod av nachos och guacemole tog typ en halvtimme att fa in, efter vi vantat typ 20 min pa att fa bestalla, sen fick vi vanta en halv evighet pa varmratten, enchiladas, som smakade typ..ingeting..som sagt maten har ar inget att hurra for direkt.

Imorgon ar det utcheckning vid 10 sen ska vi vanta pa segelbaten Prima som ska ta oss ut till whitsundays islands, blir pa baten 2 dagar 2 natter sa vi kommer lysa med var franvaro ett par dagar har igen! Ska bli riktigt spannade, vi ar 11 passagerare pa baten och det kanns ratt skont, man lever sa tatt inpa alla och det ar svart att fa en sa kallad "lugn stund" sa det ska bli skont att bara chilla lite ett par dagar!

Klockan ar nu 21.30 och vi ar helt slut efter nattens buss, sa det blir bingen snart, det ar ju en dag imorgon ocksa=) haha, borjar vi bli gammla???

Vi har aven kopt en undervattenskamera sa forhoppningsvis ska vi kunna fota lite nar vi snorklar de kommande dagarna!

Jo just det, vi sag bade vildhastar och 2 wallabys nar vi akte bussen, det var kul, fa se dem pa riktigt och inte bara pa Zoo!


Det var nog allt for idag!! Hoppas vi har massor roligt att beratta efter seglinge, och holl alla tummar att vi ska fa se lite mer delfiner pa nara holl!!

Jo en sak till, pa tal om att varlden ar liten sa har alla svenskar vi hittils kunnat kopplas ihop med nagon av vara nara och kara hemma. En av de gotlandska tjejerna vi traffa pa Fraser hade en kusin i Oxelosund, vilken jag har varit och badat med tillsammans med en gammal kompis typ nar vi gick i 8'an. Han killen vi traffade igar var i samma bataljon som min bror i bosnien 1998 nar de gjorde sin Fn tjanst, och sa traffade vi ju Eric Andren som bade Kenny och jag gatt pa samma skola som i 3 ar, och var tp "basta kompis" med mitt ex... ar det inte sjukt??

Far se vad/vem vi stoter pa har nast! Haha

Puss & Kram Skumbanan!


Back on track!

En natts somn och nu kanner vi oss som manniskor igen! riktigt skont, checkat ut och sitter pa hostlet och vantar pa bussen som ska ta oss till airlie beach, 15 timmar senare!

Jo kan aterkomma lite till fraser nu nar jag ar klar i huvudet! Helt klart vart en resa, och bilder kommer sa fort vi hittar dator med skjyst uppkoppling. Fantastiskt vackert, vidrigt mycket sand, overallt, sand ar nagot jag hatar, men ar man sa dum att man bokar en tripp till en sand o som fraser far man helt enkelt bita ihop och forsoka gilla laget.

Haha japp tyskarna hade aven pratat med nagra andra svenskar som vi traffade har pa morgonen och deras version var att vi satte oss pa tvaren, sa vi hade samma uppfattning om varandra, det roliga var i alla fall att vi rostade om alla beslut och vi var alltid fler som diggade det forslaget vi holl pa sa det var ju inte direkt bara varat fel. Sen att gargongen inte var den basta att vi hogg och liksa han mot allt vi sa gjorde val inte saken battre. Men man kan inte alska alla, och ibland funkar det bara inte. Men hel heten av fraser kanns idag battre an vad den gjorde igar nar vi var helt slut.

Pa tal om ingeting hade en av de 4 svenskar vi traffade har pa hostlet i morse varit i bosnien pa fn-tjanst, och om jag inte missminner mig sa var det exakt sammtidigt som min bror och i samma bataljon, far se vad Zelle svarar nar han ser mitt sms. Vi fragade bara for att han hade en likadan ring som bror min kopte nar hanvar dar, vilket sammantraffande!

Kenny har kopt ett ritblock och linjal sa han sitter och ritar i "sallskapsrummet" och jag tankte ta igen lite tid har=)
Drar varat schema en gang till eftersom det onskats av min mamma=)

Som sagt bussen gar till Airlie Beach idag, vi kommer fram 09.00 typ, en dag pa hostel dar, sen gar segelbaten Prima ut till Whitsundays Islands med oss pa i 2 el 3 dagar, ska bli riktigt kul! En dag till i Airlie beach sen vidare till Townsville dar vi tar baten till Magnetic Island, 3 dagar dar, over jul, tillbaka till Townsville, ta bussen till Cairns, och i mellandagarna aka pa baten dar vi ska ta varat certifikat pa 5 dagar,  2 dagar "vila", sen blir det cape tribulation 3 dagar, sen blir det ytterligare 3 dagar i Carins, flyger fran Carins till Brisbane, en dag i Brisbane sen blir det flyg Brisbane till Nadi, Fidji, en vecka (7-14/1) ute pa oarna, njuta och ta det lugnt, forhoppningsvis ta en dag och dyka pa nagot rev, sen blir det tillbaka till Brisbane, vara dar ett par dagar, ga pa IKEA, sen aker vi ner och spenderar vara sista dagar i antingen surfers paradise eller Byron Bay, vi far se, sen blir det Thailand!

Sa sa ser schemat ut, ska bli riktigt spannade med allt vi har kvar, jag tror att faktiskt allt kommer var annu roligare an fraser, men vi far se. Dykcertifikaten kanns sa spannande sa det gar inte att beskriva, ska bli sa roligt! Hort massa gott om Cape Tribulation ocksa sa det ska bli kul, ar bara radd att det ska vara sa sjukt varmt nar vi ar dar men det ar bara att harda ut.

Sjalvklart saknar vi er dar hemma, men ta inte illa upp nu, vi saknar nog svenska mat lika mycket, detta tjat kanske ni tycker men tank er in i denna situation=

Frukost= Brod vitare an sno med samma konsistence som sockervadd, pa det jordnotssmor eller jordgubbs sylt...till det..pa sin hojd mjolk med flingor...Juice med typ 70 procent socker...andra alternativet ar Subway typ..det ar frukostarna som ibland ingar pa hostlen och de tycker de ar varsta kanon frukosten tycker dem. Pa det hostlet vi ar nu bjuder de pa pannkakor till frukost, det ar ju skjyst...om pannkakorna inte hade samma storlek som plattar och man fick ta max 2...
 
Visst kan man gora sin egen frukost men nar vi aker omkring som vi gor kan vi inte dra runt pa massa mat hela tiden, vager mycket, blir daligt och med det javligt dyrt om vi ska handla nytt hela tiden...

Lunch= Tror inte de ater det har om jag ska vara arlig, kanske typ pa Subway (baguetter gjorde efter bestallning), skit svart att fa tag pa nagot som inte ar stekt, friterat eller allmant drankt i fett som inte kostar under 100 kronor...vi ar nog typ aldrig nojda efter vi atit en lunch har...

Middag= Det anda malet som man ibland kan njuta av...eftersom jag alltid ater pasta bolognese...pasta, pizza, burgare, friterat, biff med typ pommes och nagon sas...som alltid ar svindyrt..

Australien och Nya Zeeland har ingen matkultur och vi saknar varan lingongrova med kalkon till frukost...

Ne nu ska jag googla lite grejjer vi diskuterat pa morgonen, typ hur djup mariana graven ar..och sanna grejjer.

Men vi hores nog imorgon igen, forhoppningsvis med bilder!!

Puss & Kram skumbanan!

Fraser Island.

Anlande i Rainbow Beach efter ett par timmar buss fran Surfers Paradise. Hamnade pa Dingo Hostel, 7 baddars rum, jakligt varmt men annars helt ok. Gick pa mote och blev indelade i grupper som vi skulle aka med pa Fraser, vi hamnade med 2 tyskar, 2 svenskar, 2 irlandare, en brasilenare, en schweizare och en canadensiska, ett valdigt splittrat gang kan vi konstatera.
Efter motet blev det mat och vi satte oss ner med de irlandska tjejerna som vi skulle dela bil med, Irene och AnnMarie, riktigt trevliga. Upp i ottan och skulle borja ga igenom allt med bilarna och packa dem med vara vaskor, mat for tre dagar, talt, alkohol, gaskok mm mm. Tog en halv evighet, men efter informationen var vi redo att aka. Tog oss ut till en farja som gick mellan Fraser och fastlandet, och vi sag en VILD DELFIN, lyckan var nestan gjord, den kom bara upp och tog luft, pa ganska langt hall men jag har i alla fall sett en, och hoppas pa att det blir fler och narmare nar vi aker ut till Whitsundays!

 I alla fall. Den canadensiske tjejen borjade kora och hon var en komplett sopa...vi kom efter en stund fram till Lake Mackenzie, kristallklart vatten och varmt, skont som satan att ta ett bad. Efter det tog tysken Stephan over rodret och det gick lite battre, inga roliga vagar kan jag saga, korde fast och fick putta lite har och dar. Kenny tog sen over och korde som en kung! stannade vid det strandade vraket och fotade lite, campade sen i narheten, man kan saga att det var da intrigerna i var bil borjade...vi ville campa pa forsta basta plats sa vi skulle kunna laga mat och satta upp talten innan det blev morkt, vi ar de 4 svenskarna, de andra ville aka vidare, sa det gjorde vi..sen blev det natt svart nar maten skulle tillagas och talten skulle upp.. Kvallen blev det lite fest for de andra, vi chillade lite, lagade mat i komplett morker och sand overallt, krop in i vara talt och sov i ett par timmar...sen gick solen upp och det blev som en ugn i taltet, 04.00 uppe med tuppen, men lyckades fa nagra riktigt skjysta bilder pa soluppgangen.

Dagen skulle spenderas typ hogst upp pa fraser dar vi skulle kika efter hajjar, rockor och delfiner, och vi sag faktiskt en haj, men den var typ 1 meter och vi sag den kanske pa 200 meters hall, uppifran ett berg. Dagen var kanonhet och man fick inte bada pga av hajar, maneter och stommar, och vi fick inte aka vidare eftersom tidvattnet blockerade stranden. Denna dag borjade tjaffset med den kontrollberoende tysken ordentligt, allt vi ville gora satte han sig pa tvaren och man kan saga att ett litet krig utbrot. Nar vi val fick aka vidare akte vi till lake Wabby, gick 1 kilometer i nerforsbacke sen over en sandbunker ...sen blev det en tripp tillbaka over sandynen och vidare upp for en 1 kilometer lang backe!
Stannade sen och campade nere vid havet, lagade mat i komplett morker igen. Alla gick och lade sig tidigt fran varat gang och vi svenskar satt kvar upp och snacka skit, riktigt trevligt, sag en del dingos. 

Sista dagen var alla trotta pa alla och det slutade med att vi rostade, dvs halva ganget nojda, resten inte, vi blev nojda, great succes!!  Jag korde bilen for forsta gangen, den guppigaste vagen hittils, alla i baksatet flog runt som vantar, men utan plattan i mattan hade vi inte kommit upp for backarna, dagens sanning! Akte till nagon liten sjo, badade och akte sedan och kakade lunch, vidare till farjan som tog ett trott gang till uthyrningen av bilen, stadade ur den och skildes at, SKONT. En kort beskrivning av varat gang
Brasilenaren= en paraokt filuer som bettedde sig konstigt, trevligt, vidrigt, bra, helt knapp han hangde sen med-->
Schweizaren, en likadan filuer som ocksa bara rokte pa och gjorde konstiga saker..knapp..
Canadensaren, Ensamma hjartat som Kenny kalla henne, anda gangen hon oppna munnen sa klagade hon, hon hjalpte inte heller till med nagonting pa alla dagar...primadonna..
Tyskarna= Stephan och Katia, hon var som en aerobics instruktor, skit jobbig och han satte sig pa tvaren och skulle gora allt tvartemot vad alla andra ville, trodde han visste bade bast och allt..skit jobbig.
Iralandarna= trevliga tjejer, jatte snalla, de hangde med pa allt och sa bara " okey" pa typ allt vi sa.
de tva svenska tjejerna var fran gotland och riktigt trevliga, forgyllde verkligen trippen till fraser ordentligt!
Och sa var det vi saklart.

Vi duskuterade med de andra svenskarna om det var vi eller de andra som var trakiga, sa klart var det inte vi.

Kom till hostlet och tog en efterlangtad dusch lade oss pa sangen och lyckades slokna ett par minuter. Vidare upp ch gick och kakade, nacho talrick..smart av mig, kandes som om det borjade brinna i mina lappar nar den starka maten kom nara mitt  munsar...blev in isglass direkt efter. Hoppas pa att det ska borja laka lite battre nu.

ursaktar att inlagget bara e allmant trakigt men ar sa jalva trott sa jag inte vet vad jag ska skriva,.

Imorogn blir det 15 timmar buss till Airlie Beach...Det far bli allt for nu, annars hinner jag inte boka bussen.

Rosi skriv garna ett mail om allt och ingeting, sa ska vi forsoka kontakta dig i tid nar vi ska ut nasta gang!!

Saknar er alla<3

Puss & Kram Skumbanan!

Tropisk Hetta.

Nu har varmen kommit ikapp oss och det med besked kan jag lova.  Tropisk hetta, fuktigt och solen skiner som en 10000 w lampa. Just nu ar det kvall och graderna har smygit sig ner lite...inte mycket kan jag saga men det ar i alla fall hanterbart. Var som tidigare nammnts pa PeterPan travel idag, bokade en resa till fiji sa planet avgar 6 januari och aterkommer den 14 om jag minns ratt. Vi landar i Brisbane och funderar val pa att ta oss ner till ByronBay igen och spendera vara sista dagar dar. Det var skjysst! Sen har jag bestammt att vi ska till IKEA i brisbane innan vi lamnar detta land, Kottbullar med mos och lingon och lingondricka i stora lass ska det bli. Ar sa javla trott pa maten har, hur trakigt det an later sa ska det bli nice och komma till Thailand dar man pa vissa stallen kan valja ratter som stuvade makaroner och falukorv, bakad potatis, kottbullar mm mm, det blir absolut ingen falukorv for min del, hellre dor jag, men det var ett exempel!

Vara kara mammor, eran mat slar allt!

Nar vi gick till PeterPan idag sa horde Kenny nagot, jaktoronen pa skafft, och kikade upp i slanten och dar smog en ganska sa stor varan omkring, riktigt kul att se, annars kryllar det av sma odlor, typ i varan Barbros storlek overallt. Lanade en kanot och paddla runt i floden har vi hostlet, badade, det roliga var att mitt ute pa floden var det typ 10 centimeter djupt ochvi gick pa grund, sen kunde man nog sta i floden forutom pa ett par stallen. Sag aven 3 pelikaner som stod pa en sandbank, Kenny lyckades fa ett par kort, kul!

Nu ska jag boka bussen som ska ta oss till Rainbow Beach, darifran gar baten till fraser island i overmorgon, talta och dra runt med bil..alla sak tydligen kora ocksa..maste komma pa ett satt sa jag slipper... hm hm..

nu oskar det och blixtrar en bit bort, forhoppningsvis oppnar sig himmlen snart och rensar upp luften lite, behovs verkligen! sant javla tryck!!  Vill inte tanka mig hur det kommer vara upp vid Cape tribulation nar vi ar dar...usch usch..

Nehe nu ska jag lasa lite bloggar!! HIhi

ha det gott allesammans och hoppas er lucia har varit mer luciig an varan, lusse pizza och lusse ol fick det bli. Inga lussekatter och glogg har inte...

Puss & Kram Skumbanan!

Fidji!

Bokat och klart, riktigt nice aker den 7 januari fran Brisbane och kommer tillbaka en vecka senare! Riktigt nice.

Jag har lyckats fa munsar igen och haller pa att do, kliar svider och ar allmant jobbigt.
Men har ju min dundersalva sa hoppas det lagger sig..men nu ar det inte roltigt...

Nehe nu ska jag ga och prata lite med resenissen...


Puss & Kram Skumbanan!

En dag pa Zoo.

Det ar inte utan att man blir berord nar man ar pa Stewe Irwin Zoo, vilken fantastisk manniska! dagen var varm och fuktig och bjod pa manga exotiska djur som sag ut att trivas utomordentligt bra! Riktigt trevligt! Ar det nagon kanal som gar varm hemma i stigtomta sa ar det just Animal Planet, hela familjen ar intresserad av djur, Just " The crocodile hunter" ar ett program som har visats en hel del pa denna kanal och att upleva vad han har byggt upp och lamnat efter sig var en valdigt stark kansla, offatbart.

Kom hem fran Zoo och jag slockna pa sangen, en liten tuppis senare sa var jag pa benen igen. Tvattat har vi gjort idag, valbehovligt, allt for lange mellan gangerna!

Nu sitter vi bada har lite pa pickalurven for att uttrycka det fint. Tog en dyr och ganska trakig middag pa hostlets restaurang, dock kostade en flaska vin till maten 100 kronor, inget skit vin heller sa det gjorde det hela ok=) delade sen pa en kanna ol...och jobbar nu pa den andra, gar tungt, men tror vi bada kommer sova gott i natt...kan behovas lite vatska dick da varat rum ar tokhett=)!!

Imorgon ska vi ga till Peterpan och boka Fiji, Wii Hii!!!! Det blir i januari nagon gang. Imorgon ar sista dagen har i noosa, tankte hyra en kanot och dra runt lite! Sen blir det att boka buss till Rainbowbeach och darifran drar vi vidare till Fraser Island!     



Jennie, jag & Kenny, "the balcony" ByronBay

JaG Jennie och Kenny pa

Min Heeting=)

kenny=)

Meee=)



Mycket Pasta!




Mycket ol!



Min Snygging i Surfers Paradise!



Annu Mera Ol!!



Min Snygging=)

Sa Snygg!

Det var nog allt for idag!!

Ha det gott allesammans, trevlig lucia!!

Puss & Kram Skumbanan!


Jo just det



den dar jakla bankomaten snodde mitt kort idag, sa nu ar jag visa-kort-los, men det ar sparrat och klart...
Jakla skit apparat!

Antligen!

Grattis Janni du gissade ratt pa morot i kottfarsfragan! Haha det var ju sjalvklart eller hur=)

Klev upp vid sju och satte ryggsackarna pa ryggen och trampade till busstationen dar en trevlig busschuffor tog oss forst till Brisbane. Dar fick vi hoppa av och vanta en stund eftersom nasta buss var forsenad. Skulle in och kopa lite frulle, Kenny tog en kyckling wrap och jag en liten paj som typ hade storlek som en stor muffin...allting smaka skit..snacka om att de har dalig matkultur har. Anda sen vi akte hemifran har vi inte direkt njutit av nagon gastronomisk explosion, smaklost och trakigt, sjalvklart finns det stallen dar maten ar god, men det ar sallan. Tillbaka till bussen, byte av chuaffor, gringubbe som inte tyckte att det rackte att legetimera oss med vara korkort for att kliva pa bussen, de star och prickar av alla namn innan man far kliva pa, utan vi var tvugna att springa in och skriva ut en i pappersformat, vada onodigt? Efter att hon i desken svarat att vi kunde visa vara gamla biljetter sprang vi tillbaka till bussen och gringubben var nojd...helt sjukt.

Framme i Noosa, har ar helt underbart vackert. Knatat runt och kikat, blev lite val solbranda igar sa har hollit oss undan solen idag. Bokade in oss pa att aka till AustraliaZoo imorgon, plockas upp 08.00 sen har vi 1 timme buss dit, ska blir riktigt kul! Letade oss aven till PeterPan Travel, vilka lirar som satt dar, tva sloa surfare som hatade att jobba men tyckte att det var val ett "chill" jobb att fordriva dagarna med och dra in lite kosing, haha riktigt roliga for ovrigt. Kenny har hela tiden sagt att han velat aka till Ayers Rock, sa vi kollade pa resor dit och till Fiji. De skulle sa klart stanga precis nar vi kom sa vi fick nojja oss med lite info och ett par blanketter. Efter knatade vi tillbaka till och vantade pa var buss till hostlet, da krop det fram att Kenny bara ville aka till Ayersrock for att han ville ha ett foto pa det...Sa det stroks ganska snabbt, ska sattsa pa en dykresa istallet nar certifikaten ar klara! Han ar for knapp!

Varat hostel ligger cirka 20 minters promenad fran centrum, men de har en minibuss som skjutsar alla fram och tillbaka en gang i timmen, tar cirka 5 minuter riktigt nice! Vi har ett supervarmt men bra rum. Hostlet har egen pool, restaurang, bar, ligger precis bredvid floden, lanar ut gratis kajaker, surfbrador och bodyboards, helt klart det basta i standard hittils. Tror inte det blir sa mycket strand har, imorgon blir det som sagt Zoo, dagen efter det tankte vi kanota och kanske hyra jetski. Sen ska vi vidare igen. Tiden gar sa otroligt fort, helt sjukt.

Nu ikvall har vi suttit pa hostlet och delat pa en kanna ol och snackat skit om allt och ingenting. Ska val rora oss mot rummet snart sa vi inte forsover oss imorgon, vi har ju forbetalat sa det far inte handa!! Haha

Nehe nu borjar nog fantasin ta slut for dagen, men vi hores nog imorgon igen=)

Puss & Kram Skumbanan!

Sol och bad for hela slanten.

Vaknade for en gang skull i tid, gjorde oss i ordning och knatade ner till strande. Lade oss och lapade sol och badade, riktigt skont. har varit stralande sol och 30 grader med en frisk bris, helt perfekt! Avbrot solandet efter ett par timmar for att inte branna oss och gick upp en svang pa stan.

En ganska handelselos dag men helt underbar sa har inte sa mycket att saga. Ska ut och kaka lite nu sa blir det hem och packa, imorgon bar det av till Noosa. Dar finns PeterPan travel sa da ska vi kolla upp Ayersrock och Fiji, KUL!

Och till Rosi, nej inte ens du ar den skyldige for morotterna=)  Haha det finns en till kandidat!!

Nu kurrar magen sa vi drar=)

ta hand om er!!

Puss & Kram Skumbanan!

En dag pa stranden!

Vaknade runt 10 och pallrade oss ut vid 11. Stannade och kopte lite frukt och vatten till straden och en strandvaska. Hyrde en sa kallad bodyboard, liten surfbrada som man antingen ligger pa eller star pa knana. Vagorna var riktigt hoga och ackligt strommigt, vid ett tillfalle var det sa illa att jag inte kunde sta emot och Kenny fick hugga tag i mig...tappade taget...fick tag i mina trosor.. Det var nog inga farliga strommar, men det var riktigt ackligt att kanna att man inte med egen kraft orkade sta emot..badvakterna varnade for de "Bruna vagorna" For de var de som kom med strommar fran botten, det bruna i vagorna var sand som vivrlades upp i deras framfart. Senare lugnade det ner sig och Kenny var ute och gled pa vagorna, sjalv lag jag pa stranden med gamnacke och kollade vart han holl hus=)

Efter en stund kom Jennie och gjorde oss sallskap, alltid lika trevligt, varldens trevligaste och roligaste tjej! Helt underbar! Solade och badade och snacka lite skit. Vid 17 tiden avbrot vi da alla hoghus skuggade stranden och vi gick och tog en glass, MUMS! Sen vidare for att ta en ol, upp pa "The beer house" men Kenny hade inget legg sa vi fick ga darifran...Kenny ser verkligen ut att vara 17...NOT. Vidare till The Avenue som inte var lika kinkga och tog ett par ol och snacka skit, riktigt trevligt. Jennie var tyvar tvungen att avika lite tidigare da hon inte ville ga hem sjalv i morkret, vi erbjod oss att folja henne men som allt annat vi erbjudit tacka hon vanligt nej.

Kenny och jag tog oss over gatan till en italiensk restaurang och at middag, borjade med ett glas rott och Kenny en ol sen bolognese for mig och pizza for Kenny. Det roligaste av allt var nar vi skulle bestalla sa kom servitoren over som vanligt och efter att Kenny paborjade sin bestallnig sa servitoren
-"Are you guys from sweden?"
- "Yes" Svara Kenny och fortsatte sen att titta ner i menyn, da servitoren svara  
 - "Da kan vi fortsatta bestallningen pa svenska!"
Det roliga var att Kenny inte horde vad han sa och borjade bestalla
 - "I take AmericanPizza...."
 - "Som sagt vi kan ta det pa svenska" Sa servitoren da Kenny vaknade till och utbrast
" JAHA du ar ocksa Svensk, fan vi skont!!!"
Jag holl pa att garva lappen av mig.

Vi hade en sa kallad diskussion vid middagsbordet vilket alltid urartar.. Ni som varit med vet!! Men vi ar sams nu!

Imorgon blir det kanske ett varv med "The duck boat/buss" en buss om kan kora bade pa vattnet och pa land, vi far se vadret ska bli kanon, lite molnigt bara,  sa det kanske blir en till dag pa stranden, hoppas vagorna ar lite lugnare bara! 

Imorgon aker Jennie vidare till Brisbane och vi blir kvar har, forhoppningsvis ar hon i Noosa nar vi ar dar, och haller alla tummar att hon ar i Carins over nyar! Sorgset att saga hej da men hon har sagt att hon ska komma till Sverige och halsa pa och att vi ar mer an valkommna till henne i Italien och att vi da kan bo hemma hos hennes foreldrar=)
Jag har alltid velat aka till Maldiverna sa nu far vi halla utkik efter nagon darifran, haha!

Allt ar bara bra och langtar till nasta vecka da vi drar till Fraiser island, och sen gar allt i ett med typ en dags vila mellan aktiviteterna! Riktigt skojj. Kommer dock bli ovant med tider att passa och tidiga morgonar, har haft ren semester hittils, inga tider, inga masten!  

Efter dusterna med vagrona sa har vi sand overallt sa det ska bli riktigt skont med en dusch!

Vi fotar sa mycket vi kan men tyvar ar det ju som sagt omojligt att fa upp nagra bilder harifran, men det kommer!

Nej da Mamma morot det var inte dig jag menade, det finns en annan mamma som borjade med morotter i kottfarsasen innan dig=)

Nu har varat minneskort kommit hem ocksa och det ar riktigt skont, kan man slappa det, hade inte varit roligt om det inte kommit till ratta! 

Det var nog allt for idag!  Ska ut och lasa alla bloggar, ska se om Fia skrivit nagot saftigt om Julfesten, igar var det bara en summering av en bra kvall! Jag vill ju ha allt skvaller, nagon/nagra maste ju ha hanglat i alla fall=) Haha det var ju firmafest for fasen!! Jag vill veta allt, kanns for javligt att jag inte var med..sa javla kul i Nacka forra aret! skanar er lilla Classe gang!

Ta hand om er allesammans!!

Puss & Kram Skumbanan


Kvall igen.

Instalerade oss i varat rum som hade egen toalett och dusch, lyx! delar ocksa ett vardagsrum med tv och ett kok med bara ett annat par, helt sjukt lyxigt. Tyvar var koket sa javla ackligt och det som stog i skapen var inte diskat pa jag vet inte hur lange...tog dit stadpatrullen och de fixade till det lite grann, inte sa jalva noga men det dog!  Vi trampa ner pa stan och vidare ner till stranden och kollade pa alla som badade och surfade, jag var helt slut av nagon anledning, vet ej varfor sa vi sparar badandet till morgondagen. Trampade runt pa stan och hittade efter ha provat typ 10 bikinis en overdel som jag kopte, har rakat glomma min nagonstans sa det var val behovligt! En helsvart RipCurl fick det bli passar till mina roda trosor i alla fall. Lagade tacos till middag och det var gott, maste lyxa till det lite ibland=)Ikavll blir det lite ryggmassage for vi har kopt massageolja, kan behovas efter vi konkat runt pa vara vaskor.

Jaha nu oppnade sig himmlen, har varit uppehall hela dagen och solen kikde faktiskt fram en stund, det ar varmt i alla fall. Hoppas det blir uppehall med sol imorgon sa vi kan vara pa stranden, funderar pa att hyra en surfbrada..Kenny vill ha ett foto nar han glider fram pa vagorna, jag havdar att han bara kommer fa ett nar han ligger och plaskar bredvid bradan, vi far se vem som har ratt.

For ovrigt vaknade jag nog pa fel sida men det har for en gang skull inte Kenny gjort sa han var hyper pigg och studsa omkring, sjong larviga songer, nop och klamde pa mig och retade mig, skulle halla handen och andra larviga grejjer...jag pallade bara inte, i vanliga fall ar det jag som ar fjanten men imorse var det Kenny. Vi gick och handla lite, virra bort oss i ett villaomrade och hittade till slut hem. Jag lade mig och laste ut Liza Marklund boken, slutet gjorde mig forrvirrad men efter en liten betanketid gick det plotsligt upp ett ljus. Somnade en stund efter jag last och vaknade som en ny manniska, skont.

Far se om vi far tag pa Jennie imorogn, hon har inte hort av sig idag men hon kanske snarare vantar pa att vi ska ringa eftersom hon ar ensam, far sla en pling imorgon. Hon utalar sitt namn Djenny men kan inte saga Kenny, riktigt roligt hon kallar honom Kenno och jag heter Theresa, Sa det ar Djenni, Kenno och Theresa pa aventyr=) hon skulle forhoppningsvis vara i Carins over Nyar sa da kan vi fira tillsammans, vore kul! Vi ar ju inbokade pa att aka till cape tribulation 08.00 den 1/1 -09 tror dock vi flyttar fram den...tror ingen av oss ar sarskilt sugen pa att resa sig ur sangen fore lunch da=)

sa Magnetic Island over Jul och Carins over nyar, det later kanoners! Langtar redan efter allt vi ska gora, kanns nastan overkligt att vi fick ihop det sa bra och till det priset..Med allt vi ska gora, boenden och frukost och mat pa de flesta stallena slutar vi pa en summa pa 320 kronor per dag och person, inklusive dykarcertifikatet!!
Eftersom det blev billigare an vantat kanske aven Kennys onskemal om Ayers rock blir av. Ska leta upp en PeterPan travel och kolla upp vara mojligheter till det och Fiji. Forhoppningsvis far vi lite rabatt eftersom vi bokat sa mycket innan, hon i Byron gav oss 2000 bara sadar utan att vi fraga efter det, riktigt bra!

Nu oppnade sig himmlen igen....

Tyvar blir det inga bilder uppladdade sa lange vi ar har, smartjavlarna pa detta hostel har satt in minneskortlasare och usb- uttag men typ sparrat dem av sakerhetskal, ?!?!?! Smart

Mamma har varat minneskort kommit hem an??
Rosi & Robban gar det bra med datorn??
Robin ar du har eller?? Hor inget fran dig=P
Likasa dig Janni?? Har du lart Ulla det har an??
 
Kenny har pratat om jakt hela dagen sa jag tror det kliar i fingrarna, allt fran bossor, till att kopa egen mark, han kopte till och med en jakttidning. Nu sitter han och kollar pa timmerhus...Knappskallen.

Nehe nu ska jag in och lasa Fias och Richards bloggar och se om det blev nagra skandaler pa julgalan=)

Ta hand om er kara vanner!


Puss & Kram Skumbanan
!

Surfers Paradice!

har precis kommit fram till varat hostel, verkar helt ok, har en liten pool och rummen verkar ha balkong eller uteplats sa det ar inte dumt! fick skjuts hit i en sunkig Limousine fran tidigt 1990 tal, men det var kul, aldrig akt limmo forut=)

Gardagskvallen spenderades med Jennie, jag och Kenny gick forst ut och kaka lite, italienskt, carbonara, ska aldrig mer byta ut min bolognese hur trakigt den an later, har aldrig varit med om att nagon misslyckats med det! Nja forutom nar den ar fylld med rivna morotter sa klart=) hihi nagon som tog at sig?? Tycker i alla fall om det nu=) Sen gick vi ut i ByronBay pa "the balcony" Ett lungt mysigt stalle i centrum, jag tog ett glas rott, lange sedan, riktigt gott, de andra drack ol, Kenny an av de storsta jag nagonsin sett pa flaska.

Har lyckats hitt Liza Marklunds bok "livstid" pa ett rum pa forra hostlet sa jag ar sysselsatt ett par timmar till=)

har har vi en timmes tidsskillnad sa klockan ar 10.00 har nu, sa vi okar vall pa tidsskillnaden med en timme tror jag?

Nu ska vi vanta pa varat rum, regnet hanger i luften sa far se om vi tar en promenad eller ej.

Ha det gott allesammans, ska forsoka fa in lite bilder nu!

Puss & Kram Skumbanan!

kvallning.

Som jag skrev tidigare skulle vi ga over till Peter pan travel och kolla och kanske boka lite utflykter...vi ar fullbokade fram till den 3 januari, det vi ska gora ar=
3 dagar pa fraser island
2 dagar segling vid Whitsunday Islands
3 dagar pa Magnetic island
5 dagars dykkurs i Carins 2 dagar i klassrummet och i poolen och 3 dagar pa barrierrevet! Bor pa en dykbat! Far Padi open water certifikat till 18 meter!
3 dagar Cape Tribulation.

Ja an sa lange ar det allt=) haha inte illa skulle bara in och kika men det blev lite mer=) Riktigt trevlig tjej och kanonbra saljare kan man saga!! far se om det kanske blir en ren dyktur nar vi har certifikaten klara! Vi far se vi far se!

Ska in pa nasta PeterPan och kolla om det kan hjalpa oss med Fiji resan, de ar verkligen att rekomendera kanon trevliga, var de har i ByronBay i alla fall!

Vi hr aven shoppat lite idag, Kenny fick sina efterlangtade shorts, grona,gula och vita quicksilver, riktigt snygga och hans planbok som jag namnade tidigare! Jag kopte min stora roda roxyplanbok, och Kenny gick till en bankomat och fyllde den med pengar WiHii!! Cash is King!!

Nu ska vi stoppa nagot i magen och sova infor morgondagens tidiga uppgang, bussen gar 08.45, tidigt som attan=)

Ha det bra allesammans!!

Puss & Kram SKumbanan!

ByronBay!

Sista dagen nu i ByronBay sen drar vi vidare till surfers paradise. Gardagen spenderades pa stranden med italienskan Jennie som vi traffat och ska aka vidare till SurfersParadice med, riktigt trevligt. Bada, sola i det molniga vadret men fick en hel del farg anda, lagade mat tillsammans och drack lite ol tillsammans, riktigt trevligt!! Tips pa god mat ar skinka, champinjoner, philladelpiaost och en del pesto med pasta=) Mums! 

Solen lyser med sin franvaro och jag undrar om typ vadret aldrig varit sa daligt i Nya Zeeland och Australien som i ar, men det gor inte sa mycket anda, hoppas bara att det inte kommer regna! Ska till peterpan travel och kolla in lite resor och antagligen boka lite grejjer. Ska aven borja forsoka kika upp lite mer om Fiji, vi har nog till 99% bestammt oss for att skita i Papua Nya Guniea och ta Fiji istallet. Papua Nya Guniena verkar vara ett helt underbart land men hopplost att resa i pa egen hand, hur vi an letar sa hittar vi ingen bra info om nagonting, forutom att det ar dyrt och svart att resa pa egen  hand..Sa det blir nog Fiji! 

Nu regnar det sa klart, vi har inte tagit en bild har an, hoppas det blir uppehall sa vi kan ga ner till stranden och fota lite!

Surfersparadice har jag inte hort sa mycket gott om men det ar bast att skapa sig en egen uppfattning, sen vill jag valdigt garna besoka Australia Zoo. Verkar fint. vi ar aven sugna pa fraser island, magnetic island, withsunday islands, ta dyrkcertifikat sen vet jag inte riktigt=) ar nog mest sunga pa det mesta.

Nu har himmlen oppnat sig orendligt och det bara oser ner.

Idag blir det nog en chill dag, ska boka bussen lite senare och ett hostel for 2 natter. Har sa klart lyckats glomma bokningspapperna pa rummet sa det far bli senare, ska anda in da vi lovat vara paron att ga ut pa msn lite.

Jo just det, nu har vi fatt eget rum och tacka gud for det, vi ar nog lite mer privata an de andra som bor i delade rum, forsta natten var vi helt slut, lade oss tidigt, sammtidigt som vi skulle sova var det dax for utgang for alla andra i rummet sa det skyttetrafik med olika mannsikor i varat rum, nar de val gott somna vi bada gott och hart och tacka fan for det, en av killarna som kom tillbaka efter kvallens festade har lite sallskap med sig sa tjejen i overslaven vaggades till somns kan man saga..eller rattare sagt hon hade svart att somna innan karleksparet i underslafen var klara..men vi sov som sma grisar och slapp ta del av det hela.

Jo just det den underbara vaskan jag kopte...den gick saklart sonder innan jag ens hann anvanda den, men jag fick en ny och haller alla tummar och tar att den kommer halla, gillar den skarpt. Ska aven ut och kika pa en planbok idag, Kenny kopte en idag, riktigt fin!

nehe nu ska jag kolla lite viktiga grejjer!!

Ha det bra allesammans!

Puss & Kram Skumbanan!

Framme i ByronBay

Sitter nu pa wicked travel i ?Byronbay och skiver lite. Bussen i natt var en pina for mig i all fall, kunde inte sova sa ar helt slut idag. Traffade tva svenska tjejer pa bussen och snacka lite skit, riktigt trevligt! Nu blir det inga langfardsbussar mer an pa ett tag. Kommit till ett hostel som ligger mitt i centrum, vid stranden, riktigt nice! Bor i ett delat rum med en israelit?! och 3 hollanadare, och kanske en svensk for det lag en Lisza Marklund bok vid sangen. Har inte traffat dem an men det har Kenny, brudarna han inte mer an komma in i rummet innan de fraga om han reste ensam, sa honom far man halla hart i=) Men det kanns skont att vi har eget rum fran och med imorgon, inte kul att dela alltsa, det ar inte heller direkt sa att backpackerfolket verkar halla sarskild ordning heller, saker overallt, det ar ok om det ar ens egna grejjer men nar det ligger blandat med alla andras ar det inte kul alltsa Sa det blir 5 natter totalt har, ska aven forsoka boka in lite utflykter, ska ta Johans tips och boka dem av "Peter Pan Travel", han sa att dem var bra! Har aven hunnit tvatta idag, val behovligt lange sedan nu! men nu luktar allt citron i stallet for svett igen sa det ar skont!

Tog en lite promenad for att hitta ett vitt linne at Kenny, hitta inget, sa det blev en beige t-shirt med gordon ramsey och hans recept pa omelette pa, den var lite festilg faktiskt. Satte oss nere vid stranden en stund och gick tillbaka till centrum, in till RipCurl affaren, hittade en handvaska som jag foll pladask for, svart liten enkel, 150 kronor! TAGET! Ska aven kopa mig en planbok for mitt myntfack ar trasigt sa det regnar mynt varje gang jag lagger den at fel hall, och sa kan man inte ha det har Kenny konstaterat! Det ska vara en sadan dar lang fin sak... Ska i alla fall fixa en bild pa vaskan!

Idag blir det nog mest att ta det lungt, jag kommer somna tidigt i alla fall det ar en sak som ar saker, ar lite sugen pa att ga ut och ata nagot riktigt gott idag, festa till det lite, fredag och allt som det ar!

Sa vill jag tillagna min kara pojkvan nagra rader, passa pa nu nar han inte sitter och laser over axeln vad jag skriver. Aven om han har sina stunder sa finns det ingen i hela varlden jag hellre skulle dela dena resa med. Han ar helt fantastisk och minst sagt underbar!! Tacka gud for att jag hittade dig=)

Kenny Ahlstrom min Prins=)



Puss & Kram Skumbanan!

Spenderar lite tid.

Ar tillbaka pa hostlet och ska spendera varan sista timme innan bussen gar. Lite mulet sa det ar skont att vara inne!
vandrat runt pa stan idag och fikat och kakat lite. Kenny kopte ett par sa kallade chopper solglasogon, de var ganska sa snygga faktiskt=)

Nu ska det bli spannade att se vad ByronBay har att bjuda pa, hoppas pa massa sol, lite snorkling kanske? Och mys=)

Hoppas bilderna ar till eran belatenhet!!

Puss & Kram Skumbanan!

JO just det...

Komentarer tack!! Vill veta vilka det ar som smyger runt har!!=)

Lite picks!!

Operahuset


















Det var allt vi han med idag!!

Puss o kram Skumbanan!


Nu drar vi vidare!

Klockan ar 09.20 och bussen gar klockan 19. Vi maste checka ut klockan 10.30..maste hitta en plats att lagga vara vaskor pa..Gubben som har det har hostlet ar javligt snal, han ska ha 10 dollardvs 50 spann for att lagga vara vaskor i hans affar...som ar varldens sunkigaste affar och inte direkt ett sakert stalle. Man kan aven lamna dem i skap pa bussstationen men det verkar inte heller sa sakert...med tanke pa hur manga securitas vakter det var pa Centralstationen nar vi var dar har om dagen sa ar det nog ganska mycketstolder och grejjer...sa vi far se, vi kan inte bara omkring pa dem igen hela dagen i alla fall..
Traffde en italiensk och en irlandsk irlandsk tjej har igar pa hostlet. Det visade sig att vi bokat in oss pa samma buss till ByronBay som den italienska, hon fragade om vi bokat hostel, och vi svara nej, hon gav oss nagra tips och ett samtal senare hade vi boende for de kommande 5 natterna. Forsta natten ska vi sova i sa kallad korridor, allt mellan 6-16 sangar, jag vet alla som backpackar gor sa men inte vi, vi har egna rum=) Men natterna efter det har vi ett eget rum.  De som har hostlet kommer och hamtar oss fran bussen ocksa sa det ar skont!

Ska bli skont att komma ivag fran stan och ut lite mer "pa landet" ByronBay har 7000 innvanare, jag tror Stigtomta typ har 4-5000, men med lite mer os sa klart=)


Far tacka fam Ahlstrom for alla fina julbilder!! Riktigt kul att se, tyvar harman inte sa mycket julkansla har i solen..men det kommer val en saknad pa julafton kan jag tro.

Mamma vart har du tagit vagen, lange sen vi fick ett mail eller komentar???

Och Lilla familjen Johnsson-Klaar, bilddagboken ar seg har men vi forsoker kolla sa mycket som mojligt,men det gar lite sadar, kul att se hur hon vaxer=) Ta hand om er!


Hoppas pa att det gara att ladda upp lite bilder fran byronbay, klart att det gar att gora fran sidney ocksa men inte fran denna dator och den ar gratis.

Nehe dax att spraka liv i prinsen!!

Ha det gott allesammans och lamna garna en komentar eller tva=)

Puss & Kram skumbanan

Today!

Gick ut pa en promenad och klockan var brunch enligt Kenny, tog en kyckling och avocado sallad pa en liten salladsbar och gick vidare. Tog en kaffe lite senare. Blev ingen strand idag da stackars Kenny brant sig i vanlig ordning =P Vandrade runt lite och hamnade till sist nere i hamnen, bestammde oss for att ta en battur. En timme i solen i Sidney hamna pa en jatte stor bat, riktigt fint!! Klev av baten och lyssnade pa en abourgin som spelade didgerido, kopte en skiva!=) Gick ett par meter och traffade pa de forsta svenskarna pa var resa, inte vilka som helst, Eric Andren och hans polare. Eric Gick pa gripen sammtidigt som mig och Kenny, riktigt sjukt, varlden ar bra liten! Strosade vidare en stund och Kenny blev hungrig, lite nudlar vid operahuset och kenny var sen redo igen! Gick upp pa stan och gloddelite och begav oss senare hem till hostlet. Sitter nu har och lyssnar pa en japan som smaskar varre an nagon ann iv hort, lysnade aven till honom igar...helt javla vidrigt sa nu far vi sluta!!


Hors i morgon!

Puss & kram skumbanan!

Sista dagen i Sidney!

Klockan ar nu 09.20 har, vaknade i tid for en gang skull! De har blir nog sista dagen i sidney, ska kolla lite bussar och vart vi ska ta vagen, skulle vara kul att komma till nagot litet stalle dar man bara chilla pa stranden hela dagarna!

Far se vad dagen har att bjudapa,kanske lite bondibeach igen, far se far se! Solen skiner undebart i alla fall!!

Nehe nu ska jag ga och sparka liv i min kara pojkvan som ligger och trynar fast an jag lamnade mobilen med larm var 5minut nar jag gick till datorn...helt hopplos=)

Puss & Kram Skumbanan

BondiBeach!

Gardagen avslutades med en middag pa en liten spanskrestaurang sen lyckades vi spendera massor av timmar pa inte gora nagonting och nar vi kolla pa klockan var hon redan 01.30, dax for sangen!

Vaknade vid 9, gick upp straxt innan 10. Siktet for dagen var bondibeach, tog oss ner till centralstationen och fragade hur vi enklast skulle ta oss dit, forsta gubben sa oss att ga over gatan och ta buss 380, det gick ingen buss som hette sa fran tvars over gatan. Gick in och virra och gick sen och fragade en till, han sa at oss at ta tunnelbanan och sen  bussen vidare fran bondi junction, sa det gjorde vi!
Vilken harlig strand, sand, sol, hav och vagor, det var heltklartbadtemperatur,kan tyvar inte saga hur manga grader det var i vattnet men i skuggan var det 23 grader, riktigt nice! Sa nu har vi sand overallt, vaskor, handdukar klader mm mm.
Solade och badade, gick en promenad kakade lite lunch pa ett Cafe. Lade oss pa stranden och somna, sa nu ar man dubbelt sa brun pa ena sidan, haha nej da sa farligt ar det inte! 

Vi blir nog kvar tva natter till, ar inbokade en men det ar nice har sa vi har inte brottom har i fran. Far se vad morgondagen bjuder pa. Sen blir det nog vidare till ByronBay, vi har inte bestammt, ska kolla vart bussen stannar, om nagon har nagra tips pa stallen langst vagen ar vi mer en glada om ni delar med er av dem=)

Ska upp och frascha till oss lite och dra ut och leta efter nagonstans att ata lite middag=)

Tyvar inga foton an pa ett tag, men var inte oroliga, vi fotar som japaner!!

Ha det bra allesammans!!!

Puss & Kram Skumbanan

Sidney.

Dagen borjade med att vi forsov oss,men det gjorde inget. Kakade frukost pa ett litet Cafe. Gled ner till Sydney akvarium och TorongaZoo, riktigt fint, massor med fiskar, hajjar Australiensiska djur. Tog ett varv i darling harbour,kakade lite lunch, trodde jag skulle fa typ sallad nar jag bestallde "Wedgies", men jag fick typ ett kilo friterade potatisklyftor, sa bra gick det att forsoka vara nyttig..fick bli en burgare i stallet. Letade oss tillbaka till hostlet dar vi kollade pa alla bilder och det vi filmat. Kennytog en tuppis och jag gick ner och vantade pa att datorn skulle bli ledig, pratade lite med en schweizisk gubbe som bott har tidigare och en malaysisk kille som pluggat har i 2 ar. Ikvall blir det val ett varv pa stan och lite middag, hoppas vid gud att vi hittar nagot som inte ar friterat eller kina, ruskigt trott pa sadan mat, ge mig riktigt svensk mat!!! hihi

Imorgon blir det nog Bondibeach fick tips om bluemountins ocksa, far se vad det blir=) Har inte sa mycket att skriva idag, ska forsoka fa in lite bilder men det verkar skita sig.. Vi far se hur det gar!

Inga bilder idag tyvar..

Skriver igen nar vi har lite mer att saga!!!

Puss & Kram Skumbanan

RSS 2.0